Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Steamy: De leukste delen uit erotische series

op 29 januari 2018 door

Erotische romans, de een is er dol op, de ander laat ze liever links liggen. Toch behoren deze boeken zeker onder 'ons' genre, namelijk feelgood! Een aantal van ons pakt vaak en met veel liefde een erotisch getint boek op en dus hoog tijd dat wij hier die liefde ook gaan delen. Met de nieuwe rubriek STEAMY vind je hier elke maand een artikel rondom erotische boeken. We love steamy!

- Door: Marleen -

Waar het bij veel feelgood titels vaak draait om standalones of heel af en toe een serie, zijn de meeste erotische romans onderdeel van een trilogie of zelfs een serie met vijf of zes titels. Series waarbij twee personages in meerdere boeken terugkomen of juist series waar je in elk deel twee nieuwe mensen goed leert kennen. In al die series die op de markt zijn, zijn er natuurlijk altijd favorieten en mindere leuke delen. Soms is het eerste deel dat nooit meer overtroffen kan worden en soms is het een middelste deel die je helemaal verrast achter laat. Vandaag zetten wij de leukste delen uit al die erotische series op een rij. Weet je in ieder geval welk boek je zeker moet oppakken!

Serie: Stouter
Geschreven door: Christina Lauren
Favoriete deel: Ondenkbaar

Mijn favoriete erotische serie allertijden is de Stouter-serie van Christina Lauren. Deze serie werd een aantal jaren geleden voor het eerste naar Nederland gehaald met drie titels. Lange tijd heb ik gedacht dat het daarbij zou blijven, tot Xander Uitgevers de rest van de serie afgelopen jaar ook ging vertalen. Yes! Op dit moment zijn er in totaal 7 boeken op de Nederlandse markt (waar het helaas ook bij zal blijven), waaronder drie bundels met novelles (korte verhalen die bij de serie horen). Voor mij is het erg moeilijk om een echte favoriet te noemen, maar ik denk dat ik dan toch echt voor het eerste deel, Ondenkbaar, ga. Natuurlijk is hier deze heerlijke serie mee begonnen, maar Bennett en Chloe zijn mijn favoriete personages. Ik heb dan ook genoten van de novelles waar zij weer in terug kwamen (in bijvoorbeeld Onafscheidelijk). Yes, absoluut een favoriet en zeker een must read! 

Serie: Vijftig tinten 
Geschreven door: E.L. James
Favoriete deel: Vijftig tinten donkerder

In een rijtje met erotische romans mag de serie 'waar het allemaal mee begon' natuurlijk niet ontbreken. Ik denk dat voor veel mensen de Vijftig tinten-trilogie het begin is geweest van een heerlijk nieuw genre. Voor sommige is het een serie/boek geweest als teken dat dit genre niet voor hen is. Erg jammer, want na deze boeken zijn er zoveel mooiere en betere boeken verschenen! Maar goed, eventjes terug naar FSOG. De serie bestaat uit drie delen en daarnaast zijn de eerste twee delen ook verschenen uit het perspectief van Christian Grey. Mijn favoriet uit de serie is het tweede deel, Vijftig tinten darker. Dit deel heeft verreweg de meeste diepgang en was voor mij ook het meest emotioneel. Afgelopen najaar verscheen Donkerder, het deel uit zijn perspectief en wederom een fijn verhaal! Mocht je ooit zijn begonnen aan de serie, maar deze nooit hebben afgemaakt, lees dan in ieder geval het tweede deel! ;) 

Serie: De miljonairsclub 
Geschreven door: Jessica Clare

Favoriete deel: Het meisje en de miljonair

Een relatief onbekende erotische serie, maar wel eentje die perfect in dit rijtje past. De serie heeft zes delen en sinds kort bestaat er ook een soort 'spin-off' op de serie, met nieuwe personages maar waar ook oude bekenden weer hun opwachting maken. De oorspronkelijke serie bestaat dus uit 6 boeken en de ene is beter dan de andere. Mijn ultieme favoriet en ook het boek dat me verreweg het meest is bijgebleven is het tweede deel, Het meisje en de miljonair. Het is een soort moderne en hele sexy variant op Belle & het Beest (en dan heb je mij al) en een stuk origineler dan de andere delen. Gretchen is geen standaard meisje en Hunter al helemaal geen standaard knappe, rijke man. De delen uit deze serie kun je ook prima los van elkaar lezen, dus pak zo snel mogelijk Het meisje en de miljonair op! 

Serie: Getrouwd met een miljonair
Geschreven door: Jennifer Probst

Favoriete deel: De huwelijksdeal

Met deze serie was het even moeilijk om een favoriet te kiezen, aangezien ik het eerste én laatste deel allebei heel erg tof vind. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en koos ik voor het vierde deel, De huwelijksdeal. Deze serie van Jennifer Probst bestaat uit vier delen en draaien allemaal om een koppel dat met tegenzin met elkaar moet trouwen, maar alsnog verliefd op elkaar wordt. In het laatste deel staan twee stoere en kickass personages centraal en ik heb genoten van hun avonturen. Wederom kun je de delen van deze serie ook los van elkaar lezen, maar het is zo'n fijne serie dat je ze eigenlijk allemaal gelezen moet hebben!

Serie: Crossfire
Geschreven door: Sylvia Day
Favoriete deel: Verslaafd aan jou

Ondertussen zijn er heel veel nieuwe series op de markt gekomen, maar heel lang was dit mijn favoriete erotische serie. Vijftig tinten? Echt niet! Lees lekker de Crossfire-serie! Helaas duurde het ongelofelijk lang voordat het laatste deel op de markt kwam, waardoor de serie een beetje is afgezakt. Desondanks zeker een aanrader als je fan bent van het genre. Voor mij is toch wel het eerste deel een favoriet, zeker omdat het hier allemaal mee begon. Wat ook fijn is (niet voor de hoofdpersonen natuurlijk, haha) is dat Gideon en Eva allebei grote problemen hebben. Keertje wat anders! 

Serie: Rosemary Beach
Geschreven door: Abbi Glines
Favoriete deel: Het mooiste afscheid én In vuur en vlam

Met een serie van 13 (!) delen is het onmogelijk om een favoriet te noemen. Sowieso is deze serie een beetje een mix tussen New Adult en erotische romans, maar we nemen 'm vandaag gewoon lekker mee. Als je nog niet aan deze serie bent begonnen, heb je wat catching up to do, maar het is het zeker waard! Mijn favorieten? Het mooiste afscheid en In vuur en vlam. In de hele serie komt mega bitch Nan naar voren en in het laatste deel (In vuur en vlam) lees je ein-de-lijk haar verhaal. Ik vond het zo fijn om ook eens vanuit haar het verhaal te lezen dat het gelijk bij mijn favorieten hoort. In Het mooiste afscheid krijg je een kijkje in een heel mysterieuze man en wauw, wat hou ik van River 'Captain' Kipling. Heb jij deze serie al gelezen?

Zes heerlijke erotische series, met een paar hele fijne delen! Hebben wij een serie gemist die echt in dit lijstje zou moeten staan? Laat het ons weten en misschien komt er wel een deel 2!

Welk deel is jouw favoriet?  


Reacties op: Steamy: De leukste delen uit erotische series

Meer informatie

Gerelateerd