Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De Feelgood Club en vrienden over...de Boekenweek

op 18 maart 2018 door

Het is alweer de laatste dag van de Boekenweek. Vandaag kan je in Nederland met het Boekenweekgeschenk gratis met de trein reizen. Gisteren plaatsten we al een artikel met allerlei mooie plekjes die je zou kunnen bezoeken. Wie gaat er vandaag nog op reis?

Begin van deze maand vroegen we aan de Vrienden van de Feelgood Club om iets te schrijven voor de blog over de Boekenweek. Helaas was de respons niet zo groot, maar toch kregen we twee leuke reacties.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

d209b6c8ee2b45df7092f0add9df41b3.jpgWeaverannie:
De Boekenweek: ieder jaar weer zie ik ernaar uit. Zelfs als ik bezig ben boeken op te ruimen, omdat mijn planken doorbuigen onder het gewicht van wat er al op staat, snel ik in die dagen naar de boekwinkel. Zo vroeg mogelijk, want je zal toch een keer het geschenk missen (ik heb ze tot nu toe allemaal) zoals me vorig jaar bijna overkwam. Gelukkig bracht de e-versie uitkomst.

Je mag dan van jezelf in zo’n week ook een boek kopen, ondanks alle opruimwoede. Er staan al een paar titels klaar, die ik misschien ga kopen.

En dat essay: vaak ook niet te versmaden. Met Griet en Jan als auteurs (het zijn toch een beetje je vrienden geworden, zo langzamerhand) kan je er niet omheen. Ik kan niet wachten.

32fc92bcb9999ce1fe0c9e4f2132773d.jpgJeanet:
Het thema natuur voor de Boekenweek vind ik erg leuk gekozen. Alleen jammer dat het Boekenweekgeschenk niet iets met het thema heeft. Het essay van Jan Terlouw dan gelukkig weer wel met een prachtige foto met bijen erop.

Ik koop altijd een boek met de Boekenweek en heb zo al vele Boekenweekgeschenken in de kast staan. Het essay koop in niet altijd, maar in dit geval natuurlijk wel, als natuurliefhebber en imker.

In overleg met de boekwinkels, bieb en VVV bij ons in de buurt heb ik samen met andere leden van IVN NMA wandeltochten uitgezet met het thema “Ontdek de natuur in Lochem” (of Ruurlo, Borculo en Vorden). IVN staat voor Instituut voor Natuur en Milieueducatie en Duurzaamheid. NMA staat voor Noord en Midden Achterhoek.

Het thema van de Boekenweek heeft mij er wel toe aangezet om een nieuwe challenge voor mezelf te maken en dat is, elke maand een “natuurboek” te lezen. Ik heb een kast met alleen maar natuurboeken, maar lees ze eigenlijk niet. Toch wel zonde, vandaar de challenge. 

En zondag ga ik met mijn zoon met het Boekenweekgeschenk en een die ik van de buurvrouw mag lenen met de trein naar mijn ouders. Vorig jaar hebben we dat ook gedaan en hij wil dit jaar heel graag weer! 

En de Feelgood Club zelf, hebben zij nog wat gekocht?

Marieke: 
Jazeker, ik las in het AD-magazine een artikel over een moeder met een dochter met Downsyndroom. Dat verhaal raakte me zo dat ik ook het boek Anders mooi van Marlies Kieft heb gekocht. En ik heb gelijk het boek van Tom Hanks Uncommon type mee besteld.

Sanne:
Ik heb Panchinko gekocht. Op Hebban heet het boek Waar wij thuis zijn van Min Jin Lee.

Renate:
Bij mij liggen Duingras en Stormwind van Jackie van Laren op tafel. Ik was bij de High tea met Jackie van Laren die georganiseerd werd door boekverkoper Scheltema - Amsterdam.

Mandy:
Zondag ga ik naar Donner in Rotterdam, maar ik weet nog niet wat ik ga kopen. Waarschijnlijk ook de twee nieuwe boeken van Jackie van Laren.

Lore:
Helaas, niets gekocht, ik was wel gaan kijken in de boekhandel, maar ik vond niet direct iets dat ik wilde. Er stond ook helemaal niets over de Boekenweek.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Deze Boekenweek zit er weer bijna op. Gelukkig blijft het niet bij een week in het jaar dat het boek in de spotlight staat. Op Hebban staat het boek elke dag in de spotlight!

Wij kijken alweer uit naar wat er gaat komen. Zo is er in mei de Week van het Luisterboek en ook daar hebben we veel zin in? Jij ook?Reacties op: De Feelgood Club en vrienden over...de Boekenweek

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist. Ze was tien jaar l...

Jan Terlouw

Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931) is vooral bekend als politicus en bestuurder, voormalig parti...

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)

Tom Hanks

Tom Hanks

Tom Hanks: al dertig jaar een van de grootste filmsterren ter wereld, zo niet d&...

Min Jin Lee

Min Jin Lee

Min Jin Lee werd in 1968 geboren in Seoul, Zuid-Korea. Op haar zevende kwam ze m...

Gesponsorde boeken