Advertentie

Onze luisterboektip van april!

op 29 april 2019 door

April loopt al weer op zijn einde en wij beginnen met terugblikken! Naast de vele boeken die wij hebben gelezen, waren er ook weer prachtige titels om te luisteren. Wat is dat toch moeilijk kiezen elke keer. Vandaag delen we onze favorieten luisterboeken van april en misschien zit er wel wat voor je tussen!

Door Janneke

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Marieke

861a7987bd7f1ccf7d43f6435c22714f.png

Het luisterboek Stuur me een berichtje van Jill Mansell, luisterde ik half in maart en was uit in april. Het is een echte Mansell, met veel leuke en opvallende personages en veel verwikkelingen. Het begint heel grappig doordat Essie een geweldige mail tikt waarin ze vooral reuze eerlijk is over haar schoonmoeder en tevens bazin. Die mail had naar haar vriendin gemoeten, maar door onvoorziene omstandigheden wordt de mail naar alle personen in haar mailbox gestuurd. Het kost haar haar baan, haar huis en haar vriend. Maar ze heeft geluk en vindt snel een geweldige woonruimte en een nieuwe baan. Maar dan blijkt haar nieuwe baas de aanstichter van al haar problemen.

Het verhaal heeft ook een serieuzer thema, namelijk het uitvoeren van wensen van terminale patiënten. Het zorgt voor een zeer afwisselend en liefdevol verhaal. Perfect als luisterboek. Ik heb er met veel plezier naar geluisterd.

Sanne

dab5d1a291da12f8494a266d4767b837.png

Deze maand luisterde ik Nooit meer bang van Gaby Rasters. Het boek stond al enige tijd op mij te wachten, maar toen hij kort geleden als luisterboek beschikbaar kwam, heb ik die gelijk opgezet. In Nooit meer bang vinden er twee spontane ontmoetingen plaats. Maud ontdekt bij de gate waar ze staat te wachten op haar vriend, dat hij ander heeft. Ze raakt aan de praat met Victor die ook in de aankomsthal staat te wachten. Louise heeft een spontane ontmoeting met Lennard, waarmee ze een heel fijn gesprek heeft. Ze bespreken van alles en besluiten elkaar over een jaar op de zelfde plek weer te ontmoeten om te kijken of de klik er nog steeds is. Allebei hele fijne ontmoetingen die worden verstoord door aanslagen op het vliegveld. Rasters bespreekt de heftige gevolgen van de aanslagen, maar ook van de spontane ontmoetingen. Nooit meer bangis liefdevol, hartverwarmend, maar ook spannend. Overigens misschien niet handig om te luisteren vlak voor je op (vlieg)vakantie gaat...

Helma

fa2b8d9bcf0974b2150823d4d4cc4d16.png

Mijn luistertip is De deal van Elle Kennedy. Na de enthousiaste buddyread van Marleen en Janneke had ik het boek al op mijn nog nog te lezen lijstje gezet. Maar het was er nog nooit van gekomen. Toen ik in de luisterbieb een boek zocht en ik ook eens langs de Young Adult rubriek ging, zag ik daar opeens De deal staan. Dat is toch echt een behoorlijk steamy New Adult, maar dat terzijde.

Hannah Wells heeft een enorme crush op de knappe footballspeler Justin Kohl, maar die ziet haar niet staan. Als ijshockeyer Garrett Graham te horen krijgt dat hij uit het team wordt gezet als hij zijn filosofiegemiddelde niet snel verbetert. Hannah is de enige van de klas die een goed cijfer voor het tentamen gehaald heeft. Ze maken een deal: zij geeft hem bijles, en hij doet alsof hij haar vriendje is. Dat kan niet misgaan… toch?

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Garrett en Hannah. En het leuke van dit luisterboek is dat de hoofdstukken van Hannah voorgelezen worden door Ingeborg Wieten en de hoofdstukken van Garreth door Kevin Hassing. Het verhaal heeft humor, maar ook diepgang. En Garreth en Hannah zijn vanaf het begin heerlijk aan elkaar gewaagd met leuke dialogen. Ik luisterde het boek als ik 's ochtends naar mijn werk reed. Haha, en dan krijg je het toch een beetje warm met de behoorlijk uitgesproken steamy schènes. Maar als je van New Adult houdt, is het als luisterboek een echte aanrader.

6654f9065abb6a13fe54d137c6020893.png

Dat waren onze luistertips van deze maand. Heb jij nog een boek geluisterd en misschien een leuke tip voor ons? Laat het ons weten in een reactie. Reacties op: Onze luisterboektip van april!

Meer informatie

Gerelateerd