Lezersestafettetip: Kitty tipt Francisca

op 22 maart 2020 door

Met het Corona virus is het sociale leven bijna tot stand gekomen. Dat betekent wel dat we ons nu veel in en om het huis moeten vermaken. Dan is lezen een mooie afleiding en met de lezersestafettetip van deze maand verrast Kitty vandaag Francisca met een mooie tip. Behalve dat ze Francisca tipt, laat ze ook weten wat ze van Café Zon & Zee vond: de tip die zij in februari kreeg van Sanne.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Café Zon & Zee

Café Zon & Zee van Jenny Colgan is een heerlijk vertelde, geestige roman met een flinke dosis romantiek en eilandgevoel. Als je houdt van Jill Mansell of Sarah Jio is dit een boek voor jou. Eindeloze, lege stranden, prachtige natuur, waarom zou je zo’n plek verlaten? Flora McKenzie weet zeker dat het goed was om het kleine Schotse eiland waar ze is opgegroeid te verruilen voor de anonimiteit van de grote stad. Maar als ze voor haar werk ineens terug moet naar huis, staat ze weer oog in oog met haar luidruchtige familie, en met haar verleden. Met behulp van een kookschrift van haar overleden moeder ontdekt Flora haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven. Nu alleen nog bedenken waar haar toekomst eigenlijk ligt…

Hoe was de tip?

Na een paar stormachtige weekenden in Nederland was ik wel in voor wat ‘zon en zee’. Het boek ziet er zo zomers uit, dat ik gelijk begonnen ben. Wat heb ik genoten van de avonturen van Flora op het eiland Mure. Vanaf het begin werd ik meegenomen in het verhaal. Flora heeft mijn hart gestolen en wat zou ik graag een bezoekje brengen aan het eiland en haar restaurant. Cafė Zon & Zee is een op en top feelgoodroman waar je echt een paar uur in kunt verdwijnen.

Sanne, enorm bedankt voor deze (haalmeuitdewinterdip) tip! Ik heb de andere delen van deze serie gelijk op mijn reader gezet. Heerlijk vooruitzicht!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Francisca

En dan nu mijn tip voor Francisca. Na veel twijfelen ben ik eruit. Francisca leest thrillers, romans en feelgood. Een brede smaak en al veel gelezen boeken op haar boekenplank. Daarom heb ik gekozen voor een feelgoodroman die niet te zoetsappig maar toch wel aangrijpend is. Mijn tip voor Francisca is Kon ik het maar zeggen van Hannah Beckermann. Een mooi en hartverscheurend verhaal met een schitterende cover. Zelf heb ik erg van dit boek genoten en kon ik niet stoppen met lezen omdat ik wilde weten waarom Jess en Zoe zo’n slechte relatie hebben.

Over Kon ik het maar zeggen

Audreys familie is dertig jaar geleden volledig uit elkaar gevallen: haar twee volwassen dochters, Jess en Lily, praten niet meer met elkaar en haar kleindochters hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Ooit is er iets gebeurd met Jess’ tweelingzusje Zoe, vlak voordat ze stierf, dat moeder en dochters van elkaar heeft vervreemd, ook al delen ze nog zo veel liefde en mooie herinneringen.

Tot Audrey op een dag een moedige beslissing neemt: ze wil heel graag dat zij en haar dochters weer de eenheid worden die ze vroeger waren en ze neemt zich voor het verleden nu voor eens en altijd het verleden te laten zijn en met een zonnige blik naar de toekomst te kijken. Ze is vastbesloten de lucht te klaren en te vertellen wat er is gebeurd, al die jaren geleden. Zal haar moederliefde genoeg zijn om haar dochters weer samen te brengen, voor het te laat is? Zullen ze de kleine en grote leugens uit het verleden achter zich kunnen laten en de weg terug naar elkaar weer vinden?

Francisca, heel veel leesplezier en geniet! 

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan de lezersestafette? Kijk dan hier wat je daarvoor moet doen. We kunnen nog deelnemers gebruiken, dus meld je snel aan om een mooie feelgood tip te ontvangen en er op jouw beurt een te geven!

Als jullie een boek aan Francisca mochten tippen, welk boek zouden jullie haar aanraden?Reacties op: Lezersestafettetip: Kitty tipt Francisca

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jenny Colgan

Jenny Colgan

Geboren in Prestwick, Ayrshire, Schotland, Verenigd Koninkrijk, 1 januari 1972.J...

Gesponsorde boeken