Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leestip van Sanne

op 19 november 2023 door

Op deze druilerige zondag is het weer tijd voor een feelgood tip van een van ons. Dit keer heeft Sanne een titel voor jullie uitgekozen waarvan ze hoopt dat het in de smaak zal vallen. Misschien een zomers verhaal? Lees snel verder!

-Door Sanne- 

f71b1674ad63dc708b2d2c9b2b7cca0e.png

Vorige week vrijdag was het mijn beurt om een tussendoortje te verzorgen. Ik speurde KoboPlus af en zette een heerlijk kort kerstverhaal op mijn ereader. Maar tijdens deze zoektocht naar een kort verhaal voor tussendoor, kwam ik nog een boel andere leuke boeken tegen. Je zult begrijpen dat mijn ereader weer een tikkeltje voller werd. En misschien na vandaag die van jullie ook, want een van die boeken wil ik jullie ook graag tippen. En het is geen zomers, maar juist een winters verhaal geworden!

Mijn tip van deze week is: Misser onder de mistletoe van Lily Frank

In Misser onder de mistletoe volgen we Gigi. Het verhaal begint wanneer ze er achter komt dat haar vriend haar bedriegt. Ze vertrekt naar haar vriendin Selia die ze al kent sinds ze klein waren. Ze vierden zelfs Kerstmis met elkaar. Nu, jaren later, gaan ze samen op wintersportvakantie. Gigi heeft geen vervanger voor de reeds geplande wintersportvakantie met Selia en haar man, maar Selia stelt voor om haar zusje mee te vragen. Bij vertrekt blijkt alleen niet Selia's zusje in de auto te zitten, maar haar jongere broer Jesse. En die is duidelijk volwassen geworden; op een heel goede manier. Plotseling is Gigi gedwongen om een week lang een kamer met Jesse te delen. Maar is dat wel zo'n goed idee?

f71b1674ad63dc708b2d2c9b2b7cca0e.png

Af en toe heb ik zo'n zin in dit soort verhalen. Luchtig, vlot, geen ingewikkeld gedoe, gewoon genieten! En dat lukte met dit winterse boek ook weer. De schrijfstijl van Lily Frank is zoals altijd heerlijk. Ze schrijft met een bepaald soort gemak dat nooit zal vervelen. Ook nu was dat weer het geval en binnen de kortste keren was Misser onder de mistletoe uit. En dat lag niet alleen aan het feit dat het sowieso een relatief kort verhaal is. Ik was gewoon heel erg benieuwd naar hoe het zou aflopen. 

De chemie tussen Jesse en Gigi is leuk om over te lezen. Ze deelden al een verleden met elkaar, eentje die veel weg had van een broer en een zus-relatie, maar in het heden krijgt die een nieuwe dimensie. De plagerijtjes die ze samen hadden, zetten ze in het heden voort, alleen zit daar wel een nieuw soort chemie bij. Het zorgt voor een vleugje humor gecombineerd met sensuele spanning.

De heerlijke personages, vlotte schrijfstijl en een setting van een winters skioord zijn perfect om een aantal fijne leesuurtjes bij de open haard mee te hebben. Ik vond het boek zeker de moeite van het tippen waard en hoop dat jullie er ook van zullen genieten!



Reacties op: Leestip van Sanne

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lily  Frank

Lily Frank

Lily Frank (pseudoniem) werd geboren met hartjes in haar ogen. De liefde voor pr...