Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We love Indie met Saskia Oudshoorn + WINACTIE

op 09 juli 2018 door

Selfpubbers, of ook wel Indie auteurs genoemd, houden het hele proces van schrijven, publiceren en verkopen geheel in eigen hand. Hebban Feelgood Club draagt de Indie auteur een warm hart toe en biedt ze graag een podium in een serie artikelen waarin Nathalie ze een aantal vragen voorzet en jou de mogelijkheid geeft om hun boek te lezen in een lezers buddy read.

Vorige keren maakten we kennis met Indie auteurs Jeske Meinema en Liz Hartevelt. Deze maand stellen wij Saskia Oudshoorn aan jullie voor. Zij schrijft romantische feelgood thrillers.

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

- door Nathalie -

Jouw boeken bevatten liefde en romantiek, maar er zit ook een thriller element in. Welke auteur of boek(en) hebben jou geïnspireerd om deze combinatie te maken?

Ik ben niet door een bepaalde schrijver geïnspireerd, maar ik vind het leuk om boeken uit zeer uiteenlopende categorieën te lezen. Dit varieert van de prachtige versjes van Toon Hermans tot thrillers en non-fictie aan toe. Het moet alleen niet te bloederig, te zoetsappig of eentonig worden, daar houd ik niet van. In mijn boeken probeer ik een mooie en geloofwaardige balans te vinden tussen alle elementen uit het leven. Wat er in mijn boeken gebeurt, zou jou zomaar kunnen overkomen en ik hoop dat ze daardoor een breed lezerspubliek aanspreken. 

Ik ben fan van Stephen King en Harlan Coben en Nederlandse thrillerschrijfsters, maar ik lees alles waarvan ik hoor dat andere lezers het een goed boek vinden of waarvan ik zelf denk dat het de moeite waard is om een paar uur aan te besteden.

Ben je zelf een romanticus?

Ik ben geen romanticus in de zin van dat ik smacht naar tripjes naar Parijs bij maanlicht of rozenblaadjes op het bed. Als je dat verwacht, dan word je alleen maar teleurgesteld, want het leven is nu eenmaal geen romantische film en de rozenblaadjes moet je weer opruimen. Maar romantiek is er in veel vormen. Romantiek is mijn ogen ook zorgen voor elkaar, lief zijn voor een ander en kleine, onverwachte dingetjes doen waar je iemand waar je van houdt blij mee maakt of zoiets simpels als hand in hand lopen. Het zit wat mij betreft niet in dure of grootse gebaren. 

Ik ben zelf al meer dan dertig jaar samen met mijn "high school sweetheart" dus we doen blijkbaar iets goed. Al vind ik het nog steeds jammer dat ik geen spectaculair huwelijksaanzoek heb gekregen hahaha.

Wat betekent Feelgood voor jou?

Feelgood is een genre waarmee je even kan ontsnappen uit de realiteit en de drukte van het dagelijkse leven. Geen hoogdravende of pretentieuze literatuur met grootse woorden of ingewikkelde verhalen, maar gewoon even lekker een paar uurtjes lezen. Als je het boek dicht slaat, voel je je beter dan dat je je daarvoor voelde en wat is er als schrijver mooier dan dat je een lezer zo'n gevoel kunt bezorgen?

Je hebt twee boeken op je naam staan, namelijk Buitenspel en Op eenzame hoogte. Ben je al bezig met een derde boek en zo ja, hoe ver ben je hiermee gevorderd?

Ja, een derde manuscript is zo goed als af. Ik ben nu aan het bedenken hoe en wanneer ik het boek het beste op de markt kan brengen.

Heb je momenteel nog andere schrijfprojecten?

Ik heb een manuscript op Sweek staan. Het boek heet Zie je mij? en ik hoorde bij de acht finalisten van de schrijfwedstrijd die uitgeschreven was door de Crime Compagnie. Dat was natuurlijk een enorme eer!

Ik schrijf voor Vrouwenthrillers.nl mee aan een project 'Geef de pen door'. Tien vrouwelijke schrijfsters schrijven samen een complete thriller en iedere drie weken verschijnt er online een deel. 

Er is net een kort verhaal van mij in de bundel 19x Soms Niet verschenen bij Godijn Publishing.

Inmiddels ben ik alweer aan een vierde boek begonnen.

Heb je schrijfcursussen of coaching gevolgd tijdens het schrijfproces van jouw boeken?

Ik heb een aantal boeken over schrijven gelezen en ik ben geabonneerd op 'Schrijven Magazine'. Toen ik mijn eerste boek geschreven had - op dat moment eigenlijk nog zonder enige kennis van zaken, maar gedreven door een boek van een bekende schrijfster dat ik super slecht vond - kwam ik op de opening van een tentoonstelling Simone van der Vlugt tegen. Ik heb daar een boek van haar gekocht en een exemplaar van mijn boek gegeven met mijn gegevens erin, maar verwachtte er nooit meer iets van te horen. Groot was mijn verbazing toen ik een bijzonder aardige mail van haar ontving waarbij ze schreef dat ze vond dat ik talent had en ze me graag wilde helpen om dat verder te ontwikkelen. Ik heb toen schrijfcoaching bij Simone gevolgd en veel van haar geleerd.

De nominatie op de shortlist van Sweek betekende een thrillerworkshop gegeven door Marelle Boersma.

Heb je naast het schrijven van jouw boek nog een andere baan/bezigheden, en zo ja, wat doe je?

Ik heb een drukke baan op als inkoper bij Unilever. Ik ben een van de commissievoorzitters en fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij in Krimpen aan den IJssel. Ik zing als alt in popkoor Sabroso en probeer minimaal een keer per week te gaan sporten.

Ik heb nog twee thuiswonende kinderen - een aardig druk leven dus!

Je bent naast schrijver ook je eigen uitgever. Wat vind jij het leukste in het uitgeefproces, en wat vind jij de minder leuke kant, of het moeilijkste van alles zelf doen?

Bij het uitgeven van een boek komt enorm veel kijken. Denk maar aan de kaft, de redactie, zorgen dat het manuscript foutloos geschreven is, aanvragen van het ISBN-nummer, het drukken (of niet) en het op voorraad krijgen bij het Centraal Boekenhuis, het mogelijk publiceren van een e-boek en de daadwerkelijke verkoop, promotie en marketing. Je kunt alles zelf doen of alles laten doen, of een combinatie hiervan. Het hele proces kost een hoop tijd en het is spannend, je 'kindje' loslaten, maar hoe meer je zelf doet, hoe groter ook de potentiële winstmarge is. 

Het contact met de lezers vind ik het leukst. Ik heb ondervonden dat er mensen zijn die je graag willen helpen en dat stimuleert enorm, want het schrijven en uitbrengen van een boek is een gigantische klus.

Velen dromen ervan om een eigen boek te schrijven, maar komen er niet aan toe. Wat zou jij diegenen willen zeggen/meegeven?

Lees over schrijven! Over schrijftechnieken zijn boeken vol en veel artikelen op internet geschreven en begin dan gewoon. Bedenk welke mensen in je omgeving je vertrouwt en vraag wie je wil helpen met bijvoorbeeld feedback of proeflezen. Het zal je verbazen hoeveel mensen je willen steunen! Laat je niet te snel ontmoedigen. Een verhaal of boek schrijven dat iedereen leuk vindt, is onmogelijk. 

Publiceer bijvoorbeeld op Sweek of je Facebookpagina en moedig mensen aan om te lezen en te reageren. Doe mee aan schrijfwedstrijden. Zoek dingen op waar je over schrijft. Lees en leer van andere schrijvers. Hoe doen zij het, welke perspectieven gebruiken ze etc. Waar er een schrijver is geboren, gaat er een lezer verloren....'.

Rijk worden van schrijven is voor weinig mensen weggelegd, maar je wordt er wel een rijker mens van in heel veel andere opzichten. 

Schrijven is superleuk!

2d900257bbd9a00cf5f805d2e792680c.jpg

Saskia's pitch voor Op eenzame hoogte:

Op eenzame hoogte, is vrouwenthriller van het jaar 2017 geworden op vrouwenthriller.nl

Het is de ideale combinatie van spanning, romantiek en feelgood. 

Vrienden en familie gaan door het vuur en zetten alles op alles om de Eva, de jonge journaliste die in haar ergste nachtmerrie terecht is gekomen, te redden. 

282f61af535b779f376e871e5986e34d.jpg

Wil jij Op eenzame hoogte lezen en je mening geven?

Ben jij al nieuwsgierig geworden naar dit boek? Pak jouw kans! We bieden twee lezers de mogelijkheid om het boek Op eenzame hoogte te lezen en het in een buddy verslag te bespreken.

Plaats voor 16 juli a.s. onder dit artikel een reactie waarom jij de aangewezen persoon hiervoor bent. Als je uitgekozen wordt, verplicht je je wel om het boek in de vorm van een buddy read te bespreken en binnen drie weken na ontvangst van het boek een lezersrecensie van minimaal 150 woorden te plaatsen op Hebban.nl. Jullie buddy read verslag wordt als een Feelgood Club-artikel op onze spot geplaatst.

Lastig? Welnee, gewoon een keer proberen en we staan je graag met raad en daad terzijde.Reacties op: We love Indie met Saskia Oudshoorn + WINACTIE

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...