Advertentie

Valentijnfestival 2017

op 16 februari 2017 door

Op zaterdag 11 februari vond voor de derde keer het Valentijnfestival plaats. En natuurlijk was We Love Feelgood van de partij. Renate, Diana, Marieke, Nathalie en Helma reisden af naar het besneeuwde Utrecht voor een gezellige middag met als hoogtepunt de uitreiking van de Valentijnprijs 2017 voor het beste romantische boek.

We hebben de genomineerden nog even voor je op rijtje gezet:
Gerda van Wageningen met Bloeiend Vlas
Simone Foekens met Schelpenwit
José Vriens met Verdwaald
Elly Koster met Vier het leven
Reina Crispijn met Waar ben je?

Alle genomineerden werden door juryvoorzitter Marjan van de Berg, winnares van de eerste Valentijnprijs en bekend van de Sanne-verhalen in Margriet, geïnterviewd en in het zonnetje gezet. Na een muzikaal intermezzo van Anouk van der Kemp was het grote moment daar. Terwijl de spanning inmiddels te snijden was, viel CPNB directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer de eer te beurt om de winnares dan eindelijk bekend te maken. Tijdens het door Eppo ingezette tromgeroffel opende hij de envelop en onthulde hij de naaam van de gelukkige: Simone Foekens. Zij werd direct door Diana namens We Love Feelgood in de bloemetjes gezet en als onze allereerste auteur van de maand benoemd. Een uitgebreid interview met Simone Foekens volgt!

3fc3d1c1df28131b3bd09cad73b7b7eb.png

Behalve de Valentijnprijs werd ook de winnaar van de schrijfwedstrijd bekend gemaakt. De verhalen waren allemaal voorzien van een pseudoniem zodat de echte naam van de schrijver niet bij de jury bekend was. De volkomen beduusde Tamara Haagmans mocht de eerste prijs in ontvangst nemen voor haar verhaal Vroeger of later. Tweede, met eervolle vermelding, werd auteur Martin Scherstra.

En ook We Love Feelgood heeft genoten. Een kleine sfeerimpressie:

51dbb09cba8c309448607a31e9a44328.png

63a626382dd1715aba9dd20e9dd34e2e.png

Marieke:
Een middagje op pad met een laag sneeuw op de weg (ziet er toch romantisch uit?). De bijeenkomst was erg leuk. Zo zijn Helma, Renate en ik aangeschoven bij een miniworkshop kralen maken van papier gegeven door auteur José Vriens, terwijl Diana en Nathalie naar een lezing over korte verhalen schrijven gingen. 

Erg leuk vond ik de stands met boeken, waar ik Tussen rang en stand van Marja Visscher ontdekte, blij mee, want die was pas in een leesclub voorbij gekomen, waarop ik mis greep. De auteur was ook aanwezig en zo kon ik het boek nog laten signeren ook! Ook was er een stand met boeken van en met Anita Verkerk! Super leuk, want Anita gaf haar boeken gratis weg en signeerde ze ook nog. Waar vind je nog zoiets. Ze was ontzettend aardig en wilde met ons op de foto, nadat we een boek hadden uitgekozen om te lezen voor de rubriek Buddy-lezen. We gingen naar huis met een knalrode goodie-bag. Helemaal gevuld met leuke spullen, zoals een beker in de vorm van een hartje en een mooi boek (iedereen een andere). Een heerlijke feelgood middag, met de stapel NTL weer een stukje hoger.

Renate:
Onderweg door de sneeuw met de trein samen met Nathalie, die toevallig in de buurt woont. Het is toch gezelliger met zijn tweeën te treinen. Aangekomen bij Het Oude Tolhuys, dat heel mooi in het sneeuw lag, gelijk even een warme chocolademelk gedronken en op de rest van de groep gewacht die er ook al snel waren.

Het kralen maken waar Marieke al over schreef was best grappig om te doen, En natuurlijk ging ook ik even langs bij het kraampje van uitgeverij Cupido waar Anita Verkerk klaar zat om het boek dat ik uitzocht te signeren. Altijd leuk een gesigneerd boek in de kast! Daarna de prijsuitreiking in de grote zaal en naar huis met de prima gevulde goodiebag en vooral die leuke mok in de vorm van hartje, want mokken heb je nooit genoeg! Kortom, het was een gezellige middag, en een leuke kennismaking met Diana, Helma, Marieke en Nathalie.

Helma:
Wat een gezellige en ongedwongen sfeer was het. Superleuk dat er behalve de genomineerde auteurs nog heel veel andere auteurs acte de présence gaven. Weer even gezellig staan praten met Afra Beemsterboer, leuk contact gelegd met Anita Verkerk, gesnuffeld bij de boekenkramen en samen met mijn We Love Feelgood collega's op de foto. En natuurlijk onze feelgood pagina gepromoot! Ik heb genoten.

Nathalie:
Op weg naar het Valentijnfestival nog even een wandeling door de sneeuw vanaf de bushalte met Renate. Wat ziet de wereld er toch mooi uit in het wit. Toen we arriveerden namen we als eerste een mok warme chocomelk en was het wachten op de rest van het team.

Ik volgde  twee lezingen van de schrijfsters  Suzanne Peters en Gerda van Wageningen. Leerzaam en altijd leuk over ervaringen van andere schrijvers te horen.

Bij het standje van Cupido uitgevers liet ik Spetters en schoenen door schrijfster Anita Verkerk signeren. Ik ben heel benieuwd naar het boek, lijkt me een superleuke  chicklit.

Jammer dat ik te laat ontdekte dat er ook een schrijfwedstrijd was, maar voor volgend jaar  komt er een nieuwe schrijfwedstrijd. Goed onthouden voor de volgende keer. 

Al met al heb ik een een heerlijke Feelgood dag gehad met het Hebban Feelgood  team. Op naar ons volgende Hebban uitje. 

Diana:
Ik keek er al een tijdje naar uit, het Valentijnsfestival, georganiseerd door het Valentijnsgenootschap. Het moment om even kennis te maken met Suzanne Peters en Marina Folkers en bij de uitgeverijen te snuffelen wat er de komende tijd aan boeken te verwachten was. Want ik lees graag de romans van Ellessy, Z&K en Uitgeverij Cupido. Maar het meest benieuwd was ik natuurlijk naar de winnares. Van de genomineerde boeken had ik er twee gelezen, zou een van mijn favorieten erbij zitten? De prijs was voor Simone Foekens, een auteur die ik al lange tijd volg op Facebook, maar waarvan ik nog nooit wat gelezen had. Mooi tijd om daar verandering in te brengen.

Leuk weetje: ik dacht dat Reina Crispijn een dame van in de 30 was. Bleek ze de leeftijd van 70 jaar al bereikt te hebben. Kennen jullie dat, het feit dat een auteur anders is dan je in eerste instantie dacht?Reacties op: Valentijnfestival 2017

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is een Nederlandse schrijfster van romantische en hist...

Simone Foekens

Simone Foekens

Simone Foekens (1969) is geboren in Gouda en woont nu in Almelo. Ze heeft vier k...

José Vriens

José Vriens

Lezen heb ik altijd al gedaan, schrijven eveneens, maar echt iets met dat schrij...

Elly Koster

Elly Koster

Lezen en schrijven is iets waarmee ik altijd al bezig ben geweest. Daarnaast heb...

Reina Crispijn

Reina Crispijn

Reina en Margreet Crispijn zijn afkomstig uit een groot gezin waar muziek, lezen...

Marja Visscher

Marja Visscher

Marja Visscher (Rotterdam, 1951) is journalist en woont sinds haar huwelijk in K...