Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Stefanie tipt Elly

op 17 augustus 2019 door

Vorige maand tipte Amarins in de zesde lezersestafettetip Recepten voor liefde en moord van Sally Andrew aan Stefanie. Vandaag is het de beurt aan Stefanie om te vertellen  over haar leeservaring met deze tip en het stokje op haar beurt door te geven aan Elly.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Recepten voor liefde en moord

Tannie Maria is een weduwe van middelbare leeftijd die van koken én eten houdt. Als culinair columniste deelt ze haar liefde voor koken in de plaatselijke krant, totdat de Gazette besluit dat er meer behoefte is aan een rubriek waarin advies over liefdesperikelen wordt gegeven in plaats van ideeën voor de lunch of het avondeten.

Tannie Maria is niet blij met de verandering, maar komt er algauw achter dat ze best goed is in het helpen van mensen en er nog van geniet ook. Natuurlijk blijft ze, als ze maar even de kans krijgt, haar recepten en culinaire adviezen delen!

Terwijl ze mensen helpt met hun problemen moet Tannie Maria uiteindelijk ook haar eigen problemen onder ogen zien, vooral wanneer de moeilijkheden van de mensen die ze helpt haar doen denken aan haar eigen verleden, zoals de vrouw die weg wil bij de man die haar mishandelt.

Als er een vrouw wordt vermoord, raakt Tannie Maria met gevaar voor eigen leven betrokken bij het onderzoek, ondanks de verwoede pogingen van een aantrekkelijke rechercheur om haar te beschermen. Plotseling is deze praktische, nuchtere vrouw verwikkeld in iets veel duisterders dan het perfectioneren van haar recept voor chocoladetaart.

Hoe was de tip?

Toen de datum dichterbij kwam waarop Amarins mij een boekentip ging geven, werd ik steeds nieuwsgieriger. Met wat voor boek zou ze op de proppen komen en zou het wel iets voor mij zijn? Ik had nog nooit van Sally Andrew gehoord en dus ook niet van haar boek Recepten voor liefde en moord, ondanks dat er schijnbaar ooit een leesclub op Hebban geweest is. Toen ik las dat het een combi was van feelgood maar dat er ook een moord in voor kwam, sprak het mij wel aan. Want ja, ik lees ook heel graag en regelmatig thrillers. Toen ik op zoek ging naar het boek, bleek het e-book bij het blauwe mannetje € 9,99 te kosten. Eigenlijk mag ik van mezelf geen boeken meer kopen, op een enkele uitzondering na. Maar ik stuurde eerst nog een sms naar mijn beste vriendin of zij het boek niet toevallig in haar bezit had. Ze had het niet, maar vroeg zich bij de titel wel af 'Was je iets van plan?' Van die opmerking heb ik in mijn eentje nog de slappe lach gekregen, tot tranen toe. Het idee alleen al… Amarins tipte mij nog dat het boek bij Kobo Plus in de selectie zat en dat ik misschien een gratis maand kon aanvragen. Dat heb ik toen gedaan.

Het boek is heel vlot te lezen, mede door de korte hoofdstukken en korte zinnen die er meestal gebruikt worden. Het verhaal op zich is ook niet heel moeilijk te volgen ondanks dat er toch wel redelijk wat (persiflageachtige) personages opgevoerd worden. Hier en daar worden er Afrikaanse woorden gebruikt, maar dit is niet storend. Het hele boek is doorspekt (!) van eten en recepten. Heel grappig is dat de hoofdpersoon Tannie Maria alles probeert op te lossen met koken en eten; ze praat soms zelfs met haar eten! De omschrijvingen van de Afrikaanse natuur zijn ook prachtig. Ik zag het landschap bijna voor me. Volgens mij zouden ze hier best een mooie en grappige (hilarische) film van kunnen maken. Al met al heb ik genoten van het boek. Het is geen hoogstaande literatuur en geen heel sterk verhaal, maar gewoon een heel leuk boek om te lezen, waarbij je niet teveel moet nadenken. De recepten achterin heb ik maar gelaten voor wat ze zijn. Ik houd niet zo van koken, maar wel van lekker eten!

Bedankt voor de tip, Amarins!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Elly

Eerst was ik aan het denken om De lavendeltuin van Lucinda Riley te tippen. Maar ik denk dat Elly dit boek uiteindelijk toch wel zal lezen, dus ging ik verder nadenken. Bij mijn favorieten staat een boek dat niet zo bekend is, maar ik vond het wel heel leuk en het is feelgood. Dus mijn tip voor Elly is: Achthonderd druiven van Laura Dave.

Over Achthonderd druiven

Achthonderd druiven gaat over Georgia die op het punt staat om te trouwen met Ben als ze er achter komt dat hij iets voor haar verzwegen heeft. Ze vlucht naar haar ouderlijk huis en daar komt ze erachter dat zij niet de enige is met problemen. Het speelt zich af op de wijnboerderij van haar ouders en die setting vond ik heel leuk.

Hopelijk kan jij er net zo van genieten als ik, Elly. Veel leesplezier!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan de lezersestafette? Kijk dan hier wat je daarvoor moet doen.


Reacties op: Lezersestafettetip: Stefanie tipt Elly

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sally Andrew

Sally Andrew

Sally Andrew woont in een kleistenen huis op een natuurreservaat in Klein Karoo,...