Advertentie

Deze feelgoodtoppers verschijnen in december

op 29 november 2017 door

Helaas verschijnen er in december niet zo heel veel nieuwe feelgoods. Ondanks dat hebben we er toch weer een paar voor jullie op een rijtje gezet. Welk boek wil jij in je schoen of onder de kerstboom?

1. De verloren kinderen van Diney Costeloe

De verloren kinderen (The Throwaway Children) is het ontroerende en aangrijpende verhaal van kinderen die na de Tweede Wereldoorlog naar Australië werden vervoerd.

Engeland, 1948. Rita en Rosie Stevens zijn pas negen en vijf jaar oud als hun moeder Mavis, een oorlogsweduwe, zwanger raakt van de gewelddadige Jimmy Randall. Hij stelt haar voor de keuze: als zij wil trouwen om hun zoon te erkennen moet ze haar dochters opgeven.

Mavis tekent de papieren van het weeshuis waar Jimmy de kinderen naartoe wil sturen zonder te beseffen dat ze daarmee al haar ouderlijke rechten overdraagt. Als het weeshuis een groep kinderen naar Australië stuurt ‘om daar een nieuw leven op te bouwen’, maken Rita en Rosie deel uit van die groep – en er is niets wat Mavis daaraan kan doen…

We Love Feelgood las dit boek voor een hot or not. Binnenkort kan je lezen wat wij ervan vonden.

2. Zo lang het duurt van Abbi Glines

Derde deel uit de populaire Sea Breeze-serie.

Low heeft het hart van Cage gebroken nadat ze een relatie met Marcus in Alleen voor haar. Het leven van Cage begon langzaamaan van de rails te raken, eindigend in een arrestatie voor beschonken rijden. Om zijn baseballbeurs te kunnen behouden - het enige waar hij naast Low om geeft - moet Cage een zomerbaantje zien te vinden. Weg van Sea Breeze.

Op een boerderij, met een hoop koeien en zonder hete meisjes. Misschien is dat wat Cage nodig heeft om alles weer op orde te krijgen.

Maar de eigenaar van de boerderij blijkt een knappe maar chagrijnige dochter te hebben. Cage ziet een hoop geheimen en verdriet in haar ogen. Hij wil niets liever dan haar zowel mentaal als fysiek uitkleden in de schuur, maar is hij wel klaar voor de consequenties?

3. Winterromance (2-in-1) van  Nora Roberts

 Twee zalig romantische verhalen van de Queen of Romance!

(1) Winterhemel - Pandora McVie kent Michael Donahue al zolang ze zich kan herinneren, maar dat betekent nog niet dat ze hem mag. Integendeel! Hoe kan ze dan een halfjaar lang een huis met hem delen? Helaas zit er niets anders op als ze de nalatenschap van haar geliefde oom wil krijgen. Met de ergerlijke Michael onder één dak wonen blijkt inderdaad een hele opgaaf, maar niet voor hem vallen blijkt nog veel moeilijker...

(2) Gemengd Dubbel - Ooit waren Astrid Wolfe en Tim Starbuck de sterren van het tenniscourt: Tim om zijn flitsende acties, Astrid om haar koele spelcontrole. Buiten de baan hadden ze een onstuimige affaire, tot zij hem zonder uitleg verliet om Lady Wickerton te worden. Drie jaar later keert ze terug, vastbesloten om te winnen. Alleen wordt ze danig afgeleid door de blik in Tims ogen, waarmee hij haar lijkt uit te dagen weer de vurige vrouw te worden op wie hij ooit verliefd werd...

Deze verhalen zijn ook los verkrijgbaar.

4. Jane Eyre van Charlotte Brontë

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Jane Eyre wordt gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur, een roman die vandaag de dag nog steeds tot ieders verbeelding spreekt. Na een zware jeugd vind Jane werk als gouvernante en ontdekt de liefde van haar leven: meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield Hall - een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven...

5. Bloemen voor een boerendochter van Clemens Wisse

Plattelandsdorpen in de vroege twintigste eeuw zijn voor Clemens Wisse een eindeloze bron van inspiratie. Ook Bloemen voor een boerendochter speelt zich af in zo'n gemeenschap waar iedereen elkaar kent, iets van elkaar wil en iets van elkaar vindt. Het overlijden van Sien Kleiwegt zet daar een reeks gebeurtenissen in gang die alle emoties in het menselijk spectrum aanroeren. Bloemen voor een boerendochter is op en top Clemens Wisse!

6. Kies voor hem van Stefanie van Mol

Er is maar één misstap waar hij spijt van heeft

Als zanger van de populaire rockband Full Moon heeft Max zijn droom waargemaakt.

Iedereen denkt dat hij al zijn zaakjes voor elkaar heeft, maar niets is minder waar. Zijn keuze voor Full Moon kostte hem de liefde van zijn leven. Als die bewuste dame weer in zijn leven verschijnt, is hij meer dan ooit vastbesloten om haar opnieuw voor zich te winnen.

Haar leven is één grote puinhoop

Net wanneer ze dacht dat het niet erger kon, komt Max terug in haar leven. Hij heeft blijkbaar zijn zinnen weer op haar gezet, maar zij is nog niet vergeten hoe dat de vorige keer eindigde.

7. Liervogel van Cecelia Ahern

Wanneer je iets bijzonders en zeldzaams tegenkomt, zou je dat dan voor jezelf moeten houden of juist met de wereld moeten delen?

Diep in de beboste bergen van Ierland woont een jonge vrouw volledig afgesloten van de bewoonde wereld. De prachtige, mysterieuze Laura beschikt over een ongekend talent: ze kan elk geluid nadoen, net zoals de Australische liervogel. Wanneer zij plots Solomon en zijn filmcrew tegenkomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Weggehaald uit haar vredige omgeving naar de drukte van de grote stad wordt Laura geconfronteerd met een wereld die wanhopig probeert haar te begrijpen. Solomon, die een intense verbintenis met Laura voelt, gelooft dat men haar en haar gave zal omarmen. Maar zal Laura daadwerkelijk in staat zijn om haar vrijheid te behouden of zal ze in een gouden kooi terechtkomen? Zoals alle wilde vogels moet ook zij haar vleugels kunnen uitslaan.

Liervogel is een diep ontroerend verhaal over het rusteloze verlangen dat in ons allemaal huist en het geluid van de stilte dat zich achter het lawaai van onze drukke wereld bevindt.

Cecelia Ahern (1981) veroverde al meer dan 24 miljoen harten met haar schitterende romans. P.S. Ik hou van je was een van de bestverkopende debuutromans van 2004 in het Verenigd Koninkrijk en heeft negentien weken op nummer één gestaan in de bestsellerlijst. Sindsdien schreef ze onder meer Ik zal je nooit vergeten, Voor jou en Het boek van morgen. Haar nieuwe roman Liervogel wordt wederom met veel lof in zowel binnen- als buitenland ontvangen.

8. Weet je nog van Virginie Grimaldi

'Ik hou niet meer van je.' Met deze zes woorden wordt het leven van Pauline compleet op zijn kop gezet.

Samen met haar zoontje gaat ze bij haar ouders wonen. Pauline voelt zich doodongelukkig en hoopt iedere dag dat Ben zich bedenkt. Dan besluit ze het heft in eigen handen te nemen. Een zomer lang schrijft Pauline dagelijks een brief aan Ben, in de hoop zijn twijfels weg te nemen. Ze deelt herinneringen aan hun gelukkige momenten. Waar ze niet op had gerekend, gebeurt: Ben schrijft terug. Maar Ben haalt bewust weggestopte nare herinneringen naar boven. Het wordt Pauline duidelijk: ze moet de werkelijkheid onder ogen komen en het verleden voorgoed loslaten, met of zonder Ben. Weet je nog is een hartverwarmende roman over liefde, familie en de ware betekenis van geluk.

 

 Reacties op: Deze feelgoodtoppers verschijnen in december

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Diney Costeloe

Diney Costeloe

Diney Costeloe groeide op met boeken dankzij haar vader die uitgever was in Lond...

Abbi Glines

Abbi Glines

Abbi Glines is een Amerikaanse bestsellerauteur. Ze schreef onder meer de bekend...

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...

Charlotte Brontë

Charlotte Brontë

De Britse Charlotte Brontë (1816-1855) was de oudste van de drie Brontë...

Clemens Wisse

Clemens Wisse

Clemens Wisse (1935) is een Nederlandse schrijver die bekendstaat om zijn &lsquo...

Stefanie van Mol

Stefanie van Mol

Ik lees en schrijf graag boeken.

Cecelia Ahern

Cecelia Ahern

Cecelia Ahern is een Iers schrijfster. Ze debuteerde in 2004 met de roman P.S. I...

Virginie Grimaldi

Virginie Grimaldi

Virginie Grimaldi (1977) besteedt alle tijd die zij heeft aan schrijven: of het...