Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Elly tipt Fannie

op 22 september 2019 door

Vorige maand tipte Stefanie in de zevende lezersestafettetip Achthonderd druiven van Laura Dave aan Elly. Vandaag is het de beurt aan Elly om te vertellen over haar leeservaring met deze tip en het stokje op haar beurt door te geven aan Fannie.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Achthonderd druiven

Georgia staat op het punt te trouwen met de man van haar dromen als haar wereld plotseling ontploft. Uitgerekend op het moment dat ze haar jurk past, ontdekt Georgia dat haar verloofde Ben een schokkend geheim verzwijgt. Overstuur vertrekt ze naar de wijngaard van haar ouders in Sonoma, Californië om bij de druivenoogst te helpen. Maar ook bij haar familie heeft het noodlot toegeslagen en de toekomst van de wijngaard staat op het spel.

Hoe was de tip?

Ik kende het boek niet, maar de cover kwam me ook niet helemaal onbekend voor. De titel van dit boek, Achthonderd druiven, is heel toepasselijk, want je kunt er niet omheen: het gaat over wijn en druiven, met name lees je het een en ander over de druiventeelt. Maar daarnaast spelen familieperikelen een grote rol. Het gaat onder andere over Georgia, die na een ruzie met haar aanstaande, naar haar ouderlijk huis vlucht. Daar komt ze erachter, dat behalve zijzelf ook haar ouders en broers zo hun problemen hebben.

Het verhaal is in een vlotte schrijfstijl geschreven, maar nogal beschouwend. Het grijpt soms terug naar het verleden, legt familieverbanden bloot en tipt aan wat mensen doen met DE waarheid. Hun waarheid. Hoever blijken ze te gaan, voor zichzelf of voor hun geliefden? Hoever zijn ze bereid hun principes opzij te zetten?

Ik heb dit boek met plezier gelezen, Stefanie. Dank je wel voor de tip.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Fannie

Ik mag nu een boek tippen aan Fannie. Ik had al wat titels op een lijstje gezet en kon maar geen keuze maken. Totdat ik Kismet van Stefan Tetelepta weer ergens genoemd zag en toen was de keuze snel gemaakt.

Het gaat over Moira en Finn, ze leren elkaar kennen tijdens een feestje en ze vinden elkaar leuk. Hij blijkt wat over haar te weten, maar hoe kan dat? Schuilt er meer achter Finn?

Over Kismet

De negenentwintigjarige Moira Singer kent de liefde alleen maar uit speelfilms en liedjes, lekker veilig en op afstand. Pas als ze op een feest de vijf jaar oudere Finn ontmoet leert ze ook te denken met haar hart.

Tijdens een warm weekend, midden in de zomer, voelt het alsof ze zijn voorbestemd, of zoals Finn het uitdrukt: dit is kismet.

Finn is innemend en charmant, maar verschuilt hij zich niet achter zijn nonchalante houding? En waarom weet hij al zoveel over haar, terwijl ze elkaar net achtenveertig uur kennen. Langzaam beseft Moira dat ze ook haar hoofd erbij moet houden.

Kismet is een roman over liefde, lotsbestemming en loslaten en neemt je mee naar Leiden, Parijs en New York.

Fannie, ik hoop dat je van dit boek net zo gaat genieten als ik ervan genoten heb. Heel veel plezier met dit speciale verhaal. En hopelijk kan je het boek nog op zijn site vinden, want hij stelt het (nog) gratis ter beschikking.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan de lezersestafette? Kijk dan hier wat je daarvoor moet doen.
Als jullie een boek aan Fannie mochten tippen, welk boek zouden jullie haar aanraden?


Reacties op: Lezersestafettetip: Elly tipt Fannie

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta publiceerde in de zomer van 2018 KIsmet, een feelgoodroman met ...