Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mandy leest Roadtrip Compostela

op 30 april 2022 door

Toen Uitgeverij Ellessy vroeg of een van ons geïnteresseerd zou zijn om een recensie te schrijven over het boek Roadtrip Compostela van Hilje Mulder, stak ik mijn hand op. Af en toe ben ik wel in voor een avontuur. Letterlijk bij dit boek, want het is een avonturenroman te noemen. Vandaag lees je wat ik ervan vond.

 -Door Mandy-

Over Roadtrip Compostela

Maud heeft een sabbatical. Ze wil naar Santiago de Compostela, in het spoor van de reis die haar overleden vader maakte, maar zoekt kompanen voor deze trip. Sonja is ‘in between jobs’ en gaat met haar mee. Haar vriend is voor zijn werk naar Japan en zo’n roadtrip ziet ze wel zitten. Net voor vertrek voegt de ietwat hautaine José zich toe aan het bonte gezelschap vriendinnen. Het wordt een reis om nooit te vergeten, vol onverwachte geheimen, waardoor relaties minder sterk zijn dan gedacht. Ze ervaren ten volle wat zo’n pelgrimstocht inhoudt. Ieder heeft daarin haar eigen weg te gaan, op zoek naar zichzelf, maar ook naar de liefde…

aabcaef7111c7893927918cefcd5027a.jpg

Mijn Mening

Als Sonja wordt ontslagen, weet ze even niet wat te doen. Ze belt haar vriend, maar krijgt hem niet te pakken en dus belt ze haar vriendinnen. Hoewel ze in andere delen wonen van het land, komen ze meteen naar haar toe en nemen haar mee uit eten. Tijdens dit diner vertelt Maud, die werkzaam is bij een soort hortus botanicus in Drenthe dat de tuin voor een lange tijd dichtgaat wegens verbouwing en dat ze van plan is met een geleende camper een roadtrip te gaan maken richting Santiago de Compostela, de route die haar vader ooit gefietst heeft. Nu Sonja de komende tijd toch vrij is, vraagt Maud haar mee. Op de dag van vertrek sluit ook de laatste vriendin José zich aan. Hoewel ze niet expliciet is meegevraagd en hoewel kamperen niet bepaald haar ding is, blijkt ze zo haar eigen reden te hebben om mee te gaan. 

Boeken over de beroemde pelgrimstocht zijn niet origineel of nieuw, maar de invulling die de schrijfster eraan heeft gegeven is leuk bedacht. Met drie vriendinnen opeen gepropt in een camper die elk op zoek zijn naar een (nieuwe) invulling van hun leven is voer voor een leuk verhaal. Het zijn drie totaal verschillende personages die door de schrijfster goed zijn uitgedacht. Het is dus ook zeker niet allemaal koek en ei, maar met ruzies tussen de vriendinnen die de personages meteen echt en menselijk maken. 

Over die invulling gesproken, vind ik het enige nadeel van dit verhaal dat die invulling bij alle drie de meiden draait om een man. Zonder op details in te gaan, ik wil geen spoilers weggeven, lijkt het geluk van elk van deze dames samen te hangen met de goedkeuring van mannen. Hoewel ik zelf echt niet feministisch ben ingesteld, lijkt het mij dat je echt niet per se alleen maar gelukkig hoeft te zijn met een man. Of überhaupt een relatie, ongeacht waar je op valt (in dit geval zijn het drie heterovrouwen). De nadruk lag hier voor mij te veel op en dat vond ik jammer. Liever had ik gewoon meer geestelijke verdieping gezien of gebaseerd op hun toekomst/ carrière.

Als je bereid bent hierdoor heen te lezen is het verder een vermakelijk boek, waarbij je nog wat opsteekt over de route op zich. Elke camping en plaats die ze aandoen wordt uitgebreid beschreven waardoor je echt het gevoel hebt met deze drie meiden op roadtrip te zijn. Je krijgt van dit boek sowieso een goed gevoel en dat is wat feelgood inhoudt en daarnaast heb je meteen zin om na het lezen van dit boek een vakantie te boeken. Ik geef het 3.5 ster.

aabcaef7111c7893927918cefcd5027a.jpg

Lezen jullie ook graag verhalen die over reizen gaan? Ga je het boek toevoegen aan je lijst? Praat hieronder mee en laat een reactie achter. 



Reacties op: Mandy leest Roadtrip Compostela

Meer informatie

Gerelateerd

Over