Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne

op 22 januari 2023 door

Vaste prik op zondag: De leestip van... Dit keer is Sanne weer aan de beurt om jullie van een feel good leestip te voorzien. Eerder schreef ze al eens dat ze bij het geven van tips een zware last op haar schouders voelt. Zou het haar dit keer makkelijker zijn vergaan?

- Door Sanne -

Momenteel lees ik niet heel veel, ik ben druk aan het haken! Scheepjes is weer met een CAL (Crochet-A-Long) begonnen en daar doe ik - samen met Helma en Barbara van De Luisterboekhoek - vrolijk aan mee. Boeken zijn even ingeruild voor de haaknaald. Ik heb de afgelopen tijd wel een aantal graphic novels en een aantal jeugdboeken gelezen, maar een feelgood boek was alweer vorig jaar ;) Uit mijn recente leeservaring kan ik dus niet putten, maar ik doe met een goed gevoel een gok, en tip een nieuw boek van een van mijn favoriete schrijfsters.

Mijn tip is: Hart voor de zaak van Charlotte de Monchy

Ik geloof dat ik kennis maakte met Charlotte de Monchy toen ik het boek Enkeltje Ierland las. Ik was gelijk verliefd! Het bleek een heerlijke roman vol met humor, liefde en vriendschap dat zich afspeelde in een prachtige setting. Het boek was binnen de kortste keren uit. Zes maanden zonder volgde en alle boeken die daarna van haar hand verschenen las ik ook. Daarmee reisde ik van Ierland naar Nederland, van Bali naar Canada en met haar nieuwste boek opnieuw naar Ierland. Charlotte de Monchy heeft een fijne en vlotte pen waardoor haar boeken altijd zo uit zijn. Het kan haast niet missen dan dat ook dit boek weer genieten zal zijn.

Over het boek

Er is geen betere plek om te wonen dan op het betoverende Magnus Estate in Ierland. Tenminste, voor Julia, die het landgoed draaiende houdt. Haar oude cottage ligt samen met de net gerenoveerde vakantiewoningen aan een schilderachtig meer, haar collega’s zijn haar vrienden geworden en ze geniet van het buitenleven. Zo kan ze – al is het maar tijdelijk – haar lot uit de weg gaan: het overnemen van de fabriek van haar ouders in het kleurloze dorp waar ze is opgegroeid.

Als de eerste gast zich meldt voor de door haar met bloed, zweet en tranen verbouwde luxe cottages, is ze dan ook dik tevreden. Totdat hij voor haar neus staat en ze hem herkent. Scott Manswell, een norse rockster die in alle roddelbladen staat. En nooit met positief nieuws. Net die persoon die geen enkele waardering lijkt te hebben voor de zorgvuldig uitgekozen wollen kleden en de fris geschilderde muren. Laat staan voor de prachtige natuur, de biologische moestuin en de gekoesterde scharrelvarkens in het bos. Het kost Julia alles wat ze in zich heeft om in haar rol van beleefde gastvrouw te blijven. Gelukkig verschijnt de knappe zoon van de eigenares ineens uit het niets om de zaken op het landgoed over te nemen, zijn charmes op haar los te laten en haar aandacht af te leiden.

Heb jij al eens iets van Charlotte de Monchy gelezen? Wat vond je ervan?Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy

Charlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA. Ze schr...

Gesponsorde boeken