Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NATIONALE UITLEESWEEK: Marieke en Marleen doen mee!

op 27 december 2017 door

Op Hebban is deze week de Nationale Uitleesweek aan de gang: een week waarin je dat ene boek waar je ooit aan bent begonnen nu echt gaat uitlezen. Je geeft dan dat boek echt de aandacht die het verdient (namelijk uitgelezen worden) en je begint 2018 helemaal goed met je voornemens. Wij van WLFG haken daar natuurlijk op in en doken onze kast in op zoek naar dat ene boek waar we aan begonnen, maar nooit afmaakten. Klaar? Lezen maar! 

Door: Marieke & Marleen

Marleen:
Hé, Marieke, jij ook nog een boek onuitgelezen in de kast staan? Ik heb er voor de komende week twee bijgepakt. Normaal gesproken lees ik boeken gelijk uit, ook als ik het niet zo heel veel aan vind. Als het boek eenmaal uit is, kan ik dan helemaal gerust beginnen in een ander boek, leest toch net iets fijner. Ik heb zeker geen stapel met ongelezen boeken, al bedenk ik nu net dat er nog wel drie YA's in mijn kast staan die ik nog steeds moet uitlezen, maar waar ik compleet geen zin in heb. Misschien in 2018 nog een poging wagen, maar voor deze week blijven ze bij mij op de plank staan. Hoe sta jij hier tegenover? 

Marieke
Eén boek niet uitgelezen? Was het maar waar het zijn er wel een paar meer dan één. Ik ben een soms een ramp met boeken, er is zoveel moois en als een boek me dan niet direct pakt (en ook geen 'moetje' is), dan heeft zo'n boek een grote kans om niet uitgelezen te worden. En waarom zou je ook, er zijn zoveel mooie boeken die de moeite waard zijn. Dat is dan ook mijn grote probleem, ik lees altijd meerdere tegelijk, en een boek wat lekker leest, dat gaat dan uit, een boek wat niet zo goed wil blijft dan liggen, en nog langer liggen tot ik de verhaallijn compleet kwijt ben en ik helemaal geen zin meer heb om het weer op te pakken.
Toch ben ik van mening dat een boek uitgelezen moet worden. Deze week komt dus als geroepen.
Welke boeken ga jij uitlezen deze week?

Marleen: 
Deze week wil ik graag Inkt van Alice Broadway en Hartslag van Gail McHugh uit gaan lezen. Die eerste heb ik voor de zomer al gekocht en in november ben ik begonnen tijdens een stedentrip. Ik had verwacht dat ik behoorlijk wat kon lezen tijdens deze korte vakantie, maar dat liep behoorlijk in de soep (ook niet heel erg natuurlijk), maar na thuiskomst heb ik het boek niet meer opgepakt. Erg zonde en wil 'm dus zeker deze week uitlezen. Hartslag is een recensie-exemplaar, waar ik heel veel spijt van heb gehad haha! Het eerste deel vond ik leuk en heb ik ook best van genoten, maar het tweede deel is echt verschrikkelijk! En het telt ook nog meer dan 350 pagina's! Mijn doel is om deze week de tanden even op elkaar te zetten en 'm alsnog uit te lezen. Dan kan ik snel de recensie schrijven en ben ik er begin januari ook vanaf! 

Marieke:
Haha, een 'moetje' die niet lekker leest, dat zijn de ergsten. Die kan je niet lekker in een hoek smijten om nooit meer naar om te kijken, die scheppen een verplichting! Dan kan je toch maar beter in één keer doorzetten.
Ik heb op mijn "Ben ik aan het lezen" lijstje al een hele tijd zeven (!) boeken staan, waarin ik ben begonnen en die ik niet heb uitgelezen. Ze zijn een doorn in mijn oog. Maar het kan nog erger, ik heb zelfs een nieuwe boekenplank aangemaakt met "boeken waarin ik ooit ben begonnen, maar niet heb uitgelezen", daar staan nog een keer negen boeken op....

Voor deze week heb ik twee boeken gekozen die ik uit wil gaan lezen en die komen van mijn actieve leeslijst. De eerste is de Boekendief van Markus Zusak, dat boek heb ik al heel lang staan. Iedereen die het heeft gelezen roept hoe mooi het is. Ik ben in september in begonnen (#leesuiteigenkast maand), maar het kon me niet zo boeien. Het sprong nogal heen en weer met de personages, en eenmaal weggelegd (pag 163) ging het van bank naar tafeltje, van tafeltje naar kast, van kast naar boven en tja uit het oog, uit het hart. Maar nu ben ik weer begonnen waar ik was gestopt en 100 pagina's verder weet het me toch genoeg te boeien.
Mijn tweede boek is Fuzzie van Hanna Bervoets een boek dat me zo leuk leek, een pluizig bolletje dat bij mensen komt die eenzaam zijn. Ik was even vergeten dat ik altijd erg moet wennen aan haar schrijfstijl en eenmaal begonnen was het geen match. Nu krijgt het een tweede kans.

Ben jij inmiddels in een van je boeken begonnen en lukt het nu met lezen?

Marleen: Hier nog eentje: de Boekendief is zo mooi! Haha! Ik heb echt tranen met tuiten gehuild bij dat boek, hoor! Maar ik snap wel waar je aarzeling vandaan komt, in het begin kan het behoorlijk onduidelijk (en misschien een beetje traag) zijn. Een troost, het wordt beter, veel beter! Ik ben nog niet begonnen omdat ik nog in een ander boek bezig ben, Eens gegeven van Charlotte de Monchy, voor een groepsrecensie hier op WLFG. Die hoop ik met kerst uit te lezen en dan kan ik op 'derde kerstdag' vol goede moed in de andere twee verder. Ik heb gelukkig bijna drie volle dagen 'kerstvakantie' dus hopelijk genoeg tijd om ze uit te lezen. Hoe gaat het bij jou? 

Marieke:
Ik ben wel begonnen. De boekendief gaat lekker en het wordt inderdaad beter. De uitgezette verhaallijnen komen meer bijeen, dus met dit boek komt het wel goed. Over Fuzzie maak ik me meer zorgen. Ik heb opnieuw een stukje gelezen, maar ik kan daar nog niet zo veel mee. De kans is groot dat Fuzzie opnieuw aan de kant gaat, want Eens gegeven ligt hier ook te roepen!

Conclusie
Het wordt nog spannend of het gaat lukken, andere boeken blijven roepen. Maar we zetten door. 31 December zullen we het weten, en dan gaan we ook hier melden of we zijn geslaagd. Doe jij ook mee? Wij zijn heel benieuwd welke boeken jij nog gaat uit lezen! 



Reacties op: NATIONALE UITLEESWEEK: Marieke en Marleen doen mee!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Markus Zusak

Markus Zusak

Markus Zusak (Sydney, 1975) is een Australische auteur. Hij begon met schri...

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) werd met haar werk verschillende malen genomineerd vo...