Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezers buddyread: Verder dan de sterren

op 14 november 2020 door

Cisca en Jeanet beloofden jullie in hun buddyread over Wie naar de sterren grijpt van Kristin Hannah dat ze ook het tweede deel, Verder dan de sterren, samen zouden lezen. Zo gezegd, zo gedaan. In deze tweede buddyread vertellen ze wat ervan vonden.

Hoewel dit tweede deel ook als standalone gelezen kan worden, raden ze jullie aan om toch eerst Wie naar de sterren grijpt te lezen omdat dit zich erna afspeelt.

e88c6f60e867d307732335db1106a877.png

Over Verder dan de sterren

Verder dan de sterren gaat over het leven van Tully en het gezin van haar overleden hartsvriendin Kate. De belofte om haar kinderen op te vangen blijkt lastiger dan ze had verwacht. Dorothy, de moeder van Tully, liet haar telkens in de steek, maar nu wil ze er honderd procent voor haar dochter zijn. En Marah, Kates puberdochter, heeft het moeilijk met haar thuissituatie. Drie generaties vrouwen die elk het nodige hebben meegemaakt, kunnen zoveel van elkaar leren. Zouden ze elkaar toch vinden of stoten ze elkaar alleen maar af?

Het lezen

Wij spreken af dat we rond de honderd bladzijden contact met elkaar opnemen, tenzij er iets bijzonders is te melden.

Cisca: Ik ben onder de indruk hoe Kristin Hannah me meteen weer weet te boeien. Alsof ik een dag geleden pas Wie naar de sterren grijpt heb gelezen. Bijzondere manier om Kate weer in het boek terug te halen.

Jeanet: Ja, leuk dat Kate op deze manier weer terugkomt. Grappig dat jij er meteen in zat, bij mij duurde het even. Er liepen zoveel verhaallijnen en tijden door elkaar. Wie naar de sterren grijpt was veel meer één verhaal. Ik moest echt even heel erg wennen want het leek een totaal andere schrijfster.

Cisca: Ja, dat klopt. In het begin is dat inderdaad wel verwarrend. Ik vind het tot nu toe wel weer een mooi boek maar wat zit er veel verdriet in dit verhaal.

Jeanet: Ja, het went ook wel snel, maar ik vind het niet echt prettig lezen. Vanaf de helft is het weer prachtig geschreven en zit ik helemaal in het verhaal. Veel verdriet inderdaad en Marah heeft een moeilijke leeftijd om haar moeder te verliezen. De gevoelens van de personages worden goed neergezet, je begrijpt hun beweegredenen.

Cisca: Ik begrijp je helemaal. Het is beter te volgen zonder verspringen van tijdlijnen. Zo mooi hoe de moeder van Tully haar verhaal vertelt, super heftig. Dat zou ik echt nooit verzonnen hebben.

Jeanet: Ik ook niet, Hannah is wel echt een “mensen” schrijfster.

Cisca: Ik heb Twee zusjes van haar in de kast staan en nog twee andere boeken op de e-reader. Ik wil echt meer van haar lezen.

Jeanet: Ik ga ook zeker nog meer van haar lezen.

e88c6f60e867d307732335db1106a877.png

Eindoordeel

Natuurlijk hebben we tussendoor ook over ditjes en datjes gepraat en er inhoudelijk wat meer over doorgepraat, maar we willen natuurlijk geen spoilers weggeven.

Wij geven allebei het boek 4****. Dit komt omdat het in het begin echt een beetje zoeken was, om wie het gaat en is het nu of in het verleden, kortom verwarring. Na de helft had het boek ons helemaal in zijn greep en was het weer moeilijk weg te leggen. Een echte aanrader vinden wij.

Wil je na het lezen van deze leuke ervaring ook eens een buddyread doen? Kijk dan hier of je kunt aansluiten bij een boek dat je in de kast hebt staan.Reacties op: Lezers buddyread: Verder dan de sterren

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kristin Hannah

Kristin Hannah

Kristin Hannah (1960) is een prijswinnende Amerikaanse bestsellerauteur. Haar bo...