Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Onze keuze van de maand juni

op 16 juli 2022 door

Het is juli, de eerste helft van het jaar zit er weer op. De meiden van Fabulous Feelgood genoten ook in juni van hun hobby. Een maand waarin verschillende boeken werden gelezen. Verschillende genres en verschillende auteurs kwamen voorbij. Wat is onze keuze van de maand juni?

- Door Diana -

Marieke:
Er gingen weer heel wat boeken door mijn handen, boek, ebook en luisterboek. De keuze van juni is Met liefs uit Londen geworden van Sarah Jio. Eigenlijk wilde ik liever een andere titel noemen, omdat deze al in een buddyread op de spot is geweest. Maar als ik alle titels van de afgelopen maand bekijk, dat is dit toch het mooiste verhaal.

10184567442bcd091af03d606d7ba27a.jpg

Diana:
Ik las in juni 4 boeken, dat is me eerder niet gelukt de afgelopen 2 jaar. Ik ben blij dat het lezen weer in een stijgende lijn zit. Yara van Anne West vond ik erg leuk, vooral ook omdat ik het meest met Yara had van de drie zussen. Toch kies ik in juni voor Florence van Kiki van Dijk. Ik las vroeger vaker thrillers, maar eigenlijk zijn die een beetje naar de achtergrond geschoven. Florence was een mooie combi van thriller en feelgood. Ik vond het leuk dat het onderwerp te maken had met kunst; zo leerde ik niet alleen wat meer over de stad Florence, maar ook over de kunstwereld. Het boek is nog niet zo lang geleden uitgekomen, en wat mij betreft een aanrader.

1717c684643b65aa4d7bf7571feb2435.jpg

Amarins:
Juni was voor mij een goede leesmaand met maar liefst 19 boeken, waaronder ook een aantal korte novelles. Mijn mooiste verhaal kiezen voor deze maand viel niet mee. Herinneringen aan hem van Colleen Hoover was zeker een topper. Ook Avondrood van Deborah Raney zou kanshebber kunnen zijn. Toch heb ik gekozen voor Dans met me van Courtney Walsh. Een heel fijn verhaal over vergeving en moed. Een verhaal met prachtige personages en met een duidelijke boodschap!

7c99114ed4bf169da02c6367c5712955.jpg

Helma:
In juni las en luisterde ik weer verschillende genres waar een paar goede boeken bijzaten. Maar ik moet natuurlijk een feelgoodboek noemen. Net als Marieke vond ik Met liefs uit Londen van Sarah Jio een heerlijke feelgood. Maar omdat die dus al genoemd is kies ik voor het boek dat als tweede genoteerd staat: Een tijdloze liefde van Santa Montefiore. Een prachtige liefdesgeschiedenis, waarin Montefiore zwaardere thema’s als kindersterfte, mishandeling en de verschrikkelijke gevolgen van een oorlog niet uit de weg gaat. Het resultaat is een uitgebalanceerd verhaal waarin ontroerende en heftige gebeurtenissen hand in hand gaan met luchtigere en vrolijke thema’s die opbouwen naar het emotionele sluitstuk met een niet-alledaags happy end.

c8a06908a086660fb0b297be6f2a9ac2.jpg

Mandy:
Juni was voor mij in principe een prima leesmaand, ik las in totaal vier boeken. Ik luisterde een jeugdboek dat ik vijf sterren gaf en dat ik hier toch even wil noemen, namelijk Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Het boek had echt een prettige luisterstem en soms mooie pianomuziek op de achtergrond en het verhaal was net een sprookje! Mijn mooiste Feelgoodboek van de maand was Het zolderkamertje aan de Bloemengracht van Mia Zomerdijk. Ik kon het niet meer terugvinden, maar ik dacht dat dit boek laatst al door Marieke werd getipt. Ik ben het daardoor gaan lezen en inderdaad! Het boek is echt heel fijn om te lezen en ik tip hem dus graag nog een keer, gewoon voor het geval dat :-). 

eb35589efdcda5c9c118fe6e350679a5.jpg

Renate:
Voor deze maand kies ik voor Hotel Portofino van J.P O'Connel. En waarom? Heel simpel, omdat alleen het kijken naar de cover mij echt blij maakt. Alles aan de cover vind ik mooi, de kleurstelling, het Italiaanse landschap de glimmende gouden letters, echt gewoon alles. Maar het was ook een erg fijn boek om te lezen. Het is een boek waar je wat leert over de jaren in Italië tussen twee oorlogen, maar vooral een verhaal wat gaat over liefde en vriendschap en sterke vrouwen die haar mannetje staan.

f60d19861a0d0b6be59a35f7188a7793.jpg

Sanne:
In juni verslond ik de eerste twee delen van de serie De kleuren van schoonheid van Corina Bomann. Ik luisterde en las afwisselend in de boeken. Ik was zo nieuwsgierig naar hoe het zou gaan met Sophia, ik wilde elk mogelijk moment verder gaan in het verhaal. Mijn keuze voor juni is dan ook het eerste deel van deze serie: Sophia's hoop. Ik maakte kennis met de Duitse Sophia die door haar familie wordt verstoten. Met haar beste vriendin trekt ze naar Parijs, waar ze probeert te overleven. Het is 1926 en bijzondere tijd om over te lezen. De positie van (werkende) vrouwen is zo anders dan hoe dat nu is. Gedetailleerd, maar boeiend schrijft Bomann daarover. Een aanrader als je het mij vraagt!

8657ec3202f28d6f672b54606d4f3306.jpg

Welk boek dat jij in juni las zou jij anderen willen tippen?Reacties op: Onze keuze van de maand juni

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sarah Jio

Sarah Jio

Sarah Jio is een New York Times-bestsellerauteur. Daarnaast is ze journalist en ...

Courtney Walsh

Courtney Walsh

De Amerikaanse Courtney Walsh is acteur, theaterregisseur en auteur van christe...

Santa Montefiore

Santa Montefiore

Santa Montefiore begon al op jonge leeftijd met schrijven, maar haar eerste boek...

Corina Bomann

Corina Bomann

Corina Bomann (1974) woont op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan s...