Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vier de liefde op Valentijn met deze romantische boeken

op 14 februari 2020 door

Kijk jij ook elk jaar weer uit naar Valentijnsdag? Of is het voor jou elke dag Valentijn? Hoe je Valentijnsdag ook viert, één ding is zeker: in feelgood wordt de liefde ALTIJD gevierd. Ik vroeg de dames van Fabulous Feelgood welke liefdesverhalen juist een aanrader zijn op de dag van de liefde. 

- Door Diana -

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

"Ik kies voor Verknocht van Lisette Jonkman." - Helma

Wat als je moest kiezen tussen een halfjaar tentamens herkansen of een week lang de visagie van een echte filmster verzorgen in Toscane? Lucy weet het wel. In Verknocht is ze plots de persoonlijke visagist van Aris Brandt, ’s lands beroemdste (en begeerlijkste) acteur. Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Ze heeft Olivier, toch? Maar in die relatie lijkt iets niet helemaal goed te zitten. Of verbeeldt ze het zich?

Bovendien heeft Lucy het erg druk, als ceremoniemeester voor de bruiloft van Hermelien en Paladin, én ze maakt zich zorgen over het feestleven van haar vriendin Abby in het buitenland. Tel daar haar studielast bij op en het is niet héél vreemd dat ze sommige signalen over het hoofd ziet. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is...

"Daar gaat de bruid mag echt niet op deze dag ontbreken." - Lizzy

Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.

"Echte liefde beleef je in de Eilandliefde-serie van Jackie van Laren." - Antoinette

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een Waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

"Ik vermaak me vandaag met Blind getrouwd." - Lore

Binnenkort wordt Mei dertig, en er is niets aan haar leven waar ze echt tevreden mee is. Tijd dus voor verandering! Maar wanneer ze het pak orakelkaarten terugvindt dat ooit haar ouders samenbracht, heeft ze geen idee wat haar te wachten staat.

Nieuwsgierig trekt ze de kaart van Aphrodite, de godin van de liefde. Het begin van een reeks toevalligheden - of niet? - die haar meeslepen. Voor ze het weet, is Mei op weg naar het altaar, want ze gaat trouwen... met een man die ze niet kent.

"Ondanks de winter buiten kies ik vandaag voor Zomer in het Duincafé." - Marieke

In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals prachtig gebakken broden, kleurrijke salades en zorgvuldig bereide cupcakes. Voor zowel toeristen als locals is het bouwvallige café met uitzicht op het strand een baken van vrolijkheid, goed gezelschap en geborgenheid. Een plek als geen ander, een plek die vriendschap serveert en waar een hartelijk welkom altijd op de kaart staat.


Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

"Hoe toepasselijk is de titel van Zoen me tot ik zwicht vandaag?" - Mandy

Daten is al moeilijk genoeg - laat staan als je Asperger hebt. Stella, dertig, is briljant in wiskunde maar sociaal onhandig. Haar moeder vindt het hoog tijd dat ze gaat trouwen. Stella heeft geen flauw idee met wie. Ze haat seks; zo gênant. Praktijkervaring opdoen dan maar. Met een professional. De charmante escort Michael is bereid Stella de fijne kneepjes bij te brengen, van voorspel tot méér dan de missionarispositie. Hoe langer ze samen zijn, hoe moeilijker Michael het vindt om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Stella ontdekt ondertussen dat de ware liefde alle logica tart.

"Op Valentijnsdag boek ik een Enkeltje Ierland." - Sanne

Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

"Is Valentijn niet net een sprookje? Ik herlees De Wensmuur." - Diana

Balletdanseres Clara verhuist in ‘De wensmuur’ van Mia Sheridan naar New Orleans omdat ze toe is aan verandering, maar vooral omdat ze eenzaam is. Daar hoort ze over twee geliefden die ooit leefden op de Windisle-plantage. Het verhaal krijgt haar in zijn greep en ze wil er meer van weten. Op de plantage heeft de verminkte Jonah zich uit schaamte opgesloten achter een muur waar mensen wensen brengen. Zonder elkaar ooit te hebben gezien ontstaat er een band tussen Clara en Jonah. Mia Sheridan schreef met ‘De wensmuur’ een modern, mysterieus sprookje dat doet denken aan Belle en het Beest.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

In welk boek start jij vandaag?



Reacties op: Vier de liefde op Valentijn met deze romantische boeken

Meer informatie

Gerelateerd