Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze keuze van de maand maart

op 15 april 2023 door

De eerste helft van april is weer voorbij. Een maand vol zon en regen en zelfs hagel. En een maand waarop de zin om te lezen steeds toeneemt. Lekker in de zon met een warm drankje bij de hand. Maar voordat we verklappen welke boeken we in de meest eigenwijze maand van het jaar lezen, blikken we nog even terug op onze favorieten van maart.

- Door Diana -

7be0b6e945f2bbf779c4e4e2019abf26.png

Helma

Ik blijf het lastig vinden om een keuze te maken uit de boeken die leest. Na het doorbladeren van mijn lijst gelezen boeken, twijfelde ik tussen Het geheime leven van Albert Entwistle van Matt Cain en In haar schoenen van Jojo Moyes. Ik vond ze allebei leuk, maar omdat Marieke al de nieuwste van Moyes tipt, kies ik voor het boek van Cain. Het is een beeldend beschreven, ontroerend verhaal over zelfacceptatie, vriendschap en hoop op geluk over een man die je in je hart sluit als hij vlak voor zijn pensionering besluit om eindelijk uit de kast te komen en hij tot zijn verbazing volkomen geaccepteerd wordt. Tegelijkertijd treedt hij uit zijn zelfverkozen isolement en sluit onverwachte vriendschappen in zijn zoektocht naar zijn allereerste en enige liefde George. Misschien zijn sommige personages stereotype neergezet en is de coming out van Albert een beetje te rooskleurig voorgesteld, maar storen doet dat geen moment.

71373f09045d457701dc425caaaddd4b.png 

Amarins

Deze maand hoef ik niet zo lang na te denken over wat mijn topper is. Hoewel ik best veel boeken las en ook hele mooie, stak er één met kop en schouders bovenuit. En dat is Kernpunt van Ryanne Veldkamp! Een boek met een bijzonder mooie diepgang en prachtig uitgewerkte personages. Het leest erg fijn doordat het verhaal afwisselend is geschreven vanuit de beide hoofdpersonages en het heeft veel vaart. Het is een aangrijpend boek en emotioneel Het is wel aan te raden om het eerste deel in de Breekbaar serie eerst te gaan lezen voordat je aan Kernpunt begint! De titel van dit eerste deel is Breekpunt!

57f9e9854c0d3643c00695b286f85229.png

Marieke

Maart was voor mij een prima leesmaand. Wel weer een aantal andere boeken dan gepland, mede door de LEWA van de crew waar ik bij twee meeleesartikelen aansloot. Een keuze maken blijkt toch weer lastig. Veel van de boeken heb ik wel met plezier gelezen, maar die wil ik toch niet als 'keuze van de maand' aan wijzen. Dani Atkins bijvoorbeeld, haar nieuwe roman Hemel vol sterren, was mooi, maar ook een beetje onrealistisch. Ze schrijft mooie boeken, maar ik blijf vergelijken met Versplinterd en daar komt ze gewoon niet meer aan. Mijn keuze is daarom gevallen op Jojo Moyes, een schrijfster die me tot nu toe nog nooit is tegen gevallen. De combinatie van romantiek, humor en drama valt voor mij vaak goed uit. Haar nieuwe roman is In haar schoenen, en hoewel er een paar personages zijn die je in het begin echt niet uit kan staan, blijkt er vaak (en nu dus ook) meer achter te zitten. Die ontwikkeling in persoonlijkheden is mooi om te volgen en het boek is verder gewoon leuk en grappig.

2fad9f036dd4de8b5b3bdfb5fc8738c3.png

Sanne

Afgelopen maand was voor mij een mooie mengelmoes van feelgood en jeugdliteratuur. Ik las en luisterde de sprookjesserie van Tamara Haagmans en schreef in een eerdere blog al over De patchworkfamilie van Cathy Bramley. Het waren allemaal leuke boeken, maar een titel sprong er voor mij bovenuit: De zevende zus van Lucinda Riley. Met het naderende verschijnen van het laatste boek van De zeven zussen-serie (het zal nu toch wel echt het laatste boek zijn toch?!), moest ik nog snel het boek over de missende zus lezen. Ik begon met lezen, maar al snel stapte ik over op het luisterboek. Ik geloof dat ik dit niet het beste verhaal uit de serie vond - ik vond het wat geforceerd zoals al die zussen achter de missende zus aanjoegen - maar ik vond het wel weer heel tof om in het verhaal te zitten. En vooral om te speculeren wat er nou met Pa Salt zal zijn gebeurd! Nog even wachten en dan zullen we het weten...

fad9e6d463b71c29c0dc39ebe3f84a07.png

Diana

Wat was maart een fijne leesmaand voor mij. Ik heb veel gelezen en het was niet gemakkelijk de beste te kiezen deze maand. In eerste instantie leek Ambers zoektocht van Olga Ponjee een goede favoriet, maar hij scoorde net als Het beest van Carmen Mola en Een date met de dood van Julia Chapman vier sterren. Uiteindelijk is mijn aanrader voor jullie toch Een date met de dood geworden. In het begin was het erg wennen aan de vele personages, maar ik sloot ze allemaal niet iets dieper in mijn hart dan dat ik Amber deed. Een date met de dood is een goed verhaal voor iedereen die van feelgood, steamy mannelijke personages, een eigen verzonnen dorpsleven en een flinke dot spanning houdt.

f7067057cacdcce54e5c125def88ab29.png

Renate

Heb in de maand maart weinig feelgood boeken gelezen, wat zorgt dat mijn keuze van Maart ook niet moeilijk was om te kiezen.
Namelijk het derde deel in de serie love heart lane, Gelukkig in Clover Cottage van Christie Barlow, wat net als de eerste delen weer een heel erg leuk deel was. In dit deel genoeg drama, liefde en dieren, wat wil je nog meer! Na deel 3 ben ik nog niet klaar met deze serie, kijk dus nu al uit naar het volgende deel.

Wat was jouw favoriete boek afgelopen maand?



Reacties op: Onze keuze van de maand maart

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julia Chapman

Julia Chapman

Julia Chapman is een Engelse auteur van cosy crime/detectives. Een date met de d...

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...

Ryanne Veldkamp

Ryanne Veldkamp

Auteur van de Breekbaar-serie en de Water en Vuur serie. Bij April Books

Christie Barlow

Christie Barlow

De Engelse Christie Barlow is geboren in het graafschap Chesire en is nu, op 48-...