Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Elly tipt Helma

op 03 november 2022 door

Afgelopen maand werd Elly in de lezersestafettetip verblijd met een tip van Cisca Aroma van Ann Galland. De grote vraag is nu natuurlijk of Elly deze tip kon waarderen of dat ze het boek liever gelaten had voor wat het was. Vandaag vertelt Elly er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Helma.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg


Over Aroma

Venetië, 1978. Alba Amato is een jong weesmeisje dat werk vindt als serveerster bij Gli Scalini, een authentieke koffiebar in de wijk Castello. Aanvankelijk loopt alles goed, maar gaandeweg wordt Alba’s leven gedomineerd door haar baas Roberto Raffa. Midden in de aroma’s van gemalen bonen speelt zich een luguber machtsspel af dat pas eindigt met Roberto’s dood.

Voor Alba betekent dat het einde van twee jaar tirannie. Tot ze erachter komt dat zij de enige begunstigde is in Roberto’s testament. Wat betekent dit? Moet ze het fortuin aannemen van de man die haar terroriseerde, of blijft ze trouw aan zichzelf? In de nasleep van haar keuze volgt een verhaal dat meer dan een halve eeuw omspant, een verhaal dat verborgen familiegeheimen blootlegt en ons doet nadenken over de vervlogen mogelijkheid: wat als ik mijn leven anders had geleid?

Hoe was de tip?

‘Alba Amato is een vondeling, achtergelaten bij het weeshuis, in een bananendoos’: zo begint deze levensgeschiedenis.

Toen ik de korte inhoud van de tip die ik van Cisca had gekregen las, dacht ik meteen.... “wat leuk, een debuutboek”. Ik lees namelijk erg graag debuten. Het gegeven van een vondeling sprak meteen tot mijn verbeelding.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik in het begin een beetje moeite had om in het verhaal te komen. Maar al snel werd ik gepakt door het originele verhaal en een verrassende keuze die Alba maakt.

Het is een feelgoodboek met diepgang en ik heb het gelezen met een lacht en een traan. Een prachtig verhaal dat de moeite waard is om gelezen te worden. Ik heb dan ook 4**** gegeven.

Dus Cisca, jouw tip is helemaal in de smaak gevallen! Dankjewel. Ben jij trouwens, net als ik, ook zo benieuwd naar het volgende boek van Ann Galland?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Helma

Toen was het mijn beurt om te tippen en ik was best verrast toen ik hoorde aan wie ik het estafettestokje mocht doorgeven. Helma van Fabulous Feelgood had zichzelf aangemeld om een lezersestafettetip te ontvangen.

Na eerst wat zoekwerk in haar indrukwekkende WIL-lijst, schoot me te binnen, dat ik een poosje geleden een boek van Dani Atkins had gelezen, waar ik nogal van onder de indruk was.

Dus mijn tip voor jou, Helma, is Dromen van jou van Dani Atkins.

Het gaat over twee vrouwen die allebei een rugzakje hebben. De verhalen van deze twee vrouwen zouden zomaar echt kunnen gebeuren. Levensechte dilemma's en gebeurtenissen maken dit mooie verhaal tot een levensreis. Ik vind dat de schrijfster het dilemma, waar het verhaal om draait, met chirurgische precisie heeft ontleed.

Ik hoop dat ik je met deze tip heb kunnen verrassen, Helma. Veel leesplezier!

Over Dromen van jou

Beth Brandon heeft eindelijk de bloemisterij waar ze al haar hele leven van droomt, maar zelfs dát kan haar zenuwen niet bedwingen: vandaag gaat ze iets delen met haar man dat haar hele leven zal veranderen.

Izzy Vaughan dacht dat zij en haar man samen oud zouden worden, maar ze lijken de laatste tijd steeds meer uit elkaar te groeien. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah, maar is dat genoeg om hun huwelijk te redden?

Acht jaar geleden is deze twee vrouwen iets overkomen. Nu blijkt dat dankzij die ene dag acht jaar geleden hun levens nooit meer hetzelfde zullen zijn…

Hebben jullie de tip die Elly aan Helma geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn altijd op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een feelgood tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Elly tipt Helma

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...