Wat ligt er bij de bieb op tafel?

op 19 oktober 2017 door

Als echte boekenfans komen wij natuurlijk regelmatig bij de boekhandel en kijken we vaak reikhalzend uit naar de postbode als we boekenpost verwachten, maar daarnaast komen we ook graag bij de Bibliotheek! Kasten vol met boeken, heerlijk! Maar ook staan er ook veel thematafels in de Bibliotheek vol met leuke boeken die je maar met moeite kunt laten liggen.

- Door Janneke - 

Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld omdat ik zelf voor de Bibliotheek werk, maar van de thematafels word ik altijd erg vrolijk! Ik vind er vaak titels die ik meteen meeneem, maar het is ook heerlijk werk om ze te vullen. Er zijn namelijk zo veel mooie, bijzondere boeken die een plekje op de tafel verdienen.

48fe000544ce1f5b299b9c4e70713fbd.jpeg


(Foto: Bibliotheek Zuid-Kennemerland, vestiging Hillegom)

Deze Feelgoodtafel ligt ook weer vol met tips voor tijdens stralende herfstdagen! Laten we eens kijken wat er allemaal op ligt.

Op het spel – Cora Carmack

Dallas Cole heeft een hekel aan football. Haar vader is footballtrainer dus haar hele leven staat in het teken van de sport. Ze is blij als ze kan gaan studeren en even van de sport verlost zal zijn. Dan vertelt haar vader dat hij een nieuwe baan heeft: als trainer van het team van de universiteit waar zij aan gaat studeren. Dallas baalt als een stekker en probeert haar vader en zijn team zoveel mogelijk te vermijden.
Op een feestje ontmoet ze Carson. De vonk slaat gelijk over. Dallas weet echter niet dat Carson in het footballteam zit. En Carson weet niet dat hij verliefd aan het worden is op de dochter van zijn strenge coach…

Like – Gaby Rasters

De crossmediale trilogie van Gaby Rasters gaat verder! Na FOLLOW, het baanbrekende eerste deel van drie romans over liefde in tijden van internet, is hier LIKE. Dit keer is het niet Mila, maar het nieuwe personage Rosaline dat de show steelt. Roos is internetondernemer en ze is een soort van verliefd op haar goede vriend Thomas, al weet ze niet helemaal zeker of hij de ware is. Hij is ondertussen druk bezig met internetdaten, dus ze houdt bewust afstand op het romantische vlak. Ze heeft het bovendien druk genoeg met haar nieuwste app. LIKE van Gaby Rasters is een unieke mix tussen online en offline, boek en internet. #mustread!

Op de liefde – Karen Kingsbury

‘Op de liefde’ van Karen Kingsbury is het vervolg op ‘Uit het hart’ en het vierde en laatste deel in de serie over Bailey Flanigan. Bailey geniet nog steeds van haar nieuwe carrière en van haar vriendschap met Brandon. Maar nu is de tijd aangebroken dat ze grote beslissingen moet maken over haar toekomst. Blijft ze in Los Angeles met Brandon of keert ze terug naar de plaats die ze nog altijd een warm hart toedraagt, Bloomington, en naar Cody? Ze heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt en veel geleerd, maar het voelt alsof de grootste uitdagingen, de mooiste momenten en de heftigste ogenblikken nog moeten komen. De serie over Bailey Flanigan volgt op de serie ‘Het witte doek’. Ook in deze serie kun je verder lezen over je favoriete personages uit de eerdere romans over de familie Baxter.

Eilandliefde – Elin Hilderbrand

Dabney Beech heeft altijd een gave gehad om potentiële geliefden bij elkaar te brengen. Sommigen noemen het een bijzonder talent, anderen – zoals haar echtgenoot John en haar dochter Agnes – noemen het bemoeizucht. Maar over het resultaat valt niet te twisten: met tweeënveertig gelukkig getrouwde echtparen en geen enkele scheiding op haar cv, is het duidelijk dat Dabney op liefdesgebied altijd ­gelijk heeft. Behalve dan in het geval van haarzelf en de jongen met de groene ogen die haar hart met zich meenam toen hij hun ­eiland Nantuckett verliet om carrière te maken als journalist. Nu, na zevenentwintig jaar afwezigheid, is hij terug, en ­Dabney heeft zich nog nooit zo verward gevoeld. Ze moet de keuzes die ze heeft gemaakt onder ogen zien en een paar pijnlijke geheimen aan haar gezin opbiechten…

Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry

Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader - die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht... 

Alles of niets! – Gillian King

Onlangs las ik samen met Diana Alles of niets! voor een Buddyread. Benieuwd wat wij ervan vonden? Je leest het hier

Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen. Dat ze elke dag in dezelfde trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past, ziet ze niet. Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook. Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

Het eiland van duizend bronnen – Sarah Lark

Het eiland van duizend bronnen is een meeslepend verhaal over een jonge vrouw die wordt geconfronteerd met liefde, verraad, en de gevolgen van haar eigen keuzes. Londen, 1732. Na de dood van haar grote liefde sluit Nora een verstandshuwelijk met Elias, de al wat oudere eigenaar van een suikerrietplantage op Jamaica, en verruilt Engeland voor het Caribisch gebied. Maar haar nieuwe leven brengt Nora niet het geluk en de rust waar ze naar op zoek was. De manier waarop de slaven door eigenaars en slavendrijvers behandeld worden wekt haar afschuw, en ze neemt zich voor dat zelf anders aan te pakken. Tot haar verrassing en plezier wordt ze daarin gesteund door haar stiefzoon Doug, die echter andere beweegredenen heeft dan ze vermoedt. Zijn bewondering voor haar plannen heeft namelijk meer met zijn gevoelens voor haar te maken, en minder met de situatie van de slaven. De onderhuidse spanningen op de plantages leiden tot een crisis waarbij Nora in één klap alles dreigt te verliezen - zelfs haar leven...

Kies jij ook een boek van de thematafels als je in de Bibliotheek komt?Reacties op: Wat ligt er bij de bieb op tafel?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Cora Carmack

Cora Carmack

Cora Carmack is ‘ergens in de twintig’. Ze had leuke en saaie baantj...

Gaby Rasters

Gaby Rasters

Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, n...

Karen Kingsbury

Karen Kingsbury

Karen Kingsbury is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze debuteerde echter met ee...

Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrand

Elin Hilderbrand is een Amerikaanse auteur. Ze schreef een reeks zomerse feelgoo...

Veronica Henry

Veronica Henry

Veronica Henry werkte als scriptschrijver voordat ze romans ging schrijven. Ze ...

Gillian King

Gillian King

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze he...

Gesponsorde boeken