Leestip van Sanne

op 03 april 2022 door

Op zondag tippen we jullie graag een boek, om maar te voorkomen dat jullie zonder leesvoer komen te zitten. Dat zou toch wat zijn, vind je niet?! Deze week is Sanne aan de beurt om jullie te voorzien van een boek dat je echt gelezen moet hebben.

-Door Sanne-

97d18911bac3d33e98fb3a1daab31a7e.png

Afgelopen week verscheen het nieuwste boek van een van Nederlands beste feelgood schrijfsters - als je het mij vraagt dan - Gillian King! Haar nieuwste roman heet Je moest eens weten en gaat over Billy die, in tegenstelling tot haar vriendinnen, nog geen huisje, boompje of beestje voor elkaar heeft. Ze heeft alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets. Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. 

Dat klinkt goed, vind je ook niet? Maarrr... dat is niet het boek dat ik je wil tippen. Hoewel ik heel veel goede reacties voorbij heb zien komen en het verhaal me erg aanspreekt, heb ik het nog niet gelezen. En ik wil wel graag iets tippen dat ik zelf ken. En dus wordt het een ander boek van Gillian King. Een boek dat ik met veel plezier heb gelezen: 

Mijn leestip voor deze week is Ik vergeet je niet van Gillian King

Een paar jaar geleden las ik mijn eerste een boek van Gillian King, ik denk dat het O, o Olivia was, of misschien was het Alles of niets. In ieder geval had ze er al meerdere geschreven, alleen kende ik haar boeken nog niet. Maar nadat ik één boek had gelezen, smaakte dat al gelijk naar meer. Toen ik zag dat veel van haar boeken ook als luisterboek te "lezen" waren, ging ik die verslinden. Sindsdien ben ik verknocht aan haar heerlijk vlotte schrijfstijl vol met humor maar waarbij ze heftige onderwerpen niet schuwt. Het laatste boek dat ik van haar las is Ik vergeet je niet.

Ik vergeet je niet

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al bijna tien jaar niet meer.
Op een dag loopt Maddy op een plein in de stad Frenk tegen het lijf, de ex-vriend van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Maddy weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenk is foute boel. Wat is er tussen die twee gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zó ongelooflijk sexy te doen, dat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Mijn mening

Zoals ik gewend ben bij de boeken van Gillian King werd ik ook door dit verhaal gelijk opgeslokt. Het gemis van een zus leek me heel erg zwaar en intens. Alleen bleek de band tussen de twee zussen helemaal niet zo goed te zijn geweest. Ik was heel nieuwsgierig naar wat er in het verleden gebeurd was. Wat had hun band gevormd? En hoe gaat Maddy daar in het heden, zonder de aanwezigheid van haar zus, mee om? Beetje bij beetje kom je als lezer meer te weten over het verleden, terwijl Maddy probeert om in het heden verder te gaan.

Ik vergeet je niet bleek ook weer een aangrijpend en emotioneel boek te zijn, waarbij het om meer draait dan alleen verliefdheid. Het aangrijpende verhaal, met een bijzondere uitwerking van het plot waarbij er zowel naar heden als verleden wordt gekeken, in combinatie met de zeer fijne en vlotte schrijfstijl van King, maakten dat het boek voor mij erg fijn was om te lezen. Ik kan het daarom jullie van harte aanbevelen.

97d18911bac3d33e98fb3a1daab31a7e.png

Heb jij weleens iets van Gillian King gelezen? Wat vond jij ervan?Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gillian King

Gillian King

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze he...

Gesponsorde boeken