Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Schot in de roos of niet? Lees de boekentip ervaringen #1

op 25 juni 2018 door

Je hebt een boekentip gekregen van de Hebban Boekentipper. Je bent naar de boekhandel of de bibliotheek gerend om direct je boekentip in huis te halen en gelijk het boek ingedoken. Maar wat we natuurlijk willen weten is: 'Hoe gaat het nu verder?' Was de tip een schot in de roos of was het toch niet helemaal wat je ervan verwacht en/of gehoopt had?

We deden een oproep op onze spot en kregen al snel drie reacties van Hebbanners die een boekentip kregen en deze gingen lezen. Hun ervaringen lees je hier.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.png

Francisca den Otter: Ja, de boekentipper was zeker een schot in de roos!

Ik heb een tijdje geleden de boekentipper gebruikt en ben erg blij met de gegeven tip.

Als boeken had ik opgegeven:


Alledrie echte feelgood boeken dus! De reactie van de boekentipper, in dit geval Marieke Scheers, was dat de opgegeven boeken vrolijke en luchtige boeken waren. Maar tussen mijn gelezen boeken zag ze ook thrillers staan. Dat was de reden dat ze koos voor het boek Villa Curiosa van Nora Roberts. Een romantisch boek met een spannende inslag.
Tussen mijn e-books ontdekte ik een Nora Roberts, ooit bij een actie op Bol een hele tijd geleden gekocht (zoveel halen zo weinig betalen) namelijk het boek Verborgen rijkdom. Dit bleek hetzelfde boek te zijn. Ik heb deze recent gelezen en het boek kreeg van mij een dikke 3*. Ik ga zeker vaker boeken van Nora Roberts lezen!

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.png

Jeanet Moorman: Ook voor mij een schot in de roos!

Ik had de volgende boeken ingevoerd:

Ik heb een tip gevraagd van een Hebban-specialist. Ik kreeg een heel snel antwoord van Greet Braem. De tip luidde: Italiaanse schoenen van Henning Mankell.

Ik keek in mijn kast en dit boek stond er dus. Ben toch vrij snel begonnen met lezen en ik dacht dat ik dit boek nog niet gelezen had. Maar toen ik begon bleek dat ik het boek al eens gelezen had, maar het einde wist ik echt niet meer. Ik heb het dus herlezen en er geen spijt van gehad.

Ik vond het een goed boek en daardoor kon ik zeggen dat de tip van Greet een schot in de roos was.

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.png

Ideke van Haren: Deze tip was een schot in de roos!

Toen de optie op Hebban voorbij kwam om een boekentip aan te vragen wilde ik hier graag gebruik van maken. Ik wilde me wel eens laten verrassen door een boekentip waar ik anders nooit op gekomen zou zijn.

Ik had de volgende boeken opgegeven:


Van Marieke ontving ik de tip om De wonderjaren van Billy Marvin van Jason Rekulak te lezen. Zowel de schrijver als het boek was geheel onbekend voor mij. Leuk, mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Dus op zoek naar het e-book. Helaas viel dat niet mee. Via de online bibliotheek en de luisterbieb was het niet te verkrijgen. Het e-book was wel te koop maar alleen voor de volledige prijs. Daar ik meer in ben voor de koopjes besloot ik te wachten totdat het misschien in de aanbieding kwam. Helaas bleef dit uit. Het boek was wel te beluisteren via Storytel. Dus uiteindelijk daar een account aangemaakt en gestart met luisteren. 

Wow, wat een verrassend boek. Het leende zich uitstekend als luisterboek. Ik waande me gelijk terug in de jaren '80. Geweldig! 
De Commodore 64, floppy disks, cassettebandjes, IBM PS2, Dallas, dit alles kwam voorbij. Die jaren kwamen weer tot leven voor mij. En hieromheen was nog een goed in elkaar geknutseld verhaal geweven. Ik bleef maar luisteren, greep elke gelegenheid aan om door te kunnen luisteren. 
Kortom een geweldige tip Marieke. Bedankt! Deze tip was een schot in de roos!

7bb11ad3afe11d3d0acebd5984cad31f.png

Dit waren de ervaringen van de eerste drie lezers die een tip kregen, het lazen en er iets over wilden vertellen. Bedankt Francisca, Jeanet en Ideke.

Lijkt het jou ook leuk om je leeservaring terug te zien op onze Hebban spot? Vraag dan gauw een tip aan, of als je die al hebt gekregen: lees het boek en stuur na het lezen een stukje over hoe het boek je is bevallen naar: welovefeelgood@gmail.com Wij kijken er naar uit!Reacties op: Schot in de roos of niet? Lees de boekentip ervaringen #1

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...

Henning Mankell

Henning Mankell

Henning Mankell (1948-2015) geldt internationaal als een van de bestverkopende Z...

Jason Rekulak

Jason Rekulak

Jason Rekulak (1971) is uitgever van Quirk Books en was daar verantwoordelijk vo...