Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Meeleesmaand mei 2022: Corina Bomann

op 29 april 2022 door

Meimaand is bij Fabulous Feelgood een paar jaar mannenmaand geweest. Die herhalen we nu niet, maar om toch een beetje in het thema te blijven organiseren we een meeleesmaand met de Duitse schrijfster Corina BoMANn. (-_-).

- door Marieke -

Corina Bomann

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven. Haar romans staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten. Bij Boekerij verschenen al meerdere succesvolle romans, waaronder de 'Vrouwen van de Leeuwenhof'-trilogie, Het vlindereiland, De jasmijnzussen en De stormroos.

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland; dit was een vertaling van haar boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken aan 'De vrouwen van de Leeuwenhof'-reeks waarmee ze internationaal doorbrak en waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht. (bron Wikipedia

6506ecb5311ba0df957118a9511b9df4.jpg

De boeken van Corina Bomann

De standalone verhalen

'Vrouwen van de Leeuwenhof'-trilogie

'De kleuren van de schoonheid'-trilogie

In juni komt Gloriedagen uit: het eerste deel van de goednieuwe 'De Waldfriede'-trilogie.

6506ecb5311ba0df957118a9511b9df4.jpg

Wat gaan we doen? 

Kies een (of meer) van de boeken die Corina Bomann heeft geschreven. Helemaal handig als je de boeken ongelezen in huis hebt, want dan kan je die stapel eindelijk eens laten slinken. Heb je ze niet? De bibliotheek, de ebieb en KoboPlus kunnen helpen, want daar zijn diverse titels van haar te lezen. Boeken van haar zijn ook als luisterboeken te vinden.

Onder deze blog gaan we gewoon gezellig kletsen over de boeken die we lezen, waarbij we anderen titels kunnen aanraden bijvoorbeeld. Of we hebben het over hoe de boeken zijn geschreven. Zijn de boeken tijdloos? Lijken de boeken op elkaar qua opbouw, of zijn ze juist erg verschillend? Hoe is het gesteld met de romantiek? Wil je na een eerste deel ook gelijk door met de volgende delen? Er is genoeg om over te kletsen.

Wie doet er mee?

Het is geheel vrijblijvend, maar we zijn wel benieuwd wie er allemaal mee gaan lezen. Laat dus weten dat je meedoet.

Wanneer?

We starten op 1 mei 2022. Kies een boek van Corina Bomann en laat hieronder in een reactie weten welk boek je hebt gekozen en waarom. Plaats onder dit artikel je updates over hoe het boek vordert en wat je ervan vindt. Op 31 mei sluiten we af.

6506ecb5311ba0df957118a9511b9df4.jpg

 Reacties op: Meeleesmaand mei 2022: Corina Bomann

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Corina Bomann

Corina Bomann

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan s...

Gesponsorde boeken