Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Groepsrecensie: Tussen zussen van Cathy Kelly

op 27 september 2017 door

Cathy Kelly is een bekende naam in feelgoodland. Dus toen wij bij We Love Feelgood hoorden dat er een nieuwe roman van haar verscheen, waren we meteen enthousiast. Helemaal toen Nathalie, Lore, Marleen, Diana, Helma en Janneke hoorden dat zij het boek mochten lezen voor deze groepsrecensie. Wat vonden zij ervan?

- Door Janneke - 

Cathy Kelly is de internationale bestsellerauteur van Speciaal voor jou, Dan komt alles goed, Het huis aan het plein en vele andere romans. Haar boeken worden in meer dan vijftien landen uitgegeven. Dat haar romans zich afspelen in Ierland is geen toeval want zelf woont Cathy met haar gezin in Wicklow, Ierland. Ook is ze de Ierlandse ambassadeur voor Unicef. 

Korte samenvatting:
Cassie doet al haar hele leven alles perfect: zorgen voor de kinderen, haar man alle aandacht geven, de plichtsgetrouwe schoondochter zijn. Maar nu is ze zo moe dat ze ‘de vijf in de klok’ steeds vroeger op de dag laat aanbreken…

Haar zus Coco daarentegen geniet met volle teugen van haar vrijheid. Mannen maken de dingen alleen maar gecompliceerd, vindt ze. Tot ze iemand uit het verleden tegen het lijf loopt, met alle verwarring van dien…

Pearl, de oma van Cassie en Coco, die voor hen heeft gezorgd sinds hun moeder hen in de steek liet toen ze nog heel klein waren, probeert de zusjes te helpen waar ze maar kan, maar ze wordt zelf geplaagd door twijfel over een beslissing die ze jaren geleden nam. Kunnen deze drie zo heel verschillende vrouwen de pijn van het verleden overwinnen en weer openstaan voor nieuwe liefdes?

Eerste reactie

Ja, er komt een nieuwe roman van Cathy Kelly. Nathalie werd enthousiast. Er komt EEN nieuw boek van een van haar lievelingsschrijvers! Maar vaak krijgt ze de reactie: Cathy wie? Ook binnen onze eigen groep heeft niet iedereen iets van haar gelezen. Dat is jammer en daar gaan we verandering in brengen. Cathy Kelly heeft al vele mooie internationale bestsellers geschreven en haar naam past goed in het rijtje met Jill Mansell, Marian Keyes en Katie Fforde. Ze heeft de gave om fictieve idyllische Ierse dorpjes tot leven te wekken in haar verhalen. 

Schrijfstijl

Nathalie is dus al een fan van Cathy Kelly maar voor de anderen was Tussen zussen een eerste kennismaking met deze auteur. En zoals Renate zegt: deze kennismaking smaakt naar meer! Met haar fijne, beeldende schrijfstijl waan je je vanaf de eerste bladzijde in Ierland vindt ook Janneke. Ook met Helma heeft Cathy Kelly er een fan bij: "Ik hou van haar vloeiende schrijstijl met mooie zinnen. Door haar manier van schrijven voelde ik me bijna deel uit maken van de zussen en hun familie- en vriendenkring". Die vlotte schrijfstijl viel dus bij ons in de smaak maar zoals Lore zegt zorgde het er ook voor dat het boek snel uit was en hadden we moeite om afscheid te nemen van de personages. 

Diana heeft nog een leuke tip want al luisterend naar Ierse folklore bracht deze muziek haar helemaal in de sfeer. Voor Nathalie was de leeservaring zoals ze die van Cathy Kelly is gewend en al snel waant ze zich op dat fijne pleintje waar de oma van Cassie en Coco woont. 

Personages

In het begin van het verhaal worden de hoofdpersonages Coco, Cassie en oma Pearl uitgebreid geïntroduceerd. Volgens Diana doet dat het verhaal alleen maar goed omdat er hiermee diepgang in de personages wordt gecreëerd en dat zorgt er voor dat de lezer wordt betrokken bij het verhaal. En dat is nodig want na de uitgebreide introductie komen er steeds meer personages aan het woord. Volgens Nathalie zijn het misschien iets te veel personages, want daardoor duurt het even voordat je in de verhaallijn komt en kan meeleven met alle personages. Lore denkt daar anders over: "Des te meer perspectieven en kanten van het verhaal je leert kennen, des te leuker! Bij bepaalde personages word je ook heel nieuwsgierig naar wat de link is met de andere personages omdat dit niet meteen duidelijk is. De personages zijn allemaal goed uitgewerkt en dragen bij aan het verhaal". Renate en Janneke storen zich ook niet aan de vele personages en Helma krijgt de neiging om de personages van advies te dienen bij de soms onhandige keuzes die ze maken. En de mannen, daar zijn Renate en Helma het ook over eens: dat zijn echte horken! En oma Pearl is de favoriet. 

Oordeel

cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.pngNathalie: Ja, ik heb genoten van dit boek, dit is weer zo'n heerlijk boek van Cathy Kelly dat je een lekker Feelgood gevoel geeft en waarin je je in Ierland waant. Door dit soort boeken blijf ik een zwak houden voor Ierland en Ierse schrijfsters.

cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.pngJanneke: Cathy Kelly heeft met Tussen zussen een prachtig familieverhaal neergezet over angst, liefde en vriendschap met hartverwarmende personages. Echt zo'n verhaal waarvan je niet wilt dat er een einde aan komt. Ook ik heb genoten van dit boek en kan niet wachten om meer van Cathy Kelly te gaan lezen. Ik ben fan! cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.pngHelma: Hoewel het verhaal niet helemaal verrassend was, is het wel een prachtig familieverhaal dat geen moment verveelt. Een familie waar je je bijna deel van voelt uitmaken en je zo hoopt dat iedereen weer het geluk krijgt dat ze zo verdienen. Ik heb ervan genoten!

cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.pngDiana: Na een ruzie met mijn eigen zus leek het me lastig om dit boek te lezen. Niets was minder waar. Eenmaal begonnen, ging het lezen als een trein. Het verhaal zette me aan het denken over mijn eigen familie, maar liet me ook enorm meeleven met de personages. Voor mij een goede kennismaking met deze schrijfster. Ik ga zeker meer van haar lezen. En de ruzie met mijn eigen zus? Die is natuurlijk allang bijgelegd. 


cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.pngRenate: Ik heb zeker genoten van dit boek, heerlijk boek, voor herhaling vatbaar. Net als Nathalie hou ik van Ierland, de stad Dublin vind ik zo leuk dus omdat het daar en in de Wicklow mountains afspeelt is stiekem al een plus. Het was eigelijk gewoon jammer dat het boek uit was, met zoveel plezier heb ik het gelezen!cadf85698fc3fdbfda9eb79a1aefab1a.pngLore: Ik ging als een speer door het verhaal en heb er heel hard van genoten. Een geweldig verhaal met een mooie plot. Ik ging mijn zus op slag meer waarderen door Cathy Kelly. Het boek was dan ook veel te snel uit naar mijn zin. De andere ongelezen boeken zullen snel gelezen worden. 

Wisten jullie al dat Cathy Kelly onze auteur van de maand september is? Morgen lees je op onze spot ons interview met haar waarin Cathy onder andere vertelt wat Feelgood voor haar betekent. Zien we je morgen terug?Reacties op: Groepsrecensie: Tussen zussen van Cathy Kelly

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Cathy Kelly

Cathy Kelly

Kelly groeide op in Dublin en werkte lange tijd als journalist voor een Ierse kr...