Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Amarins tipt Joella

op 23 oktober 2020 door

Een keer per maand laten we een van onze volgers een andere volger een boek tippen dat ze echt moeten gaan lezen. Vorige maand kreeg Amarins een tip van Elly: Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman. En het bleef niet bij deze tip, Elly deed er gewoon nog een bonustip bij: Eline van Michelle Visser. Die bonustip wilde Amarins lezen als ze nog tijd zou hebben nadat ze Een bijzonder jaar uit had, want er stonden nog meer boeken op haar planning. Maar toen Ideke zich meldde dat zij de bonustip nog ongelezen in de kast had gestaan, werden er al snel plannen gesmeed voor een buddy read. Dus deze keer twee vliegen in een klap: een estafettetip en een buddyread. Het stokje geeft Amarins op haar beurt door aan de volgende lezer die al in de startblokken staat: Joella

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Een bijzonder jaar

Brett Bohlinger is kapot van verdriet als haar moeder te jong komt te overlijden. En dan krijgt ze bij de notaris ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar achtergelaten, met daarin een lijst met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar weet te bereiken, zal ze haar erfenis alsnog ontvangen. Maar Brett is niet meer de tiener van vroeger. Haar moeder zou toch moeten hebben geweten dat ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw! Als Brett  toch op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen komt ze er achter dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten...

Hoe was de tip?

Elly wist natuurlijk niet dat het boek hier al jaren ongelezen in de kast stond, dus ik was heel blij met de tip. Meteen begon ik met lezen en ooooooooooo wat een boek. Binnen dertig bladzijden had ik de tranen in de ogen staan. Dit had geloof ik ook met het moment te maken, er gebeurde die dag van alles, maar ook vond ik het zo heftig voor Brett wat er gebeurde. Ik had ook echt met haar te doen. Hoe kon haar moeder haar zo achterlaten? Ik vroeg met af of dit echt zou kunnen. Zou dit in werkelijkheid wel eens gebeuren? Het verhaal zoog me mee en ik werd steeds verbaasder. Want wat bracht Brett het er ondanks het verdriet allemaal goed vanaf. Wat beleefde ze de meest mooie dingen en wat bracht het haar ondanks alles veel bijzonders. En het einde... dat moet je natuurlijk zelf beleven. Maar ik kan maar één ding zeggen: dit boek moet je lezen en leg de zakdoeken maar klaar. Ik dacht dat ik wist hoe dit zou eindigen, maar het ging heel anders dan verwacht! Een echte aanrader, ik geef het boek een dikke 5*****.

Elly bedankt voor de tip!

Dat was vast een tip die goed in de smaak was gevallen, dus verder met Eline voor de buddyread met Ideke. Hoe dit boek de beide dames bevallen is, lezen jullie morgen in de lezersbuddyread.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Joella

Volgens mij leest Joella een heel breed scala aan genres. Van gedichten tot thrillers en kinderboeken. Ik vind het dan ook best moeilijk om een geschikt boek voor haar uit te zoeken. Eerst ben ik eens grondig haar boekenplanken gaan bekijken.  Daar staan  heel veel boeken op het wensenlijstje! Toen heb ik eens mijn eigen lijst met gelezen boeken door gespit en meteen viel me daar een boek op waar ik zo van genoten heb: De perfecte zus van Jean Kwok! Volgens mij dat de juiste tip voor jou, Joella.

Over De perfecte zus

Sylvia, de oudste dochter van de Chinees Amerikaanse familie Lee, vliegt naar Nederland voor een laatste bezoek aan haar stervende grootmoeder en verdwijnt dan spoorloos. Ze groeide op in het gezin van haar oom, omdat haar eigen ouders als ongeletterde immigranten te arm waren om hun beide dochters te kunnen onderhouden. Ze verhuisde pas weer terug naar haar familie in New York toen ze negen was. Amy, de beschermd opgegroeide tweede dochter van de familie Lee, was nog te jong om zich dit alles te herinneren. Nu Sylvie is verdwenen, is het Amy’s beurt om doortastend te zijn. Angstig maar vastberaden reist ze naar de laatste plek waar haar zus is gezien. In plaats van eenvoudige antwoorden te krijgen, ontdekt ze de gecompliceerde en pijnlijke waarheid. Sylvie, de perfecte zus, had grote geheimen. Geheimen die meer onthullen over Amy’s familie dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Joella, heel veel leesplezier met deze tip! Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als ik heb gedaan!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Hebben jullie de tip die Amarins aan Joella geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!



Reacties op: Lezersestafettetip: Amarins tipt Joella

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lori Nelson Spielman

Lori Nelson Spielman

Lori Nelson Spielman woont met haar man in Michigan. Haar debuut Een bijzonder j...

Jean Kwok

Jean Kwok

Jean Kwok is geboren in Hong Kong, opgegroeid in New York en voor de liefde verh...