Advertentie

Tips uit de Hebban leesclub Hall of Fame

op 07 februari 2019 door

Februari heeft op Hebban het thema Leesclubs meegekregen. De leeschallenge voor deze maand is dan ook: Lees een boek dat in de Hall of Fame van leesclubs een hoge waardering heeft gekregen. Lastig? Een beetje wel, maar wij helpen je met een serie mooie en bijzondere tips.

- door Marieke

be808151188ea408f0036a3f838e9208.jpg

Leesclubs

Wist je dat Hebban per jaar meer dan 100 leesclubs organiseert? Buzz leesclubs, online leesclubs, luister leesclubs, feuilleton leesclubs en afgelopen jaar een heuse carrousel leesclub. Thrillers, literatuur, Fantasy of SF, non fictie, Engels, Young Adult, jeugd en Feelgood, echt alles komt voorbij en er is voor iedereen wel iets te vinden. De ene leesclub krijgt ongelofelijk veel inschrijvingen, bij de ander kan dat wat lager uitvallen. Ben je bij de ene niet ingeloot, dan heb je een volgende keer misschien meer geluk.
Wil je meer weten over leesclubs? Klik dan op deze link.

315d8a885f0f81047975baa92ac25aa6.jpg

4d6135b069b759390d76982d4f21ea47.jpg

06be39f93c9cf0cdbb5c963b642d4b3d.jpg


De Hall of Fame

Voor deze februari challenge kijken we eens terug naar de grote hoeveelheid boeken die in de leesclubs voorbij zijn gekomen. Vanaf 2016 heeft Hebban de boeken netjes geordend in lijstjes. Elk jaar krijgt zijn eigen Hall of Fame. Ingedeeld naar het eindresultaat (gemiddelde aantal sterren) heeft ook elk jaar zijn eigen winnaar. Wil je dus echt een topper lezen, kies dan voor een van deze 5 sterren boeken (het zijn overigens geen feelgoodromans).

Tips van de Feelgood Club

Uit de boekenkasten van 2016, 2017 en 2018 heb ik een selectie gemaakt van de boeken met een gemiddelde eindscore van vier sterren of hoger, aangezien de challenge is: Lees een leesclubboek met een hoge waardering. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie leesclubboeken te ontdekken. Daarvoor duik je gewoon de leesclub-boekenkasten in, ook als je toch liever een thriller, literatuur of SFF boek wilt lezen. (De boekenkasten hierboven zijn gelinkt aan de lijst met leesclubboeken, met 1 klik op de boekenkast zie je alles van dat jaar.)

Wil je meer weten over een titel in onderstaande lijst? Klik op de titel en je komt op de Hebban pagina van het boek. Tussen haakjes staat het eindresultaat met de gemiddelde waardering in sterren. 

(Feelgood)romans

Historische romans

Non-Fictie

Young Adult

be808151188ea408f0036a3f838e9208.jpg

Ben je er nog steeds niet uit? Dan hebben wij nog een paar persoonlijke tips:

Marleen:
Oeh lastig, ik twijfel tussen De 9 dagen van Rabbit Hayes en Duet met jou. Grappig genoeg heb ik beide boeken niet als onderdeel van de leesclub gelezen, maar het zijn allebei wel echt ontzettend sterke boeken. Emotioneel, hartverscheurend en absolute aanraders. Bereid je voor op twee keer een tranendal, maar op twee fantastische verhalen.

Renate:
Wat een leuke leesclubs zijn er eigenlijk allemaal geweest em wat een hoop leuke tips kun je er nog uithalen.
Als tip om te lezen ga ik voor De meid van Marlies Allewijn, puur omdat dit een verhaal is waar ik zelf nog wel bij stil sta. Voordat ik deze had gelezen  stond ik er helemaal niet bij stil dat het 100 jaar geleden allemaal zo anders was voor ons vrouwen, en dat Neeltje Lokerse echt een pad voor ons vrouwen heeft geëffend. Goed om ook eens bij stil te staan1 Een mooie maar ook wel heftige historische roman.

Mandy:
Als leesclubboekentip zou ik graag gaan voor een niet zo voor de hand liggend boek, maar wat ik wel met heel veel plezier heb gelezen. Voor mij is dat het boek De meisjes van Manhattan van Fiona Davis. Er zijn twee verhaallijnen, een van Rose (2016) en een van Darby (1952). Dit maakte het verhaal erg afwisselend. Ik vind het verhaal origineel, goed uitgewerkt en er wordt een goede sfeer neergezet van de jaren ’50. Het boek heeft ook nog eens een leuke schrijfstijl en heeft een vleugje spanning en romantiek en daarom is het een erg fijn feelgoodboek.

Diana:
Als ik een leesclubboek moet aanbevelen zou ik ook gaan voor De meisjes van Manhattan van Fiona Davis. Een verhaal dat uit twee lijnen bestaat, en waarvan één verhaallijn een prachtig beeld geeft over het leven van actrices in het vroegere Manhattan. Ik heb erg van dit verhaal genoten en als ik de cover zie, denk ik altijd meteen weer aan het verhaal terug. ik heb niet meegedaan aan die leesclub, maar ik snap goed waarom-ie hoog scoort. Een terecht plekje in The Hall of Fame als je het mij vraagt.

Marieke:
Het leesclubboek dat ik las en vijf sterren gaf is Voor wie ik heb liefgehad van Marcel Vaarmeijer, met een knorrige oude dame die aan de hand van dagboeken haar leven overziet. Zo mooi, met humor en drama ik heb ervan genoten en dat is dan ook mijn leesclubboekentip.

Helma:
Welk leesclubboek zou ik aanbevelen? Oh wat een lastige vraag. Er zijn zoveel mooie boeken die ik een een leesclub gelezen heb! Maar na lang overwegen ga ik voor de Vrienden-trilogie van Astrid Harrewijn. Zo kan ik stiekem drie boeken aanbevelen: Drie vrienden (een huis een een klusjesman), Daar heb je vrienden voor en Vrienden voor het leven. Alledrie heerlijke feelgood en elke vriend heeft zijn eigen boek. Zo leer je Noor, Joost en Kiki kennen. En de schrijfstijl van Astrid Harrewijn leest zo heerlijk weg. Lekker nuchter, soms hilarisch en soms ontroerend. Wel een waarschuwing. Als je begint met het eerste boek, wil je ze alledrie lezen. Maar dat is zeker geen straf.

Nathalie:
Ik vond Café zon en zee van Jenny Colgan zo'n heerlijk boek. Het verhaal speelt zich grotendeels af op een Schots eiland en dat eilandleven voelde zo echt aan, ondanks dat Jenny Colgan een fictief eiland heeft bedacht. Ook het stoofpotje met bladerdeeg, waarvan het recept achter in het boek staat, is erg lekker.
Verder vond ik De meisjes van Manhattan van Fiona Davis en De negen dagen van Rabbit Hayes van Anna McPartlin ook erg goed.

Sanne:
Nog een heerlijk feelgoodboek van Nederlandse bodem was een boek dat ik vorig jaar las: Mijn beeld van jou van Susan van Eyck. Wat een emotioneel en heftig boek was dat over het verliezen van de liefde van je leven. Een fantastisch debuut!
Een ander debuut, ditmaal van Vlaamse bodem was een boek van een leesclub die ik zelf coördineerde: Weg van jou van N.I. Monteny. Ook al zo’n aanrader.

Lore:
Wat een moeilijke keuze! Er zijn zoveel mooie leesclubboeken geweest de afgelopen jaren. Toch viel mijn oog op twee boeken waarbij ik echt genoten heb van de leesclub en van het boek. Zo wist Drie vrienden, een huis en een klusjesman mij te verrassen met de aanwezige humor. Als tweede boek kan ik Maud van Anne West echt aanraden. Dit is het eerste deel in de stadstuin-reeks en deel twee verschijnt in april.

Janneke:
Mijn leesclubboektip is Duet met jou van Dani Atkins. Ik had echt genoten van haar eerste boek Versplinterd en kon daarom niet wachten om dit boek te gaan lezen. Ik mocht deze leesclub ook coördineren dus dat was ook erg leuk om te doen.

Weet je al welk leesclub boek jij gaat lezen deze maand? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog.Reacties op: Tips uit de Hebban leesclub Hall of Fame

Meer informatie

Gerelateerd