Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Valentijnprijs: Stemmen maar … #5

op 17 januari 2018 door

De volgende twee auteurs in de serie artikelen waarin we jullie laten kennismaken met de ateurs en hun boeken die op de longlist voor de publieksprijs staan zijn Krista van der Hulst en Saskia Schouten. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Jolanda de Faria en Greetje van den Berg. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Krista van der Hulst met Kiezen of daten

e23cb1a670c1eff3a0b636d69caea64b.pngOver Krista van der Hulst

Krista van der Hulst is geboren in 1981 in Obdam. Ze woont met haar vriend, hond en twee katten in Zeist. Ze heeft de studies Bouwkunde en Sociale wetenschappen gedaan en werkt nu als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling voor begeleid wonen. Van kleins af aan heeft ze al een grote hobby; namelijk schrijven. Op de basisschool maakte ze kleine verslagen van de vakanties in Frankrijk met haar ouders en schreef ze stukjes voor de schoolkrant. Tijdens haar middelbare school tijd schreef ze allerlei soorten verhalen; comedy, thriller, horror, avontuur en combinaties daarvan. Een aantal korte verhalen van haar is inmiddels gepubliceerd, waaronder het verhaal Niets is wat het lijkt in de bundel Schrikkelbruid van uitgeverij PAMAC. Met de chicklit Dwaze dates of echte liefde die op Valentijnsdag 2014 is uitgebracht is haar droom van het publiceren van een boek uitgekomen. In 2016 verscheen haar tweede boek Kiezen of daten. Verder schrijft ze een vaste driemaandelijkse column onder een pseudoniem. Daarnaast vindt ze het leuk om zich in diverse genres te ontwikkelen en streeft ze een veelzijdigheid en afwisseling na in haar schrijfwerk die ze ook graag heeft in de rest van haar leven.

Over Kiezen of daten

Noor is een drieëndertigjarige levensgenieter. Met haar vrienden Ricardo en Evi en haar moeder, vermaakt ze zich prima. Ze houdt van onenightstands, maar o wee als het op liefde begint te lijken. Nadat ze naar de stad verhuist en een opleiding bouwkunde naast haar werk als assistent-architect gaat volgen, verandert alles. Ze ontmoet Dave, een medestudent, die haar laat voelen hoe het is om jong te zijn, zoals hijzelf. Ook James, projectleider bij een aannemer, komt in haar leven en haalt haar over om met hem op stap te gaan. Hoewel ze het probeert tegen te houden, wordt ze verliefd. Niet op één, maar op twee mannen. Als blijkt dat het niet zo toevallig is dat het juist deze twee mannen zijn, valt alles in duigen. De liefde, vriendschap en haar carrière.

Saskia Schouten met Dubbel geluk en Fluisterende liefde

936e81a038af2a4a9ba807adef5b3622.pngOver Saskia Schouten

Saskia Schouten begon in haar tienertijd al met schrijven en in 2006 kwam haar eerste liefdesroman uit. Haar debuut werd enthousiast ontvangen en kreeg mooie recensies. Daarna volgden nog meer succesvolle romans.Saskia laat zich inspireren door gebeurtenissen uit haar eigen leven en mixt die met een fikse dosis fantasie en romantiek. Haar boeken zijn vlot geschreven en lezen heerlijk weg. In de bibliotheken worden haar romans veelvuldig uitgeleend.
Wegens haar bijzondere verdiensten voor de samenleving is Saskia benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Saskia is met twee boeken genomineerd voor de longlist.

Over Dubbel geluk

Sharona en Elsbeth zijn al jarenlang vriendinnen. Ze werken allebei als leerkracht op dezelfde basisschool, waar ze het erg naar hun zin hebben. Maar dan wordt er een knappe nieuwe directeur benoemd, waar ze alle twee erg van onder de indruk raken en hun vriendschap komt onder druk te staan. Als de zomervakantie aanbreekt, vertrekt Sharona naar Hongarije...
Een ontspannende liefdesroman van Saskia Schouten om heerlijk bij weg te dromen!

Over Fluisterende liefde

Nadat haar vriend de relatie heeft verbroken, vlucht Ilona naar La Palma en vindt troost in de armen van een andere man. Wanneer ook hij haar laat vallen keert ze gedesillusioneerd terug. Ze voelt zich afgedankt en besluit resoluut nooit meer een man toe te laten in haar leven.
Tijdens een groepsreis naar Roemenië ontdekt ze dat Boudewijn, de zwager van haar vriendin Rhodante, verliefd op haar is. Ilona probeert hem te ontlopen en is blij met de aandacht van Imre. Maar na zijn vertrek zoekt Boudewijn opnieuw toenadering. Dan neemt Ilona een besluit…
Wanneer Ilona woningruil doet met Rhodante, helpt Boudewijn mee met de verhuizing. Hij schenkt totaal geen aandacht aan haar. In plaats van dat Ilona hier blij om is, frustreert het haar omdat ze pas een onthutsende ontdekking heeft gedaan.
Een verhaal dat je raakt.Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #5

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Krista van der Hulst

Krista van der Hulst

kristavanderhulst.nl Ik ben Krista van der Hulst geboren in 1981 in Obdam. Ik w...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes