Vakantielezen in Nederland

op 01 augustus 2017 door

Voor ons dit jaar geen verre reizen naar exotische oorden. We hebben besloten om voor de verandering eens vakantie in eigen land te vieren en wel in ons eigen huis! Voor ons dus geen koffers inpakken en geen ‘zwarte zaterdag’ stress maar heerlijk relaxen in onze eigen tuin, languit in en naast ons zwembad. Want vorig jaar heeft mijn hele handige echtgenoot zich in het zweet gewerkt en zelf een zwembad gebouwd. En daar installeer ik me zodra het weer het toelaat met mijn grote stapel nog te lezen boeken.

- door Helma - 

Om toch een beetje de buitenlandse sferen te proeven, trek ik me tegen de avond terug in de keuken en wijt ik me aan mijn andere grote hobby: koken. En in mijn eigen vertrouwde keuken, van alle gemakken voorzien en met alle kruiden, specerijen en ingrediënten voor het grijpen tover ik elke dag een maaltijd op tafel die ons toch het gevoel geeft dat we op reis zijn. Dus ondanks dat we thuis zijn hebben we deze week vakantie gevierd op maar liefst drie verschillende continenten.

Zuid Afrika

abffd1fa04766915e7c1a07ff6f148fc.png

Met Recepten voor liefde en moord van Sally Andrew wanen we ons in Zuid Afrika. Een heerlijke feelgood met een vleugje spanning, maar vooral heerlijke recepten die hoofdpersoon Tannie Maria bereidt. Al lezende loopt het water je in de mond. Dus snel de keuken in en helemaal los gaan met de recepten die achter in het boek staan. We smullen de ene dag van de heerlijke stoofpot en het eigen gebakken volkoren brood en de volgende dag van het net zo smakelijke gekruide gehakt in een pita-broodje.

Italië

e5b0584f2a3eef7fe0665508276726d5.pngEn dan is het tijd voor Italiaanse sferen. Overdag languit bij het zwembad met af en toe een afkoelende duik in het water en ondertussen onder het genot van glas wijn genieten van De lange dagen van Castellamare van Catherine Banner: een mooi familie epos. En ook bij dit boek krijg je al lezende trek in de Italiaanse streekgerechten die geserveerd worden in café Het huis aan de Rand van de Nacht. Dus wordt het ’s avonds genieten van een heerlijke Italiaanse stoofschotel, trekken we nog een fles witte wijn open en sluiten we de dag af met met een ijskoude limoncello.

China

38f6ad7c909eb84dd53401b2ecd99a5b.pngDan gaat onze reis verder naar het volgende continent: Azië. Met De Wangs vs de Wereld van Jade Chang komen we in Chinese sferen. Dit is geen feelgood maar wel een interessante roadtrip gevuld met de overpeinzingen van de verschillende hoofdpersonen. Grappig detail is dat zelfs de oude familieauto aan het woord wordt gelaten, wat zorgt voor een kleine associatie met ‘Christine’ van Stephen King. Hoewel in dit boek geen recepten de revue passeren krijg ik toch inspiratie en duik ik de keuken in voor bami met kipsaté en boemboe boontjes. En met de kruidenmixen uit Spice Wise van Michel Hanssen wil je nooit meer kant en klare mixen uit de supermarkt!

En zo wordt vakantie in eigen land een culinaire wereldreis. Ik kan het iedereen aanraden! Waar gaat jullie, culinaire, reis naar toe?Reacties op: Vakantielezen in Nederland

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sally Andrew

Sally Andrew

Sally Andrew woont in een kleistenen huis op een natuurreservaat in Klein Karoo,...

Catherine Banner

Catherine Banner

Catherine Banner (Cambridge, Engeland, 1989) is een Britse fantasyschrijfster.

Michel Hanssen

Michel Hanssen

SVH Meesterkok Michel Hanssen werkte als chefkok in de restaurants van Pulitzer ...

Gesponsorde boeken