Leestip van Sanne

op 10 juli 2022 door

Het is zondag. Jij weet dan wel hoe laat het is: tijd voor een nieuwe leestip bij Fabulous Feelgood! Dit keer is het de beurt aan Sanne. Zou ze hebben gekozen voor een internationale bestseller, een onontdekt pareltje, of…?

-Door Sanne-

Als ik aan de beurt ben voor het geven van een nieuwe leestip krijg ik elke keer weer de zenuwen. Zou het me lukken om iets te verzinnen wat in de smaak valt? Er is al zoveel moois gepasseerd. Maar telkens weer blijkt dat er helemaal geen reden is voor paniek. Het feelgood genre is zo breed, er verschijnt zoveel leuks en er zijn zulke fantastische auteurs. Er is keuze genoeg!
Dit keer tip ik een boek, in tegenstelling tot mijn eerdere tips, dat ik zelf nog niet gelezen heb.

547835cc69e99cd3075e82288b458b5c.jpg

Mijn tip van deze week is: De eerste zin van Astrid Harrewijn

Ik kan niet zeggen dat ik ál haar boeken ken, maar ik durf wel te beweren dat ik veel van de verhalen van Astrid Harrewijn inmiddels heb gelezen. Of heb geluisterd, want veel van haar boeken zijn ook als luisterboek beschikbaar (een tweede gratis tip voor jou: haar verhalen zijn echt heerlijk voorlees- en dus luistermateriaal!). En geen enkel boek is mij tegen gevallen. Of het nou series waren, de Storytel of Kobo Originals of standalones; de verhalen zijn stuk voor stuk om te smullen. Waarom? Haar boeken zijn vooral Friendgoods. Natuurlijk draait het om de liefde, maar vriendschappen spelen een belangrijke(re) rol. Ontmoetingen en vriendschappen die onverwachts op je pad komen, maar die enorm tot steun kunnen zijn. De boeken zijn daarom vaak net even anders. En dat alles met een heerlijke dosis scherpzinnige humor. Ik hou er van. Het verbaast me dan ook dat ik dit boek helemaal heb gemist. En dat terwijl er in de tweede regel van de synopsis het woord ‘bibliotheken’ staat. Hoe dan?! Dit wordt verplichte zomervakantielectuur!

Over De eerste zin

Elkie, nog net geen dertig, heeft maar één droom. Ze wil bibliothecaris worden en de mooiste bibliotheken van de wereld bezoeken. Als die droom in duigen valt, gaat ze op dwingend advies van haar familie naar een vriend van haar vader die in Florida een sportschool heeft. Het wordt namelijk tijd dat Elkie gaat nadenken over haar leven; hoe nu verder? Maar Elkie zou Elkie niet zijn als in Florida alles compleet anders loopt. Een serie misverstanden maakt haar verblijf tot een rollercoaster aan toestanden. Gelukkig weet ze zich gesteund door de voornamelijk bejaarde clientèle van de sportschool en haar vriendinnen Soda en Milou met wie ze een bijzonder verbond heeft gesloten om elkaar nooit meer uit het oog te verliezen.

547835cc69e99cd3075e82288b458b5c.jpg

De eerste zin lijkt me weer een heerlijk verhaal over, wederom, vriendschap. In de recensies zie ik kreten waar ik blij van word: "een aangenaam, zomers verhaal", "personages zijn goed uitgewerkt", "vrolijk en liefdevol", "feelgood met een boodschap", "benieuwd naar het vervolg". Wat?! Een vervolg?! Dit is blijkbaar het eerste deel uit een serie!

Deze week dus een boek van een feelgoodtopper van Nederlandse bodem. Ken jij de boeken van Astrid Harrewijn? Zou je weleens een boek van haar willen lezen?Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Gesponsorde boeken