Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat vindt de Feelgood Club van... De boekenweek

op 08 maart 2018 door

Deze maand is van 10 tot en met 18 maart weer de jaarlijkse Boekenweek. In deze week staan traditiegetrouw boeken en auteurs in de spotlight. Bij het aankopen van een boek krijg je er een gratis Boekenweekgeschenk bij. Het geschenk van dit jaar is geschreven door Griet op de Beeck.

En wat vinden de dames van de Feelgood Club van de Boekenweek?

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

De feelgood Club over de Boekenweek

a448c9b6a9ff167e76f036f01233c1ae.jpgRenate:
De Boekenweek, daar doe ik elk jaar iets mee. Al is het meestal alleen al om het gratis treinen met het Boekenweekgeschenk. Het is een soort traditie dat ik samen met mijn moeder en meestal ook mijn tante en nichtje een dagje ga treinen. Zo zijn we al eens in Maastricht geweest en daar dan ook de boekhandel in de kerk bezocht.
Omdat mijn tante en nichtje geen lezers zijn kopen mijn vader en ik altijd de boeken. We zijn nu al het bedenken wat we dan gaan kopen.

fba6d2aba53dc2191b489421c4e5f2d8.jpgNathalie:
Ik ben nooit bewust met de Boekenweek bezig. Ik kom er ook altijd te laat achter dat het weer Boekenweek is. Ook met die NS gratis treinreisactie, vaak heb ik dan al iets lokaal gepland.
Dit jaar ga ik niet bewust speciaal een boek kopen in deze week, omdat ik na het lezen van Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck niet echt behoefte heb om meer van haar te willen lezen (zie hier).
Ik vind het wel heel leuk dat zoiets een keer per jaar wordt georganiseerd. Maar dit jaar laat ik het even aan me voorbijgaan. Alhoewel ..., ik heb op zondag 18 maart nog niets gepland, misschien toch maar een keer een dagje boekenweektreinen?

211da3018960141957bfe12f310eef76.jpgMandy:
Zelf heb ik niet zo veel op met de Boekenweek. Ik ben niet iemand die bijvoorbeeld de Boekenweekgeschenken spaart, omdat ik eigenlijk niet van korte verhalen houd. Ik laat het dus meestal aan me voorbijgaan. Ook reis ik nooit met de trein, dus ook in dat opzicht is het niet echt interessant voor mij. Ik voel me dan ook niet geroepen om naar de boekhandel te rennen en wat boeken te kopen ter gelegenheid van de week. Daar koop ik al veel te vaak boeken voor, haha.
Het thema natuur vind ik dan wel weer interessant, omdat ik een echt natuurmens ben. Dus wie weet maak ik dit jaar een uitzondering
Als ik denk aan een boek met een natuurthema, dan denk ik aan het boek Waterschapsheuvel van Richard Adams. Als klein kind was ik helemaal fan van de tekenserie op televisie en voor dit jaar staat hij ingepland om te lezen bij mijn reading challenge. Een konijnengroep moet vluchten, omdat hun territorium wordt bedreigd door mensen. Zij besluiten daarop te vluchten naar een nieuwe plek en maken een helse tocht dwars door de Engelse natuur met allemaal vijanden die ze onderweg ontmoeten.

311a1de71dc0327ce35abfda0a946031.jpgMarieke:
Ik vind de Boekenweek een heerlijk initiatief. Het is altijd goed als boeken onder de aandacht worden gebracht. Het feit dat je als koper een gratis Boekenweekgeschenk krijgt is ook een extra stimulans om weer eens een mooi nieuw boek uit te gaan zoeken in de boekhandel, ook al liggen er nog stapels hoog hier in huis. Van Griet op de Beeck heb ik Kom hier dat ik u kus gelezen en dat vond ik een mooi boek. Ik kijk dus ook zeker uit naar het Boekenweekgeschenk. Dit jaar wordt het ook in het Fries uitgegeven. Met mijn Friese roots lijkt me dat ook erg leuk, alleen kan ik niet zo goed Fries lezen.
Het thema natuur vind ik goed gekozen. Dat is zo breed, boeken over dieren of juist boeken over reizen, maar ook in romans wordt vaak aandacht besteed aan omgeving. Pas heb ik Verdwaaltijd uitgelezen waarin de Redwood bossen in Amerika als locatie zijn gekozen, dat geeft een roman dan net iets meer.

de4d22254c20777436a8e6a7823eb20d.jpgSanne:
(Bijna) alles wat met boeken te maken heeft, vind ik leuk, maar dat komt ook doordat ik een breed scala aan boeken lees. Niet alleen feelgood, maar ook YA, thrillers en (jeugd)literatuur. De Boekenweek vind ik dan ook een leuk evenement. Er worden in boekhandels allerlei activiteiten georganiseerd, maar ook daarbuiten is er van alles te doen. Nu met het thema natuur zijn er bijvoorbeeld allerlei wandelingen omtrent boeken en schrijvers te vinden. Ik denk dat ik dit jaar met mijn kinderen zo'n wandeling gaan volgen. Bij ons in de buurt is er iets te doen rondom Erik of het klein insectenboek

47acd513af9f7c398448169ada3ede30.jpgHelma:
Ik probeer altijd wel een boek te kopen in de Boekenweek. Als het niet voor mezelf is, dan wel om een boek cadeau te geven. Ik heb twee zussen die in maart jarig zijn en er is er altijd wel een die graag een boek wil hebben. Ik heb alleen nog nooit met het Boekenweekgeschenk in de trein gezeten. Ik neem het me bijna elke keer voor, maar op de een of andere manier heb ik altijd op die dag andere dringende bezigheden. Of ik vergeet het totaal en kom er pas aan het einde van de dag achter dat vandaag dé dag was voor het gratis reizen.
Verder kijk ik ook altijd wel even of er nog leuke activiteiten in de boekhandel of bij de bibliotheek zijn en als die me aanspreken probeer ik ernaartoe te gaan. Maar vaak is het net op een dag dat ik moet werken of al een andere afspraak heb. Dus in de praktijk komt het er vaak op neer dat ik het toch maar aan me voorbij laat gaan.

dedb0391790770b38c8a0ceac1eae290.pngMarleen:
ik heb eigenlijk niet zoveel met de Boekenweek. Het geschenk is vaak niet iets wat ik snel zou lezen, dus daarvoor zou ik geen boeken hoeven kopen. Natuurlijk heb je nooit een excuus nodig om een boek te kopen, dus wie weet duik ik deze week nog ergens de boekhandel binnen! Misschien moet ik door alle leuke aandacht hier op onze spot en verder, me maar eens gaan verdiepen in de Boekenweek! Leuk!

62010d1cbb896de297611dac7ad45882.jpgDiana:
Ik heb niet veel met de Boekenweek. Ik koop een boek wanneer ik dat wil en niet omdat er een commercieel moment voor is - zo zie ik de Boekenweek namelijk. Een shout out van: kom allemaal nu je boek kopen, dan krijg je er een geschenk bij. Ik heb dat niet nodig. Ik koop toch wel, zowel online als fysiek.
Wat ik dan wel leuk vind, zijn de activiteiten die in de Boekenweek plaatsvinden. Vaak heb ik het te druk om ernaartoe te gaan, maar het promoten van lezen in en rondom de boekwinkel vind ik een goed iets. Als we niet meer in de boekhandel komen, waar moeten we dan onze fijne uitzoekmomentjes doorbrengen? Want zeg nou eerlijk: het is belangrijk dat de boekwinkels blijven bestaan. Niets geeft zoveel voldoening als even het boek vasthouden, eraan ruiken in de winkel en het dan voor een mooi prijsje afrekenen.

5e3bf7245b102efb4dc4cd7e126767f2.jpgLore:
Ik heb nog maar net ontdekt dat de Boekenweek ook in België bestaat. Voordien deed ik er dus niets mee. Ik zie het ook niet gebeuren dat ik speciaal hiervoor een boek koop. Het geschenk spreekt me niet zo aan. Gratis reizen kennen ze hier niet. Anders zou ik daar zeker gebruik van maken voor een leuke daguitstap.
Voor de activiteiten kon ik niet veel in mijn buurt vinden. Wat wel spijtig is, want ik ga graag naar die dingen. De Boekenweek zal bij mij dus een beetje voorbijgaan zonder veel aandacht.

6ec5fe51fce7a6447581bb92db74e262.jpgJanneke
Ik word op mijn werk in de Bibliotheek er altijd aan herinnerd dat de Boekenweek er weer aankomt! Persoonlijk vind ik het gewoon een goed excuus om weer eens naar de boekhandel te gaan en een (of een paar) boeken aan te schaffen. Daarnaast ben ik van plan om dit jaar voor het eerst te gaan reizen met de trein op 18 maart met mijn Boekenweekgeschenk. Nog een goed excuus om misschien een nieuwe stad te gaan ontdekken en daarnaast vind ik het heerlijk om in de trein te lezen.

f89d4f8d9912360b660a1ac5fbedcdb6.jpg

Wat vind jij van de Boekenweek, wil je er ook iets over schrijven voor onze blog? Dat kan. Stuur je stukje (dat kan nog tot en met 17 maart) naar welovefeelgood@gmail.com o.v.v. Boekenweek. In dit artikel lees je er alles over.



Reacties op: Wat vindt de Feelgood Club van... De boekenweek

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist. Ze was tien jaar la...

Richard Adams

Richard Adams

De Britse schrijver Richard Adams (1920) studeerde moderne geschiedenis in Oxfor...

Kathy Mathys

Kathy Mathys

Kathy Mathys (1972) is literair journaliste en schrijfster. Zij studeerde Germaa...