Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuwe boeken in januari - Waar kijk jij naar uit?

op 03 januari 2020 door

Wij bij het Hebban Feelgood Café zijn dol op feelgood en op lijstjes. Zoals jullie van ons gewend zijn, nemen we jullie maandelijks mee en blikken we vooruit op de boeken die komende maand uitkomen. Vandaag dus een overzicht van Feelgood boeken die uitkomen in de maand januari. Misschien heb je wel boekenbonnen gekregen voor kerst en vraag je je nog af waaraan je deze uit kunt geven. Wij helpen je uit de brand. Laat ons vooral in de reacties even weten naar welke boeken jij uitkijkt en waarom. 

- door Renate en Mandy - 

1 t/m 7 janauri

ff013c02a6b45edd030fb855560205ab.png

De stroopwafelshop - Astrid Harrewijn

Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen
De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York...

Het kind uit Toscane - Rhys Bowen

Het is 1944 als de Britse bommenwerperpiloot Hugo Langley met zijn parachute uit zijn neergeschoten vliegtuig springt. Hij komt terecht in de groene velden van het door de Duitsers bezette Toscane. Zwaargewond vindt hij onderdak in een gehavend klooster en leert hij de Italiaanse Sofia Bartoli kennen. De liefde die tussen hen bloeit op maar wordt ruw beëindigd door verraad.
Bijna dertig jaar later keert Hugo’s van hem vervreemde dochter Joanna terug naar het Engelse platteland voor de begrafenis van haar vader. Tussen zijn persoonlijke spullen doet ze een schokkende ontdekking: ze vindt een ongeopende brief, geadresseerd aan Sofia.
Hoewel ze nog worstelt met haar eigen persoonlijke trauma’s, gaat Joanna op reis naar Toscane om de geschiedenis van haar vader te begrijpen. Joanna komt er al snel achter dat sommige mensen het verleden liever laten rusten, maar ze is nu te ver gekomen om haar vaders geheimen los te laten...

Vergeet me niet - Mhairi McFarlane 

Als Georgina ontslagen wordt bij het vreselijkste restaurant van de stad én op dezelfde dag haar vriend met iemand anders in bed vindt, weet ze even niet waar ze het moet zoeken. Nauwelijks bekomen van deze dubbele vernedering besluit ze de eerste de beste baan te accepteren die haar aangeboden wordt: barvrouw in een pas geopende pub, die wordt gerund door de jongen op wie ze op school verliefd was, Lucas McCarthy.
Terwijl Georgina in de afgelopen twaalf jaar niets dan betekenisloze baantjes heeft gehad, is Lucas uitgegroeid tot een gekmakend knappe man, met een hond en een echt bedrijf. De hernieuwde ontmoeting met Lucas legt Georgina’s weinig indrukwekkende heden onder een vergrootglas en brengt tegelijkertijd een donker geheim uit haar verleden naar de oppervlakte. Alleen zij weet de waarheid over wat er op de laatste schooldag is gebeurd, en waarom het haar al die tijd is blijven achtervolgen… 

Een veld vol klaprozen - Deborah Carr 

De jonge verpleegster Gemma worstelt met trauma’s die ze door haar baan in de zorg heeft opgelopen. Om hieraan te ontsnappen besluit ze te helpen met de renovatie van een vervallen boerderij in Doullens, een klein stadje in de buurt van de Somme, Frankrijk.
Op een van de eerste dagen vindt Gemma in een dichtgetimmerde
kast een blik, omwikkeld in oude kranten. Het blik bevat een schat aan geheime brieven, die vertellen over het liefdesverdriet van de jonge verpleegster Alice Le Breton, vrijwilliger bij een meldpunt voor oorlogsslachtoffers vlak bij de frontlinie in de Eerste Wereldoorlog.
Zowel in het heden als tijdens de gruwelijke oorlogsjaren
vinden beide vrouwen de kracht en moed om zich zelfs in de moeilijkste tijden staande te houden. Uiteindelijk zijn het de woorden en de onvoorwaardelijke liefde van Alice voor haar minnaar aan het front, die Gemma weer kracht geven en haar laten inzien wat het ware leven betekent

8 t/m 16 janauri

06a1b75c619a571d238f39fa15b9cfa7.png



Het pad naar de zee - Liz Fenwick

Het schitterende, imposante huis dat boven op een klif in Cornwall staat, betekent voor elk van de drie vrouwen van de familie Trewin iets anders.
Voor Joan was het een paradijs toen ze er in de jaren zestig woonde, pasgetrouwd en dolgelukkig. Maar het huwelijk eindigde in een nooit opgehelderd drama. Diana, haar dochter, droomt nog steeds van haar jeugd in het mooie huis: de weidse blauwe hemel, de kamers vol boeken, de feesten en het geluid van de zee aan het einde van het pad. Maar alle familieleden die ze zo liefhad, zijn door oude geheimen van elkaar vervreemd. Voor kleindochter Lottie betekent het huis een veilige haven waar ze zichzelf en haar gebroken hart wat rust kan gunnen.
Maar wanneer de drie generaties vrouwen bij elkaar komen in het oude familiehuis, kan het tragische verleden niet langer verborgen blijven en beleven ze een zomer die hun leven voorgoed zal veranderen.

Louis en Louise - Julie Cohen

Op 8 september 1978 wordt een baby geboren – en vanaf dat punt splitst het verhaal zich in tweeën. Louis en Louise zijn dezelfde persoon in twee verschillende levens. Het enige verschil is de laatste letter van hun naam. Ze hebben dezelfde beste vrienden, hetzelfde rode haar, dezelfde droom om ooit schrijver te worden. Ze maken dezelfde verschrikkelijke nacht mee, en moeten leven met de gevolgen, Louis als man en Louise als vrouw.

Een nieuw leven - Katie Fforde

Caro Swanson weet niet zo goed wat ze met haar leven aan moet, behalve dat ze wel eens ‘iets nieuws’ wil doen. Als ze een advertentie ziet waarin een heer op leeftijd een assistente zoekt voor in zijn landhuis in de Schotse Hooglanden, twijfelt ze geen moment en schrijft ze een brief. Tot haar verbazing wordt ze meteen aangenomen, en ze vertrekt naar het prachtige landgoed Glen Liddell.
Eenmaal aangekomen valt Caro als een blok voor het ruige, overweldigende landschap, voor het onvervalst Schotse -kasteel met het meer ernaast en voor de charmante oude laird van het landgoed. Ze voelt zich al snel helemaal thuis in haar nieuwe leven, en als ze op een dag een klein meisje ontmoet dat snakt naar liefde en aandacht is ze helemaal verloren. Z-eker als ze in de vader van het kind de man herkent die ze jaren geleden ontmoette op een Grieks eiland en die ze nooit heeft kunnen vergeten.

Onweerstaanbaar - Vi Keeland 

Soraya is onderweg naar haar werk als haar aandacht wordt getrokken door de man schuin tegenover haar. Hij is adembenemend knap, maar hij doet heel onbeschoft tegen iemand aan de telefoon. Een paar haltes later staat hij plotseling op en stormt ervandoor. Zó plotseling dat hij niet merkt dat zijn telefoon op de grond valt.
Soraya raapt zijn telefoon op en scrolt even door de foto’s die erop staan. Ze vindt ook het adres van zijn werk en besluit zijn telefoon langs te brengen. Daar aangekomen, weigert de arrogante man haar te woord te staan. Soraya maakt een pikante foto met zijn telefoon en laat hem achter.
Wat ze niet had verwacht, is dat de arrogante man contact met haar op zou nemen. En wat ze helemáál niet had verwacht, is dat de berichtjes die ze vervolgens uitwisselen barsten van de chemistry.


16 t/m 23 janauri

be987e45ea8e5169d3b90b6803f105bc.png


De laatste trein naar Londen - Meg Waite Clayton

Wenen, eind jaren dertig. De vijftienjarige Stephan en zijn beste vriendin Zofie-Helene hebben een zorgeloze jeugd, maar hun leven staat op het punt om te slaan. Stephan is Joods en Zofie-Helene is de dochter van een opstandige krantenuitgever. Als Hitler de macht grijpt, slaat het noodlot toe.
Maar er is hoop in de duisternis. De Nederlandse verzetsstrijder Truus Wijsmuller-Meijer zet haar leven op het spel om Joodse kinderen naar veiliger gebied te smokkelen, terwijl landen hun grenzen voor het groeiende aantal vluchtelingen sluiten. Als Groot-Brittannië aangeeft kinderen uit het Duitse Rijk toe te laten, is Tante Truus vastberaden, en zij eist toestemming van Eichmann om de kinderen te redden…
In een race tegen de klok begeleidt ze Stephan en Zofie-Helene, en uiteindelijk duizenden anderen kinderen, op een levensgevaarlijke tocht naar een onzekere toekomst… Kan ze de kinderen en zichzelf redden?

Rich people problems - Kevin Kwan 

Als Rachel Chu, docent economie aan de Universiteit van New York, haar collega Nicholas Young ontmoet, ziet ze in eerste instantie niets  in hem. Rachel is zelf een ABC – een American-born Chinese – en heeft geen interesse in een relatie met een Aziatische man. Maar deze charmante geschiedenisprofessor blijkt toch wel erg goed bij haar te passen...
Als Nicholas Young hoort dat zijn oma op sterven ligt, haast hij zich naar haar toe. Maar hij is niet de enige. Van over de hele wereld trekken leden van de Shang-Young-clan naar Singapore. Binnen de kortste keren verandert de familievilla in een web van intriges en onderhuidse spanningen. Want hoewel iedereen beweert te zijn gekomen om hun matriarch de laatste eer te bewijzen, weet Nick wel beter: de jacht op het familiefortuin is geopend!

Hoogtij - Jackie van Laren 

Een fijne verrassing voor de vele fans: deel 5 van de Eilandliefde-serie
Liefde, vriendschap en grote levensvragen tegen de achtergrond van de geliefde Waddeneilanden
Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terugveranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.
In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die incognito op het terras van de Vis optreedt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven: hij is bekend, zij wil actrice worden; zij is mooi, hij is een versierder. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen.


24 t/m 31 janauri


80f974cef2e6e23104448a32d3fc6cd6.png


De geheimen van het winterhuis - Sarah Lark

Ellinors wereld stort in als ze er per ongeluk achter komt dat zij en haar moeder niet verwant zijn aan de rest van hun familie. Op zoek naar de waarheid over haar afkomst reist Ellinor van Wenen naar Kroatië en Nieuw-Zeeland, en ontdekt zo een tragisch liefdesverhaal en een groot familiegeheim…
Een meeslepende roman over drie vrouwen, in drie verschillende tijden en drie verschillende landen, die op zoek gaan naar de betekenis van familie.

Geschonden vertrouwen - Gerda van Wageningen

De historische roman ‘Geschonden vertrouwen’ van Gerda van Wageningen speelt zich af rondom de cichoreifabriek onder de rook van Zierikzee. Hoofdpersoon Toos den Tuinder is de dochter van een stoker in die cichoreifabriek. Zij werkt al sinds haar twaalfde als dienstmeisje op een boerderij en haar leven is rustig en overzichtelijk, totdat een onverwachte verleiding alles overhoop haalt. ‘Geschonden vertrouwen’ van Gerda van Wageningen is een heerlijke roman met veel aandacht voor de historische setting.

Een fortuinlijke boerenknecht - Clemens Wisse 

Clemens Wisse brengt met ‘Een fortuinlijke boerenknecht’ een mooie streekroman die zich afspeelt op het Nederlandse platteland, begin twintigste eeuw. Cor, de zoon van baggeraar Gerrit Koolhaas, is verliefd op buurmeisje Annie, maar haar welgestelde vader Bertus Krooswijk moet daar niets van weten. Als een tiran orkestreert deze boer het leven van zijn dochter, met verregaande gevolgen

Tropenbruid - Susan Smit 

Amsterdam, 1907. Het weesmeisje Anna droomt van een ander, grootser leven. Op een dag reageert ze op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt Anna al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. Tropenbruid is een zinderend liefdesverhaal tegen de achtergrond van een onderbelicht deel van onze koloniale geschiedenis.

Waar kijk jij naar uit?

Naar welk boek kijk jij het meeste uit en waarom? Of heb je een ander boek dat deze maand uitkomt en dat je graag wil gaan lezen? Plaats je reactie onder deze blog en doe mee en praat mee en ontdek samen nieuwe mooie boeken.



Reacties op: Nieuwe boeken in januari - Waar kijk jij naar uit?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...

Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane

Mhairi McFarlane (1976) is geboren in Schotland en was journalist toen ze i...

Liz Fenwick

Liz Fenwick

Liz Fenwick groeide op in Boston, verhuisde naar Londen en trouwde daar met een ...