Valentijnprijs: Stemmen maar … #7

op 19 januari 2018 door

Vandaag is het de beurt aan Jan W. Klijn, Jetty Hage en Henriëtte de Smet. Ook zij zijn met hun boeken genomineerd voor de longlist van de publieksprijs. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.

Morgen is het de beurt aan Dani van Doorn, Marjon Stroet en Gaby Rasters. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.

Jan W. Klijn met Op eigen grond

2a58a04fa75e288bdc322b8663fb9376.pngOver Jan W. Klijn

Jan W. Klijn had van jongs af aan al de behoefte om gebeurtenissen op papier te zetten. Sterke behoefte om met woorden te stoeien, te worstelen om een goed verhaal te maken. Al zijn boeken en verhalen komen tot stand door stevig spitwerk.

Over Op eigen grond

Op eigen grond is het waargebeurde verhaal van Jannie Boele-de Haan, een grote naam in de paardenfokkerij. Haar wortels liggen in de Alblasserwaard, waar ze in 1939 wordt geboren. Van jongs af aan is ze een groot paardenliefhebber. Als ze op zestienjarige leeftijd trouwt met Maarten Boele, dringt ze er bij hem op aan een paardenboerderij te beginnen. Hij gaat ermee akkoord. Hun huwelijk is helaas geen lang leven beschoren, maar Jannies paardenliefde duurt tot de dag van vandaag voort. In Op eigen grond schetst Jan W. Klijn met veel inlevingsvermogen het levensverhaal van deze bijzondere vrouw.


Jetty Hage met Verbonden met het verleden

51258dcab00c0b0e39b67dcf109fd285.pngOver Jetty Hage

Jetty Hage werd 6 oktober 1949 geboren in Oud-Vossemeer als Jetje Droogers. Vanaf het moment dat ze schrijven kon, is ze gaan schrijven en is dat blijven doen. Het duurde nog jaren voor haar eerste echte boek uitkwam bij uitgeverij De Banier. Nu zijn er inmiddels veertien uitgegeven, waaronder vier kinderboeken. Eerst schreef ze alleen om de verhalen. Maar toen ze uitgegeven werden kwam daar een ander voor mij belangrijk onderdeel bij: de boodschap van de Bijbel doorgeven.

Over Verbonden met het verleden

Vijf jaar geleden is de vrouw van Anton Aarnoudse om het leven gekomen door een ongeluk. Hij bleef alleen achter met zijn zoontje Thijs. Anton heeft een eigen boerderij en krijgt daarnaast een baan als herder. Daardoor houdt hij maar weinig tijd over voor zijn zoon.

Dat is iets wat Thijs’ juf Madeleine met lede ogen aanziet. Zelf heeft zij ook op jonge leeftijd haar moeder verloren; ze herinnert zich maar al te goed hoe eenzaam ze daarna was. Bovendien valt Thijs op school buiten de boot, hij heeft geen echte vriendjes. Vandaar dat ze contact zoekt met Anton, om hem met raad en daad bij te staan.

Hoi. Ik ben Jetty Hage.
Toen ik navraag bij een schippersinternaat had gedaan, (daar gaat Thijs naar toe op advies van Madeleine) dacht de directeur dat het om een echt verhaal ging. Ik kreeg namelijk na een paar weken een telefoontje. 'Meneer Aarnoudse kan kennis komen maken met zijn zoontje.' Ik stond even met een mond vol tanden.'Het is een fantasieverhaal', zei ik toen. 'Er is geen Anton Aarnoudse. Dus ook geen Thijs die op het internaat komt wonen...' Dat vond de man niet echt leuk. Hij had alles al geregeld om een kind van een schapenboer op te nemen. Er wonen hoofdzakelijk schipperskinderen. Maar ook kinderen waarvan de ouders met kermissen rondtrekken. Maar een kind van een boerderij, dat was iets nieuws, daar zagen ze naar uit. Nieuwsgierig geworden? Lees mijn levensechte roman. En stem er op! :)

Henriëtte de Smet met Last en Liefde

8326331c481ab871bf66783e0737c4b0.pngOver Henriëtte de Smet

Henriëtte de Smet was werkzaam als televisiemaker. Tegenwoordig werkt zij als tekstschrijver en heeft inmiddels meerdere feelgood romans op haar naam staan. Last en liefde is haar eerste historische roman.

Over Last en Liefde

Twee heel verschillende vrouwen spelen de hoofdrol in Last en liefde, een historische roman die speelt aan het begin van de twintigste eeuw.
De welgestelde Celine is niet meer gelukkig in haar huwelijk met Theodor sinds hij hun zoon Arend-Jan de deur heeft gewezen vanwege diens relatie met een meisje uit een lagere klasse. Dit meisje, Aaltje, onderhoudt vanuit Brielle via brieven heimelijk contact met haar schoonmoeder in Oosburg.
Last en liefde is een meeslepend verhaal over twee vrouwen die allebei vechten voor het recht om hun eigen keuzes te kunnen maken.Reacties op: Valentijnprijs: Stemmen maar … #7

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Henriette de Smet

Henriette de Smet

Henriëtte de Smet was werkzaam als televisiemaker. Tegenwoordig werkt zij a...

Lijsten

Longlist Valentijnprijs 2018

op 31 december 2017 door Hebban Crew 53 boeken 3 volgers 0 reacties 4 likes
Gesponsorde boeken