Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze bucketlist boeken

op 09 juli 2020 door

So many books, so little time. Voor welke boekliefhebber geldt dit nou niet? Denk jij dat je alle boeken op je 'Wil Ik Lezen'-lijst in een leven gelezen krijgt? Wij vragen het ons af en maakten daarom een speciale bucketlist; een lijst met boeken die je graag wilt lezen, maar waar het nog niet van is gekomen. Deze boeken MOETEN wij gelezen hebben!

Sanne

c5b4cc6799968c85af6eb9ed09a8664a.jpg

Onlangs lukte het me eindelijk een van mijn bucketlist boeken te lezen. Dat was De nachtegaal van Kristin Hannah. Een van die boeken die iedereen gelezen heeft, behalve ik. Die kan ik nu afvinken, maar er staan er nog meer op mijn lijstje. Zo vind ik eigenlijk dat ik klassiekers moet kennen. Maar naast een aantal oudjes, staan er ook nieuwere boeken op mijn bucketlist. Dit is die van mij:

  1. Trots en vooroordeel - Jane Austen
  2. Anna Karenina - Lev Tolstoj
  3. Circe - Madeline Miller

Marieke

83e39c02f80a9a456bf94ab89bb0fdfa.jpg

Ik heb een prachtige boekenkast vol met boeken, waarvan de meeste ongelezen zijn. Daarnaast heb ik mijn werkkamer voorzien van voldoende leesvoer om de komende jaren mee vooruit te kunnen. Toch zijn er drie boeken die ik kocht "omdat ik ze zo graag wilde lezen" en die van de ene leesplek naar de andere leesplek worden verplaatst, maar lezen komt er maar niet van. Nu word ik voor het blog gezet: Een boeken-bucketlist. Met de neus word ik op de feiten gedrukt en ik ga ze lezen, binnenkort, echt waar!

  1. 22-11-1963 - Stephen King
  2. Reisverslag van een kat - Hiro Arikawa
  3. Wees onzichtbaar - Murat Isik

Lizzie

aa0edeb6006ae57abf6d60bc7ce575cf.jpg

Ik heb niet echt een boekenkast, ik heb een paar verstopte boekenplanken in mijn woonkamer en de rest wordt mooi bewaard in dozen (de gelezen boeken). Natuurlijk heb ik dan ook nog een overvolle e-reader. Had deze het gewicht van het aantal boeken dat erop staat, dan kon ik hem nergens meer mee naartoe nemen. Het liefst lees ik in mijn bed of buiten in de lounge waar dikwijls boeken liggen voor recensies of leesclubs waar ik graag aan deel neem. Dan worden de boeken die op de boekenplanken en op de e-reader staan dikwijls vergeten, of dan is er een nieuw boek uitgekomen die echt voorrang moet krijgen. Herkenbaar?
Ik ben voor dit blogartikel even tussen mijn boeken gaan neuzen en het goede voornemen genomen ze dit jaar nog te lezen. Mijn top 3:

  1. De tijd van de vuurbloemen - Sarah Lark
  2. 22-11-1963 - Stephen King
  3. Het vlinderkistje - Santa Montefiore


Mandy

23c78cef2e5ab9fb12550448752bea75.jpg

Sinds de komst van Hebban in mijn leven en het digitaal bijhouden van mijn wil ik lezen-lijstje is het allemaal een beetje uit de hand gelopen. De teller staat op bijna 700 boeken en ik geloof nooit dat ik die allemaal ga lezen. Ik heb een mooie boekenkast en een hele fijne e-reader en dus keuze genoeg. Maar soms benauwd het me ook wel een beetje. Een top 3 samenstellen van boeken die ik écht wil lezen, was dan ook bijna onmogelijk, maar ook wel een goede oefening. Natuurlijk heb ik op mijn manier vals gespeeld door er een trilogie in te stoppen. Dit zijn de boeken die ik zou willen lezen als ik er nog maar drie in mijn leven zou mogen lezen:

  1. Een groene bloem - trilogie - Floortje Zwigtman
  2. Een klein leven - Hanya Yanagihara
  3. De Hot Daddy List - Madelein Kerseboom

Helma

0395bfd3d8d24a2d4743992ad1a1c664.jpg

Elke keer als ik de lijstjes met nieuwe boeken zie, zet ik er standaard een stuk of vijf op mijn Wil ik lezen lijst. En sinds ik een KoboPlus abonnement heb, zet ik de boeken die daar gratis te lezen zijn, vast op mijn e-reader. Gevolg is dat de e-reader steeds voller loopt en boeken de oudere boeken steeds verder naar beneden zakken. Daarnaast heb ik nog een boekenkast vol met ongelezen boeken. Het geeft me zo'n fijn gevoel dat ik nooit zonder leesvoer zal zitten. Toch zijn er een paar boeken die al tijden heel hard staan te roepen om eindelijk eens aan de beurt te komen. Zou het dan eindelijk eens gaan lukken?

  1. Enkeltje Ierland - Charlotte de Monchy
  2. Schitterende ruïnes - Jess Walters
  3. Alice, het Wolvenmeisje - Kristin Hannah

Antoinette

b0cf68fece54462c465ea8230807e86f.jpg

Mijn wensenlijst groeit elke maand weer. Er komt steeds zoveel moois uit! Ik denk dat ik zo'n 40-tal ongelezen boeken in mijn boekenkast heb staan. Dit zijn fysieke boeken. Daarnaast heb ik nog een Bookchoice abonnement waarvan ik veel boeken ook nog niet heb gelezen. Al met al zijn er dus nog veel titels die op me liggen te wachten. Elke maand probeer ik een ongelezen boek te pakken die al maanden of jaren op mijn ligt te wachten. Maar het lukt me niet altijd omdat ik dan een nieuw uitgekomen boek eerder wil lezen omdat ik zo nieuwsgierig ben naar dat verhaal. Toch heb ik drie titels die ik heel hoog heb staan om dit jaar nog te willen lezen. Zal het echt dit jaar nog gaan lukken?

  1. De bucketlist van mijn hond - Lauren Watt
  2. Het labyrint der geesten - Carlos Ruiz Zafón
  3. Code Rebecca - Ken Follett

Diana

8051ce36fc828cb3831b4019bf2730e5.jpg

Wat een lastige vraag... Ik heb dan ook echt even voor mijn kast moeten zitten voordat ik wist welke drie boeken op deze lijst moeten. Als ik naar mijn boekenkast kijk, zie ik een grote mix van fantasy en feelfood. En beide genres hou ik enorm van. Echte bucketlistboeken zijn de boeken waar ik echt warm van wordt, maar die blijven staan omdat ze bijvoorbeeld dik zijn of ingewikkeld.

  1. 22-11-1963 - Stephen King
  2. Het spel der tronen - G.R. Martin
  3. Twilight - Stephenie Meyer

Renate

55073f8ba2c021cfc2288bddb180baac.jpg

In mijn kast staan stiekem veel te veel boeken die ik nog wil lezen, maar dan heb ik lekker veel keuze, als ik een keer echt wat wil kiezen. Naast de bank staat een krukje met boeken die ik graag binnenkort wil lezen, maar op mijn tablet is het eigenlijk nog erger, daar is het meeste van ongelezen omdat ik het toch op een of andere manier prettiger lezen vindt met een fysiek boek.

  1. One night in Winter - Simon Sebag Montefiore
  2. Seringenmeisjes - Martha Hall Kelly
  3. De ondergrondse spoorweg - Colson Whitehead

Lore

386d3bf3a871127d933db8df0ed125c9.jpg

Ik heb sinds we verhuisd zijn een gigantisch grote boekenkast op de zolder staan. Een groot deel hiervan is nog ongelezen, genoeg boeken om uit te kiezen dus! Gelukkig lees ik de laatste tijd meer en meer uit mijn kast. Toch zijn er nog steeds genoeg boeken om uit te kiezen. Zo kwam ik ook tot deze top drie, hopelijk komen ze deze zomer eindelijk aan bod. 

  1. Alles is nu - Amy Giles
  2. Hotel lonely heartsHeather O'Neill
  3. IzarCarlo Groot

Leuk om te zien dat een aantal boeken meerdere keren op lijstjes staan. Welke boeken staan er bij jou op je bucketlist?



Reacties op: Onze bucketlist boeken

Meer informatie

Gerelateerd