Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lucinda Riley: meer dan alleen De Zeven zussen

op 29 juli 2019 door

Lucinda Riley, het is een naam die niet meer weg te denken is in de huidige boekenwereld. Ze is met haar boeken constant aanwezig in De Bestseller 60 en dan met name met haar zeer succesvolle serie De zeven zussen. Maar voordat Riley deze prachtige serie schreef, had ze ook al andere romans geschreven en het lukt haar zelfs om tijdens het schrijven van de zeven boeken rondom Pa Salt en zijn dochters nieuwe standalones te schrijven. De hoogste tijd om die eens op een rijtje te zetten.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

De Ierse Lucinda Riley (1971) is schijfster en woont sinds haar 14e in Londen. Van haar 16e tot en met haar 23e werkt ze als actrice, tot de ziekte van Pfeiffer haar dwong om te stoppen en ze de carriéreswitch maakte en ging schrijven. (bron Wikipedia)
Haar eerste boeken schreef ze onder de naam Lucinda Edmonds. De boeken die nu vertaald zijn naar het Nederlands schreef ze onder de naam Lucinda Riley.

  • The Orchid House (also known as Hothouse Flower) (2010)
  • The Girl on the Cliff (2011)
  • The Light Behind the Window (also known as The Lavender Garden) (2012)
  • The Midnight Rose (2013)
  • The Angel Tree (2014)
  • The Italian Girl (a rewrite of Aria) (2014)
  • The Olive Tree (also published as Helena's Secret) (2016)
  • The Love Letter (a rewrite of Seeing Double) (2018)
  • The Butterfly Room (2019)

Nog niet alle boeken zijn vertaald als we het lijstje vergelijken met wat er nu in het Nederlands te koop is.

Lucinda Riley is een schrijfster die wij graag lezen (en luisteren). We hebben al diverse delen van De zeven zussen gelezen, maar we hebben ook al standalones gelezen. Vooral Helma heeft bijna al haar boeken gelezen, maar ook Marieke, Sanne en Lore lazen een paar van haar andere boeken. Wat vonden wij ervan?

8feecde1f8b9b913ac9d4cb5c13cae4d.jpg

Terug van Wharton Park / De Orchideentuin

Een wereld verscheurd door oorlog, twee families voor altijd verbonden door geheimen... Als kind bracht Julia Forrester vele gelukkige uren door in de kas van het landgoed Wharton Park, waar haar grootvader de tropische planten verzorgde. Als ze jaren later getroffen wordt door een familietragedie, keert Julia terug naar Wharton Park, waar ze zich altijd zo thuis voelde. Het huis is inmiddels geërfd door de charismatische Kit Crawford, die het grondig laat renoveren. Daarbij wordt een decennia oud dagboek ontdekt, waarmee Julia en Kit naar Julia's grootmoeder gaan. Zij vertelt hun over de gebeurtenissen die Wharton Park voor altijd hebben veranderd. Zo komen zij terecht in de oorlogsjaren, in de wereld van het jonge stel Olivia en Harry Crawford, die gedreven door passie en plichtsbesef het geluk van toekomstige generaties zullen beïnvloeden. Ook dat van Julia...

Helma luisterde het boek

Het verhaal is prachtig, maar ik verwachtte ook eigenlijk niet anders van Lucinda Riley. Ze weet me opnieuw te bekoren met dit verhaal. Het speelt zich wederom af in verschillende tijdzones en beide verhaallijnen zijn intrigerend en spannend. Niet in de zin van een thriller, maar er gebeurt van alles waardoor je wel dingen gaat vermoeden maar je lange tijd toch in onzekerheid blijft. Als je fan bent van Lucinda Riley moet je dit boek gewoon lezen of luisteren. Maar ook als je haar nog niet kent, is deze roman een uiterst plezierige kennismaking met haar boeken.

Sanne las het boek

Nadat ik verslingerd was aan De zeven zussen-serie, en dan vooral aan de schrijfstijl van Lucinda Riley, wilde ik meer van haar lezen. Zo begon ik aan Terugkeer naar Wharton Park.
En ik werd niet teleurgesteld. Riley is een kei in het aan elkaar breien van twee verhaallijn. Heden en verleden komen ook in dit verhaal heel mooi bij elkaar. Op het landgoed Wharton Park kwam Julia als kind al graag, vooral de orchideeën in de kas die haar opa verzorgde betoverden haar keer op keer. Als ze jaren later, na een heftige periode, weer op het landgoed komt, ontdekt ze een familiegeheim. Ze besluit het te ontrafelen en komt er zo ook achter hoe de orchideeën op het landgoed zijn gekomen. De zoektocht die Julia aflegt volgen wij natuurlijk op de voet en laat ons niet alleen een stukje Engeland ontdekken maar ook afreizen naar Thailand!

2c1862eb46734b04fa6b1c89fc82737d.jpg

Het meisje op de rots

Met een gebroken hart verlaat Grania Ryan New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust. Daar ontmoet ze op een stormachtige avond Aurora, een jong meisje dat Grania's leven voorgoed zal veranderen.

Terwijl Grania en Aurora een steeds hechtere band krijgen, wordt duidelijk dat het verleden hun families onlosmakelijk met elkaar heeft verbonden. Via een stapel oude brieven leert Grania over de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog, over die ene wanhoopsdaad een eeuw geleden en over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt.

Het meisje op de rots vertelt het verhaal van twee bijzondere vrouwen en hun zoektocht naar hun verleden, van het historische Engeland naar hedendaags New York en van de indrukwekkende Ierse kust naar een legendarisch herenhuis in Londen. Zal liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?

Lore las het boek

In het begin van het verhaal moet ik er een beetje inkomen, maar eens je hierdoor heen bent is het echter een pracht van een verhaal. Er zijn twee verhaallijnen, het heden en het verleden, waarvan ik ondertussen weet dat dit in alle boeken terugkomt. De twee verhaallijnen versterken elkaar heel erg, in het begin is het even onthouden wie met wie ene link heeft, maar eens Grania en Aurora meer met elkaar betrokken raken, wordt het verleden ook meer en meer duidelijk.

Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal van Grania en Aurora. Wat was er gebeurd in het verleden wat hen zo onlosmakelijk met elkaar verbindt, maar wat ook voor de wrok zorgt in hun omgeving? Na dit boek was ik helemaal overtuigd, ik moet alle boeken van Lucinda Riley lezen!

01349e0124e4e571fb5f5e8f506930c1.jpg

De lavendeltuin

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen... Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld? Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel speelt een cruciale rol in het oplossen van de familieraadsels en staat centraal in deze intrigerende roman vol spanning, passie en mysteries.

Marieke las het boek

De lavendeltuin is een prachtige roman in een geweldige setting, met thema's als rouw, angst, verlies, vertrouwen, mysterie, passie en liefde. De combinatie van twee tijdlijnen, waarvan een speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, pakt goed uit en leidt tot een verhaal dat je niet snel vergeet. Een waarschuwing is op zijn plaats, deze meeslepende verhalen laten je als lezer niet meer los en zijn een aanslag op de nachtrust, je slaapt namelijk niet tot het boek helemaal uit is.

6880ec1022f7d3006a03147168407565.jpg

De nachtroos

Jaipur, India, 1911. Vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist Anahita met de familie van een rijke vriendin mee naar Engeland. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury, erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury, en zijn sluwe moeder. De reis naar Engeland verloopt door deze ontmoeting heel anders dan Anahita ooit had kunnen denken…

Een eeuw later komt actrice Rebecca Bradley voor een nieuwe film naar het inmiddels vervallen landgoed. Ze hoopt daar te kunnen ontsnappen aan de paparazzi en roddels die haar in Amerika achtervolgen. Tijdens het filmen ontmoet ze de Indiase Ari Malik, die naar Astbury is gekomen op zoek naar zijn familiegeschiedenis. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen rond Astbury Hall en komen steeds dichter bij de waarheid die decennialang verborgen bleef.

Helma las het boek

Als je De nachtroos van Lucinda Riley dichtslaat kan je niet anders zeggen dan: ‘She did it again!!’ En dan is dat niet alleen omdat ze opnieuw een verhaal in twee tijdlijnen schrijft, een beproefde formule die Riley tot in de puntjes beheerst, maar ook omdat ze er wederom in slaagt een boek af te leveren dat je de volle 576 pagina's weet te boeien. Het geldt ook voor de vloeiende schrijfstijl, de ongekunstelde en geloofwaardige dialogen, haar karakterbeschrijvingen en de manier waarop de verschillende verhaallijnen bij elkaar komen.

(link naar de buddyread)

Sanne las het boek

Lucinda Riley flikt het weer. Ze beneemt je de adem, betovert en opent vreemde werelden voor je. Een dikke pil van een roman, een pageturner. Een boek om verliefd op te worden!

bef69fe4ad71d4422ecfdfff1ccab0a7.jpg

De olijfboom

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus is de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin. Maar zodra ze in het huis aankomt, weet ze dat er een heleboel geheimen verborgen liggen achter de prachtige schoonheid van het eiland. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden. Dan loopt Helena haar jeugdliefde tegen het lijf en beginnen haar verleden en het heden door elkaar te lopen. Komen de geheimen uit? En wat zullen de gevolgen zijn voor Helena en haar gezin?

Helma las het boek

De olijfboom is wederom een aangename roman. Het verhaal bevat humor, verdriet, drama, tragiek en liefde in vele facetten, maar ook thema’s als alcoholisme, ontrouw, ziekte en alleenstaand ouderschap worden niet geschuwd. Haar schrijfstijl blijft onveranderd prettig om te lezen en de ietwat ironische humor van Alex geeft het boek net dat tikje extra sjeu, waardoor je ook deze roman met een tevreden zucht zult dichtslaan.

c943c1b1e90805a45663088487c53895.jpg

Het Italiaanse meisje

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun gezamenlijk geluk in de weg te staan… Riley beschrijft de tragische en onvergetelijke romance met haar alom geroemde gevoel voor decor, locatie en personages. Het Italiaanse meisje voert de lezer van de achterbuurten in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld.

Helma las het boek

Anders dan in de meeste boeken van Riley is Het Italiaanse meisje een chronologisch verlopend verhaal. De turbulente romance van Roberto en Rosanna loopt als rode draad door het verhaal, maar tegelijkertijd volgen we zijdelings het niet altijd even gemakkelijk verlopende leven van haar broer Luca, zus Carlotta en Rosanna’s hartsvriendin Abi. Riley heeft er talent voor om je het verhaal in te trekken en je emotioneel betrokken te laten voelen bij de karakters die ze opvoert. Je houdt van de onzelfzuchtige Luca, hebt medelijden met Carlotta die haar hele leven moet boeten voor een enkele misstap met ingrijpende gevolgen, verwenst Roberto en wil Rosanna toeroepen om voor zichzelf te kiezen.

Het wordt bijna saai om te zeggen, maar ook deze roman is wederom een ‘must read’ voor de fans van Lucinda Riley.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Welke boeken van Lucinda Riley heb jij al gelezen en welke vond je de mooiste? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog.



Reacties op: Lucinda Riley: meer dan alleen De Zeven zussen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...