Valentijnprijs: Stemmen maar … #11

op 23 januari 2018 door

Ook Marijke van Dijk, Clemens Wisse en Angelique van Dongen dingen met hun boek mee naar de publieksprijs van het Valentijngenootschap. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Suzanne Peters, Marleen Schmitz en Margreet Maljers. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Marijke van Dijk met Gebroken cocon

3f5e0b993a71b7722e97cedb23dcf26c.pngOver Marijke van Dijk

Begin januari 2012 zei Marijke van Dijk tegen haar man en kinderen: ‘Ik schrijf een boek.’ Maar van zeggen naar doen was nog niet zo eenvoudig. Want hoe pak je zoiets aan? Er zaten genoeg verhalen in haar hoofd, dat was dus niet het probleem. Maar de moed ontbrak haar om ze op te schrijven, laat staan om ze aan iemand te laten lezen. Toch heeft ze haar angst aan de kant geschoven en is ze aan de slag gegaan. 

Eind 2016 kwam haar eerste in eigen beheer uitgegeven roman ‘Bittere Erfenis’ uit. De reacties waren zo overweldigend, dat ze de stoute schoenen heeft aangetrokken om haar inmiddels geschreven Vlinderdans-trilogie aan Scholten Uitgeverij op te sturen. Haar geluk kon bijna niet op toen werd besloten dat zij graag haar trilogie uit wilden geven. In maart van 2017 kwam het eerste deel Gebroken Cocon van de pers rollen. Inmiddels zijn het tweede deel Gerafelde Vleugel  en het laatste deel Vlinderdans ook uitgebracht. Maar daar blijft het niet bij. Haar vijfde boek is inmiddels opgestuurd en zal dit voorjaar uitgegeven worden.

Het schrijven van christelijke romans geeft haar ontspanning waar ze zich helemaal in kan verliezen. Ze houdt ervan personages uit te diepen die worstelen met hun identiteit, relaties en geloof. Dat schrijven haar passie is geworden, mag je gerust stellen. Maar ze geniet daarnaast ook van het geven van lezingen, wandelen in de natuur en natuurlijk van haar man en vier kinderen.

Over Gebroken Cocon

Na zes jaar in de VS te hebben gewoond, keert Ryan Arlington terug naar zijn geboortedorp. Een illusie armer en een kind rijker. Verbitterd stort hij zich op zijn werk en laat zijn moeder op zijn dochtertje Emily passen. Maar wanneer Emily door de onoplettendheid van zijn moeder in levensgevaar verkeert, besluit hij een nanny in dienst te nemen. Een jonge vrouw die hij nog van vroeger kent. Maar of dit wel zo verstandig is, valt te betwijfelen.

Ellen Dunning kampt met een groot geheim, dat ze jarenlang voor de buitenwereld verborgen weet te houden. Wanneer zij als nanny komt te werken bij de welgestelde Ryan Arlington, leert zij dat ze niet de enige is die dagelijks met de pijn van het verleden geconfronteerd wordt. Langzaam maar zeker komen er barsten in haar zelfgesponnen cocon. Durft Ellen de stap te zetten naar liefde en herstel of is er meer voor nodig om die weg in te slaan?
Gebroken Cocon is het eerste deel van de Vlinderdans-trilogie. Een boeiende trilogie waarin de lezer wordt meegezogen in het meeslepende verhaal over liefde, vergeving en herstel. Andere delen zijn: Gerafelde Vleugel (deel 2) en Vlinderdans (deel 3).

Clemens Wisse met Hoeve De Dageraad en Mooie Maartje van de molen

1e62dfc192a5902825ea9780ae646e2e.pngOver Clemens Wisse

Clemens Wisse (1935) is een Nederlandse schrijver die bekendstaat om zijn ‘boerenromans’. Wisses liefde voor het plattelandsleven van voor de modernisering vormt zijn grootste inspiratiebron voor het schrijven van zijn boeken. Het grootste deel daarvan speelt zich dan ook af aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Clemens Wisse staat met twee boeken op de longlist.

Over Hoeve De Dageraad

Hoeve De Dageraad neemt de lezer mee naar een dorpje aan de rivier de Lenge omstreeks 1900. Het gezin van boerenknecht Ben wordt danig op de proef gesteld wanneer Ben overlijdt aan een longontsteking. Zijn dood betekent een drama voor de familie, die toch al de eindjes aan elkaar moet knopen. Gelukkig krijgt Bens vrouw Fie hulp van een goede vriend. Uiteraard doen in het dorp al snel de wildste verhalen de ronde... en wat ervan waar is, lijkt niemand te interesseren.

Clemens Wisse schreef met Hoeve De Dageraad een historische streekroman zoals alleen hij die kan schrijven, vol sfeertekeningen van de omgeving en de tijd rond het eind van de negentiende en begin van de twintigste eeuw.

Over Mooie Maartje van de molen

Het leven van Maartje, een molenaarsdochter die opgroeit in de late negentiende en vroege twintigste eeuw, gaat lange tijd over rozen. Totdat zij de leeftijd bereikt om met een jongen te gaan verkeren. Haar schoonheid blijft niet onopgemerkt bij de jongemannen van het dorp, die letterlijk vechten om haar aandacht. Maar de jongen op wie zij haar oog laat vallen, blijkt boven haar stand. Mooie Maartje van de molen is een klassieke streekroman van meesterverteller Clemens Wisse.

Angelique van Dongen met Thee met koekjes

0b389260d4c899f9814dca4a45aff6ca.pngOver Angelique van Dongen

Angelique van Dongen is geboren op 10 april 1970 te Dongen. Op haar tiende is ze met haar ouders en broer naar Zundert verhuisd, om vervolgens 5 jaar later weer terug te keren naar Dongen. Na haar middelbare school is ze opleidingen in de gezondheidszorg gaan volgen. Na de opleidingen is ze moeder geworden van drie prachtige zonen. Al die jaren is ze parttime werkzaam gebleven in de gezondheidszorg.

Ze heeft in diverse settings gewerkt, en is sinds 2000 werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis. Ze werkt daar op een leerafdeling, wat inhoud dat ze samen met een aantal collega’s leerlingen begeleid en coacht in hun leerproces.
Naast haar gezin en baan maakt ze veel tijd vrij om te schrijven, want dat is haar passie!

Over Thee met koekjes

De tweeënveertigjarige Raven leidt een luxe leven. Werken hoeft ze niet, haar man Dave heeft een goedlopend eigen bedrijf.
Samen hebben ze twee kinderen, Giel van vijftien en Danique van dertien. Buiten de normale puberproblemen, gaat haar leven van een leien dak.
Dave gooit echter roet in het eten van een eens zo vredig bestaan. Raven betrapt hem op een buitenechtelijke relatie en ziet haar geluk in razend tempo afbrokkelen.
Als alleenstaande moeder moet ze de kost zelf weer verdienen. Bij toeval komt ze Ray tegen, een oude vriend. Hij is eigenaar van een brasserie en Raven kan vier dagen per week bij hem gaan werken. Ray steunt haar waar hij kan en hoopt dat Raven ooit inziet dat niet alle mannen zijn zoals haar ex.
Op een avond, tijdens het geven van een workshop cupcakes maken, loopt ze de ondoorgrondelijke vrijgezel Boudewijn tegen het lijf. Gaat Raven voor de stabiliteit en het vertrouwen van Ray, of gaat ze voor de charmes van Boudewijn, waarvan ze geen hoogte kan krijgen?Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #11

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marijke van Dijk

Marijke van Dijk

Mijn naam is Marijke van Dijk en ik ben auteur van diverse romans, waaronder de ...

Clemens Wisse

Clemens Wisse

Clemens Wisse (1935) is een Nederlandse schrijver die bekendstaat om zijn &lsquo...

Angelique van Dongen

Angelique van Dongen

Ik ben geboren op 10 april 1970 te Dongen. Op mijn tiende ben ik met mijn ouders...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes
Gesponsorde boeken