Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw in juli!

op 01 juli 2019 door

Is jouw vakantiekoffer nog niet volgepakt? Dat komt goed uit! Deze maand verschijnen er namelijk heel erg veel mooie boeken! Boeken die ideaal zijn voor tijdens de vakantie, of dat nu ergens anders is of lekker thuis. Onze lijstjes blijven maar groeien en natuurlijk delen we ze ook graag met jou! Dus ben je op zoek naar een nieuw boek vakantieleesvoer? Lees dan vooral snel verder!

Door Janneke

d5ae2e670670780f39502a711bc45e94.png

Even goede vrienden - Jane Fallon (9 juli)

Amy dacht dat ze álles wist van haar beste vriendin Melissa. Maar ja, Amy dacht ook dat ze verloofd was met de man van haar dromen. Tot die dag dat ze onverwacht vroeg thuiskomt en daar de spullen van een andere vrouw ziet liggen. Spullen die haar verdacht bekend voorkomen…

De meeste vrouwen zouden op dat moment instorten. Amy heeft een beter plan: ze blijft in haar rol als liefhebbende verloofde, maar dan wel met een eigen agenda…

Er was eens iets anders - Danielle Teller (9 juli)

Er was eens iets anders van Danielle Teller is een even heerlijke als intelligente hervertelling van Assepoester, met een nieuwe rol voor de ‘boze’ stiefmoeder. Dit ontroerende verhaal nuanceert en verrijkt thema’s als goed en kwaad in de bekende klassieke sprookjes.

Als er in het land geruchten de ronde doen over de wrede opvoeding van de nieuwe prinses Assepoester, besluit haar stiefmoeder Agnes het ware verhaal te vertellen. De tienjarige Agnes wordt door haar arme boerenfamilie weggestuurd om bij een wasserij te gaan werken. Na enkele jaren ontvlucht ze haar tirannieke bazin, raakt onderweg zwanger en weet uiteindelijk als alleenstaande moeder een bestaan op te bouwen.

Maar door een ongelukkige gebeurtenis keert ze terug naar het landhuis met de wasserij, waar ze het kindermeisje van Assepoester wordt. Agnes worstelt met haar liefde voor dit meisje dat haar stiefdochter wordt en uiteindelijk de gevierde prinses die de onbereikbare fantasieën van velen belichaamt. Het verhaal over hun relatie laat zien dat niets is wat het lijkt, en dat liefde vele gedaanten kan aannemen.

De leesclub - Laura de Koning (12 juli)

Eline en Renske zijn al sinds de basisschool bevriend. Ze delen een onstilbare leeshonger en op initiatief van Renske hebben ze een leesclub opgericht. Renske heeft net te horen gekregen dat ze het vervallen landhuis van een tante heeft geërfd, maar ze twijfelt of ze de erfenis wel kan en wil aannemen. De leesclubleden reageren enthousiast en bedenken zelfs een nieuwe bestemming: een landhuis voor lezers én schrijvers. Een plek waar lezers elkaar kunnen ontmoeten en schrijvers zich kunnen terugtrekken om aan een nieuw boek te werken. Renske en haar vriendinnen gaan aan de slag, en krijgen het tijdens de grote verbouwing te stellen met allerlei bouwperikelen, norse buurmannen en onbetrouwbare types. Zal het ze lukken hun droomplek te creëren?

10f6bfc0695301559aecc20532effedb.png

Mijn broer heet Jessica - John Boyne (23 juli)

Broers Sam en Jason zijn altijd onafscheidelijk geweest. Tot Jason op een dag opbiecht dat hij zich al zijn hele leven een meisje voelt. Het is voor Sam en hun ouders een grote schok. Moeder is staatssecretaris met het doel premier te worden en een transseksueel kind is slechte publiciteit. Na een tijdje wordt de situatie voor Jason zo onleefbaar dat hij bij zijn tante gaat wonen, waar hij zichzelf kan zijn.
Kan de familie uiteindelijk toch begrip opbrengen voor Jasons gevoelens? En hoe lang houdt Jason het vol zonder de acceptatie van de mensen van wie hij het meest houdt?

Uit het dagboek van Grace - Ciara Geraghty (15 juli)

Wanneer Grace op een ochtend wakker wordt, in het bed van Bernard O’Malley – haar ietwat sullige nieuwe collega van de IT-afdeling – weet ze dat het mis is. Dat ze door deze actie haar relatie van 1 jaar, 3 maanden, 9 weken en 6 dagen op het spel heeft gezet, wijt ze aan de fles Baileys die ze leeg heeft gedronken (die eigenlijk al een jaar over datum was).

Grace beseft dat haar leven een puinhoop is: een saaie baan zonder uitzicht op beter, een relatie op afstand en een gespannen familieband met haar moeder en zussen. Gedwongen door de werkelijkheid en gesteund door Bernard neemt Grace haar leven weer in eigen hand. Stukje bij beetje komt ze in het reine met zichzelf en weet ze het enorme schuldgevoel van zich af te zetten waar ze sinds die ene vakantie in Spanje mee rondloopt. En Bernard blijkt uiteindelijk een stuk minder sullig dan ze in eerste instantie had gedacht…

Bestemming geluk - Alina van Wijnen (juli 2019)

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

8ef913f078bb9c9d4d706ff5b4b052a7.png

Marilla - Sarah McCoy (16 juli)

Marilla Cuthbert is dertien jaar oud als haar leven voorgoed verandert. Haar moeder sterft in het kraambed en van het ene op het andere moment krijgt Marilla de verantwoordelijke taak om het huishouden draaiende te houden op de boerderij waar ze woont met haar vader en haar broer. In Avonlea – een kleine, hechte boerengemeenschap – biedt het leven een meisje weinig keuzes, hoe slim en ambitieus ze ook is.

Marilla’s enige connectie met de buitenwereld is tante Elizabeth, haar moeders zus. Deze sterke, ongetrouwde dame heeft het eiland verlaten en woont in de grootste stad van de provincie, waar ze haar eigen geld verdient als naaister.

Geïnspireerd door haar tante durft Marilla naarmate ze ouder wordt steeds meer te ondernemen. Door liefdadigheidswerk voor een weeshuis dat in het geheim dienstdoet als schuilplaats voor weggelopen slaven, raakt ze politiek betrokken. Daarmee brengt ze haar ontluikende romance met een jongen uit het dorp in gevaar – maar wil ze eigenlijk wel het ene boerenhuishouden voor het andere verruilen? Of durft ze haar dromen te volgen om een verschil te maken in de wereld?

Too late - Colleen Hoover (2 juli)

Sloan heef al twee jaar een relatie heeft met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg omdat hij de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt ondertussen ook steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek – ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend. Too Late bevat een dosis crime die ervoor zorgt dat het een enorme pageturner is. Let op: niet geschikt voor tere zieltjes! 

Liefs voor Lila - Abbi Glines (15 juli)

Nieuw deel in de serie van Abbi Glines waarin de personages van Sea Breeze en Rosemary Beach elkaar ontmoeten.

Lila Kate Carter is het zat om een label opgeplakt te krijgen van een stijf, keurig en goed maar kil meisje. Want ze is helemaal niet kil. Ze is alleen niet onder de indruk van de verwende en egocentrische Cruz Kerrington.

Lila heeft er genoeg van om te doen wat anderen van haar verwachten. Ze vertrekt uit Rosemary Beach en gaat op avontuur. Op zoek naar zichzelf en naar een nieuwe toekomst. Tegelijkertijd is er Eli Hardy die niets meer met vrouwen te maken wil hebben. Hij wil na verschillende teleurstellingen zijn leven weer oppakken. Maar al twee weken na zijn voornemen ontmoet Eli Lila. Hij is onder de indruk van Lila’s opvallend goede stijl en manieren. ’s Avonds danst hij met Lila. Maar de volgende dag weet hij niet meer wat er die avond gebeurd is. 

Had hij teveel gedronken? Is er een kans voor Lila en Eli of botsen hun werelden? En wat te doen met de andere
geheimen en leugens?

f49539ef61e3795c1615a9d0342cde49.png

Het vergeten dorp - Lorna Cook (16 juli)

Een mysterieuze oude foto leidt tot de ontdekking van een vreselijk geheim... Deels historische roman voor fans van Kate Morton en Carol Drinkwater.

Beste mevr. Bird - A.J. Pearce (9 juli)

Emmy reageert op een advertentie waarmee haar droomcarrière als oorlogscorrespondente in vervulling zal gaan. Denkt ze. Ze blijkt brieven te moeten beantwoorden voor een damesblad. Ongepaste brieven horen in de vuilnisbak, aldus haar baas, mevrouw Bird. Maar als Emmy de soms wanhopige smeekbeden leest, besluit ze deze lezeressen in het geheim terug te schrijven. Dit boek is een ode aan de kracht van vriendschap, de vriendelijkheid van onbekenden en de moed van gewone mensen in buitengewone tijden.

Eerste liefde - David Nicholls (10 juli)

Charlie Lewis is het soort jongen dat je je niet kunt herinneren als je hem op de schoolfoto ziet staan. In de klas is hij geen uitblinker en thuis gaat al zijn aandacht naar de zorg voor zijn werkloze vader. Terwijl zijn klasgenoten reikhalzend uitkijken naar de aankomende zomer, ziet Charlie niets dan donkere wolken aan de horizon.

Dan komt de intrigerende Fran Fisher in zijn leven en krijgt Charlie voor het eerst in tijden weer hoop. Om haar beter te leren kennen, wordt hij lid van de serieuze toneelgroep, waar zij Shakespeare-rollen speelt. Deze zomer pakt heel anders uit dan hij zich had voorgesteld.

91621290d26d2e2a888fe5777f81ec1e.png

De dromenweefster - Cristina Caboni (25 juli)

De dromenweefster vertelt het verhaal van Camilla, die de ambitie heeft het perfecte kledingstuk te maken voor haar klanten. Op een dag krijgt ze een jurk te zien van haar overleden tante, die ze nooit gekend heeft. De prachtige jurk is gemaakt door de legendarische Maribelle, die bekend stond om haar unieke creaties; elk kledingstuk ademde het karakter van de drager. Een inspiratiebron voor de jonge Camilla. Ze besluit aan de hand van de jurk op zoek te gaan naar het verhaal van haar tante en dat van Maribelle. Ze weet: Parijs is de plek om haar avontuur te beginnen.

Haar kers - Penelope Bloom (15 juli)

Een heerlijke serie vol hilarische situaties en steamy scènes. 

Hoe ik haar heb ontmoet? Nette mannen praten nooit hun mond voorbij. Gelukkig ben ik geen nette man. Eerst proefde ik haar fruit, toen ontgroende ik haar en daarna liet ik mijn kaartje achter. Prima begin, niet?
Hoe ik hem heb ontmoet? Hij liep mijn bakkerij in, kocht een kersentaart, stal mijn vaas vol bloemen en liet zijn kaartje achter. Nog steeds geen idee waar dat op sloeg. Jij wel?

William had geen slechter moment kunnen kiezen om Haileys bakkerij in te stappen. De winkel lijdt verlies, haar enge ex laat haar maar niet met rust, o, en ze is 25 en nog steeds maagd. William is belachelijk knap, het soort knap waar vrouwen gekke dingen van gaan doen. Zo ook Hailey. Hij had zijn kaartje achtergelaten, dus het leek een goed idee om hem te bellen. Tot hij opnam met de woorden: ‘Je kers smaakt naar meer. Bezorg je ook aan huis?’

Kon ik het maar zeggen - Hannah Beckerman (2 juli)

Audreys familie is dertig jaar geleden volledig uit elkaar gevallen: haar twee volwassen dochters, Jess en Lily, praten niet meer met elkaar en haar kleindochters hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Ooit is er iets gebeurd met Jess’ tweelingzusje Zoe, vlak voordat ze stierf, dat moeder en dochters van elkaar heeft vervreemd, ook al delen ze nog zo veel liefde en mooie herinneringen.

Tot Audrey op een dag een moedige beslissing neemt: ze wil heel graag dat zij en haar dochters weer de eenheid worden die ze vroeger waren, en ze neemt zich voor het verleden nu voor eens en altijd het verleden te laten zijn en met een zonnige blik naar de toekomst te kijken. Ze is vastbesloten de lucht te klaren en te vertellen wat er is gebeurd, al die jaren geleden. Zal haar moederliefde genoeg zijn om haar dochters weer samen te brengen, voor het te laat is? Zullen ze de kleine en grote leugens uit het verleden achter zich kunnen laten en de weg terug naar elkaar weer vinden?

8bc8f509de35c04b6d13b1e5cf128f20.png

Een tuin vol geheimen - Kelly Doust (23 juli)

Als haar modemerk failliet gaat, ziet ontwerpster Sylvie Dearlove zich gedwongen van het hippe New York terug te verhuizen naar haar familielandhuis in Engeland. Het huis van dit oude, adellijke geslacht is vervallen en ook met haar excentrieke overgrootmoeder gaat het niet goed. De familie heeft besloten het landhuis en de bijbehorende tuin op te knappen om het te kunnen verkopen.

Wanneer haar ouders Sylvie vragen de zolder op te ruimen, stuit ze op twee familiegeheimen die haar verleden, heden en toekomst op zijn kop zetten. Het verhaal van de Dearloves strekt zich uit vanaf de tijd van koning Edward via de Tweede Wereldoorlog naar het hedendaagse London. Vijf sterke vrouwen tonen de verwoestende werking van geheimen en de kracht van familiebanden.

De gouvernante van Penwhythe Hall - Sarah E. Ladd (3 juli)

Jaren geleden nam Cordelia Greythorne een positie aan als gouvernante van vijf kinderen. Nu de vader van de kinderen is overleden, vertrekt ze met de weeskinderen naar zijn broer op Penwhythe Hall. Daar komt Jac Trethewey voor een grote verrassing te staan nu hij plotseling verantwoordelijk blijkt te zijn voor vijf kinderen. Bovendien lijkt hun gouvernante een geheim mee te dragen, dat zijn grote plannen voor het vervallen Penwhythe Hall weleens ernstig zou kunnen verstoren. 

De geheime bed & breakfast - Federica Brunini (1 juli)

De ultieme vakantie. Een rustig eiland, waar je in de zomerzon helemaal tot rust kunt komen. De vriendinnen Tamara en Dunna runnen een speciale B&B op een Italiaans eiland. De B&B staat niet in de reisgidsen, heeft geen website, er kunnen maar vijf mensen verblijven en de enige manier om je reservering te bevestigen is door het tonen van een handgeschreven uitnodiging. Eva, Jonas, Olivia, Lisa en Lara zijn vijf van de uitverkorenen wier leven zal veranderen. Maar wat gebeurt er als het verleden hun idyllische reis verstoort? Zijn de gasten wel wie ze zeggen dat ze zijn?

4593c811d50d88610177089c7d18bfe2.png

Leven met een leugen - Wendy Brokers (10 juli)

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Thuiskomen - Jackie van Laren (9 juli)

Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.

De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?

Het Italiaanse meisje - Lucinda Riley (9 juli)

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun gezamenlijk geluk in de weg te staan…

Riley beschrijft de tragische en onvergetelijke romance met haar alom geroemde gevoel voor decor, locatie en personages. Het Italiaanse meisje voert de lezer van de achterbuurten in Napels naar de luxe van Milaan en de meest prestigieuze operahuizen ter wereld.

a1a9cc15e74ee562fa093e2673852ded.png

Welke boeken wil jij dolgraag lezen deze zomer? Laat het ons weten in een reactie! 



Reacties op: Nieuw in juli!

Meer informatie

Gerelateerd