Meeleesmaand Oktober: Nora Roberts

op 28 september 2020 door

In januari van dit jaar zijn we gestart met de 'meeleesmaand'. Daarin stonden de boeken van Maeve Binchy centraal. Het was leuk en succesvol en daarom kwamen er nog twee meeleesmaanden April werd Santa Montefiore maand, juni Jill Mansell maand en augustus Katie Fforde maand. Opnieuw deden er veel lezers mee. De keuze voor oktober werd al snel gemaakt tijdens de augustus leesmaand door de lezers gezamenlijk: Nora Roberts. Kennelijk was de nood hoog en staan de kasten en readers vol met ongelezen Nora's.

- door Marieke

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Robertson, is een Amerikaanse bestsellerauteur, die al meer dan tweehonderd boeken schreef, vooral in de genres 'liefdesroman' en 'romantische thriller'. Wereldwijd werden rond de vierhonderd miljoen boeken gedrukt en in vijfendertig talen vertaald.

Roberts maakte haar schrijversdebuut in 1995 onder het pseudoniem J.D. Robb met de thriller Naked in death  (Vermoord naakt ), de start van de zogeheten 'In Death'-serie die in 2014 al bijna vijftig delen omvatte. In 1980 gaat ze in zee met de toen nog jonge uitgever Silhouette, die vooral auteurs naar zich toetrok die bij uitgever Harlequin niet aan de bak kwamen. In 1981 publiceerde ze haar eerste liefdesroman Irish Thoroughbred. Roberts zou nog drieëntwintig boeken via Silhouette publiceren. Daarna ging het hard en schreef ze nog vele boeken in het romantische, hartstochtelijke genre. Vanaf 1999 werd elk boek van haar hand een New York Times bestseller en belandden er meer dan honderd op de Times bestsellerlijst. Ook werd een aantal boeken verfilmd, waaronder Midnight Bayou  en Tribute.

Voor haar werk is Roberts talloze malen bekroond. Een greep uit haar prijzenkast. Ze won in de periode 1992-2009 twaalfmaal de RITA Award, en in de periode 1983-1989 zevenmaal de Golden Medallion Award, beide uitgereikt door de prestigieuze RWA (Romance Writers of America). Time Magazine noemde Roberts een van de honderd meest invloedrijke mensen van de Verenigde Staten in 2007.

Inmiddels heeft ze meer dan 200 boeken uitgebracht.

Oktober 2020 Meeleesmaand Nora Roberts

Wat gaan we doen? 

Omdat Nora Roberts zoveel boeken heeft geschreven, kiezen we niet één boek om te bespreken, maar laten we iedereen vrij in de keus van het boek. Onder deze blog gaan we gewoon gezellig kletsen over de boeken die we lezen, waarbij we anderen de boeken kunnen aanraden bijvoorbeeld. Of we hebben het over hoe de boeken zijn geschreven, zijn de oudere boeken ouderwets of zijn ze tijdloos? Lijken de boeken op elkaar qua opbouw, of zijn ze juist erg verschillend? Is het meer een thriller, of juist een combi van romantiek en spanning? Of is het een boek met een paranormaal tintje?

Wie doet mee?

Het is geheel vrijblijvend, maar we zijn wel benieuwd wie er allemaal mee gaan lezen. Laat dus weten dat je meedoet.

Wanneer?

We starten op 1 oktober 2020. Kies een boek uit het oeuvre van Nora Roberts en laat hieronder in een reactie weten welk boek je hebt gekozen en waarom. Vanaf 1 oktober gaan we lezen en hier plaats je updates over hoe het boek vordert en wat je ervan vindt. 31 oktober sluiten we af.

Titels

Omdat het meer dan 200 titels zijn, noem ik ze niet allemaal. Maar door hier te klikken heb je een overzicht. En als je hier klikt, dan zie je alle op een rijtje en zie je ook welke series ze schreef. Het zijn er echt heel erg veel!

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

Laten we van oktober 2020 een mooie Nora Roberts maand maken. Wij zijn er klaar voor. Jullie ook?Reacties op: Meeleesmaand Oktober: Nora Roberts

Meer informatie

Over

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...

Gesponsorde boeken