Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ontmoet Fabulous Feelgood!

op 27 september 2022 door

Inmiddels bestaan we alweer een heleboel jaren. Eerst als de Club van 10 Feelgood, later beter bekend als de Feelgood Club en inmiddels zijn we omgetoverd tot Fabulous Feelgood. Met de jaren kwamen er een heleboel leuke, lieve volgers bij en ook bij ons was er af en toe wisseling van de wacht. Het leek ons leuk om ons weer eens even voor te stellen, want wie zijn die meiden áchter Fabulous Feelgood eigenlijk?

18b332223c6ab18f9880f510eda7236a.jpgHelma: Vanaf het moment dat ik leerde lezen ben ik verslaafd aan boeken. Niet zo gek dus dat ik Hebban fan vanaf het eerste uur ben. Voorheen las ik eigenlijk voornamelijk thrillers en verslond ik de welbekende bouquet-reeks boeken als aangenaam tussendoortje. Nu heb ik er voor mezelf een mooie mix van genres van gemaakt en omarm ik het feelgood genre in al zijn facetten. Ik lees en luister boeken en nadat ik mijn 'normale' werk als freelance executive assistant op een laag pit je heb gezet (manlief is gepensioneerd en we genieten lekker van ons vrije leven waarin niets meer moet) heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt door als freelance naluisteraar bij Thinium audioboekproducties aan de slag te gaan. Verder doe ik yoga, wandel ik met een luisterboek op mijn oren, los graag een cryptogram op en ben dol op koken. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zoons van bijna 25 en 23. De oudste woont sinds hij ging studeren in Delft en de jongste woont na tijdelijk in Kopenhagen gewoond te hebben voor zijn studie weer thuis.

d7362ab46c96c2ab949f4cc70700c336.jpgMarieke: Regelmatig hoor ik: 'hé jij hebt een bekend gezicht'. Het gebeurde onlangs nog bij een Feelgood event. "Maar ik ben ook heel bekend!" antwoordde ik met een serieus gezicht, om vervolgens in lachen uit te barsten. Mijn profielfoto op Hebban is een die kennelijk opvalt en ik ben veel online aanwezig, dus het is het waarschijnlijk dat ik daardoor in de boekenwereld een beetje 'bekend' ben.
Mijn liefde voor boeken heeft me een paar jaar geleden naar deze site geleid en ik breng hier veel tijd door. Dat kan ook, want ik heb geen vaste baan meer en heb veel tijd voor leuke dingen. Ik ben getrouwd en heb twee grote kinderen van 20 en 22 jaar en een kat van 12 (-_-) en die geven me ook de ruimte om met mijn boekenhobby aan de slag te gaan. Na een pittige corona infectie heb lange tijd nodig gehad om weer de oude te worden, maar dat gaat nu goed. En dat vertaalt zich weer in meer werkzaamheden. Zo ben ik begonnen als vrijwilliger in de plaatselijke bibliotheek en werk ik als ZZP-er voor Thinium waar ik naluisteraar ben voor luisterboeken. Verder wandel ik graag, doe af en toe een rondje hardlopen en hou van puzzelen, alles het liefste in combinatie met een luisterboek.

e6759d4a405aa84c45e6740257e39000.pngRenate: Hallo Allemaal, wat vliegt de tijd, na zoveel tijd wordt het inderdaad wel weer eens tijd voor een nieuw voorstelrondje.
Weet niet beter dan dat ik eigenlijk altijd wel lees, soms vliegt er wel eens een leesdipje doorheen, maar over het algemeen lees ik altijd wel, zo lees ik ook heel graag in de pauze op mijn werk, maar dan wel een boek met korte hoofdstukken, want anders lukt het niet zo goed.
Na mijn werk vind ik het ook erg fijn om te ontspannen met een boek, kan dan ook echt overal lezen, ga graag een stuk fietsen en dan op een mooi plekje lezen, zeker als het erg warm is heb ik mooie plekjes waar je kunt lezen.
Ook lees ik vaak in de tuin, waar langslopende mensen vaak iets over zeggen, meestal iets positiefs hoor!
Lees graag feelgoods en thrillers, maar sinds mijn nichtjes en neefje lees ik ook veel kinderboeken en dan tot nu toe veel prentenboeken, die ik moeilijk kan laten liggen in de winkel, waardoor ze een eigen bibliotheekje hebben in mijn huis, vind het belangrijk dat ze de liefde voor lezen meekrijgen, zo ben ik uiteindelijk hier terecht gekomen, waar ik heel veel mooie mensen heb ontmoet, en al jaren een leuk clubje boekvriendinnen heb!

a36070f26252d9d0fedd71f313c47afa.jpgMandy: Bij mij begon de liefde voor boeken al op jonge leeftijd. Ik was niet echt een buitenspeelkind, maar was liever op mijn kamer aan het rommelen en knutselen. Wonend in het centrum en heel dichtbij een bibliotheek, weet ik niet beter dan dat ik lid was van de bieb en elke week nieuwe boeken haalde. Mijn liefde voor boeken stierf op de middelbare school, maar bloeide weer volledig op toen ik de opleiding deed tot docent Nederlands. Ik moest voor mijn opleiding recensies schrijven en zo kwam ik op Hebban terecht. Mijn leeslijst en boekenkast werden hierdoor meteen flink uitgebreid en beiden worden nog elke dag groter. Toen Hebban een oproep deed dat zij op zoek waren naar leden voor de (toen nog) Feelgood Club van 10, twijfelde ik geen seconde en liet weten hoe geïnteresseerd ik hierin was. Ik mocht mee doen en sindsdien maak ik deel uit van deze leuke club meiden (al zeg ik het zelf). Het grappige is dat ik daarna pas mijn leessmaak goed heb leren kennen en ik weinig anders meer lees dan feelgood en niet alleen meer lees, maar het ook zo nu en dan luister. Ik woon nog steeds in het centrum (van Spijkenisse, zij het aan de andere kant ervan) samen met mijn vriend, zoontje en drie katten. De carrière als docent Nederlands hoop ik ooit nog te vervolgen, maar ik ben nu werkzaam op een BSO, wat ik ook heel leuk vind. 

c2fe6e37479a62f72fbb2c8822bf9a67.jpgDiana: Ik weet nog goed dat mijn hart sneller begon te kloppen als de bibliotheekbus voor de school stond. Eindelijk kon ik weer nieuwe boeken kiezen. Ik las veel, en alles, de leesboeken op school in de klas las ik stuk voor stuk; Blauwe Plekken was mijn favoriet. Die las ik tig keer. Mijn liefde voor verhalen en boeken is nooit minder geworden. Inmiddels ben ik 36 jaar, werkzaam als zelfstandig ondernemer en moeder van een kereltje van 3,5, wie ik ook de liefde voor het lezen mee probeer te geven. En dat doorgeven van enthousiasme voor lezen en boeken uit ik niet alleen naar hem; de stap om me aan Hebban te verbinden, jaren terug, was dan ook niet vreemd. Helaas heb ik door drukte en veranderingen in mijn privéleven keuzes moeten maken. Maar het ambassadeurschap opgeven? No way. Fabulous Feelgood zit in mijn hart, en is deel van mijn leven geworden. Het praten over de boeken die ík heb gelezen heeft me energie en wat is er mooier dan die energie te delen met de rest van de wereld? Juist! Ik zit hier nog wel even op mijn plekkie.

199d4adf10c0b17120a72c250cce7401.jpgSanne: Het is alweer ruim 6,5 jaar geleden dat ik voor het eerst een kijkje kwam nemen op Hebban. Ik zat in een flinke dip en voelde me vermoeider dan ooit met twee jonge (schatten) van kinderen om mij heen. Hoe kwam ik vroeger aan mijn ontspanning? Daar hoefde ik niet lang over na te denken; door te lezen! Ik kon al jong lezen en verslond sindsdien alles dat voorbij kwam. Verdwijnen in verhalen was het liefste wat ik deed. Dat lezen moest ik dus maar eens terugbrengen in mijn leven. Wat dat betreft heeft Hebban een wereld van verschil voor mij gemaakt.
Hoewel ik vroeger van alles las, bleek de laatste jaren vooral mijn liefde voor romans heel groot. Historische, grappige en zoetsappige; je kunt ze bij mij kwijt! Maar ik hou ook erg van jeugdliteratuur. Ze zijn rijk aan rake boodschappen en als ze dan ook nog mooie prenten bevatten dan ben ik verkocht. Behalve lid van Fabulous Feelgood en Hebban-recensent van romans, neem ik deel aan de jeugdclub Boekenbengels en Leesbesten. Ook mijn kinderen van 10 en 12 houden van lezen, zij het elk van een ander type genre, en het zal je dan ook niet verbazen dat ons huis haast bezaaid ligt met boeken. Andere hobby's van mij zijn haken (met dank aan Diana!) en wandelen. 

03829bb8b7201fa0075c5cddc7a290eb.jpgAmarins: Jullie hebben mij al een beetje leren kennen in het voorstelberichtje van net voor de zomer.Ik zal ook nu nog even kort iets over mezelf vertellen. Zoals jullie weten ben ik een echte fan van het feelgoodgenre. Maar naast dit genre lees ik ook af en toe natuurlijk wat anders. Steeds vaker lees ik ook historische romans. Vaak wordt feelgood hier ook gecombineerd met een stukje geschiedenis. Erg leuk om ook daar al lezend iets over te weten te komen. Ook een fijne Newadult, Youngadult of een thriller kan ik waarderen. Naast nu lid te zijn van Fabulous Feelgood recenseer ik ook af en toe een boek voor Zomer & Keuning en Kokboekencentrum. Tevens ben ik Ambassadeur voor Feelgood met een hart. Hier zal ik jullie binnenkort meer over vertellen. Ik ben 50 jaar, heb twee kinderen, een dochter van 22 en een zoon van 17. Ik ben woonachtig in Friesland en naast dat ik veel lees borduur ik ook heel graag. Dit laaste combineer ik dan vaak met een luisterboek. 

Dus dat zijn wij! Als je ons nog iets wil vragen, of je wilt iets over jezelf vertellen, dan kan dat natuurlijk onder dit artikel!Reacties op: Ontmoet Fabulous Feelgood!

Meer informatie