We love Indie met Simone Lucchesi + WINACTIE

op 06 augustus 2018 door

Selfpubbers, of ook wel indie-auteurs genoemd, houden het hele proces van schrijven, publiceren en verkopen geheel in eigen hand. De Feelgood Club draagt de indie-auteur een warm hart toe en biedt ze graag een podium in een serie artikelen waarin Nathalie ze een aantal vragen voorzet en jou de mogelijkheid geeft om hun boek te lezen in een lezers buddy read.

Vorige keer maakten we kennis met indie-auteurs Jeske Meinema, Liz Hartevelt en Saskia Oudshoorn.

In augustust stellen we je voor aan Simone Lucchesi. Zij schreef Short Stories of a Single Girl en beheert het platform The Black Sheep Indie voor selfpubbers.

 - door Nathalie -


17316e46cfdf0672cb4308480d97ce43.jpg

Wie is jouw grote voorbeeld als indie-auteur

Mijn grote voorbeeld is Sophie Kinsella, geen indie-auteur, maar wel een van de beste chicklit en feelgood schrijfsters die ik “ken”. Haar manier van schrijven is niet alleen hilarisch, maar er zit ook altijd een geweldige formule in waardoor je als lezer blijft doorbladeren. Haar verhalen zijn alles behalve voorspelbaar (voor zover dat kan bij chicklit), en zit altijd een geweldige twist in. Maar het is vooral het postieve gevoel wat je aan haar boeken overhoudt, wat haar een geweldige schrijfster maakt. Als ik kijk naar indie-auteurs dan heb ik veel respect voor Paulien Cornelisse. Door haar stoere keuze om De verwarde cavia zelfstandig uit te geven, heeft ze de indie-markt in een nieuw, positief daglicht gezet.

Ben jij zelf een romanticus?

Oohh absoluut! Ik houd in boeken, maar ook in real-life ontzettend van romantische clichés. Foute openingszinnen, rozenblaadjes, Valentijnsdag, niet-zo spontane ontmoetingen, filmzoenen (waarbij één been omhoog gaat), ik houd ervan!

Wat betekent Feelgood voor jou?

Feelgood betekent voor mij: een warm en “fuzzig” gevoel. Hetzelfde gevoel wat je krijgt als je een heerlijke, pluizige trui - die net uit de droger komt - in de winter aantrekt. Een warme knuffel. Een goed feelgood boek wil je aan het eind ook knuffelen, omdat het je zo’n heerlijk gevoel geeft, een lach op je gezicht bezorgt en je goeie zin geeft voor de rest van de week.

Hoe lang heb je gedaan over het schrijven van Short Stories of a Single Girl?

In de praktijk heb ik ongeveer een half jaar gedaan over het schrijven van Short Stories of a Single Girl, maar eigenlijk begon het schrijven van het boek al veel eerder. Short Stories of a Single Girl is afgeleid van de gelijknamige blog die ik schreef van 2013 – 2016. Het begon toen een vriendin van mij vroeg of het me leuk leek om voor haar lifestyle blog, wekelijks een stukje te schrijven over alle dingen die ik meemaakte als single vrouw. Ik zat toen in zo’n zeldzame periode waarin al mijn vriendinnen en ik tegelijkertijd single waren en we ieder op datinggebied zoveel hilarische – maar ook rare – dingen meemaakten. Over die avonturen (gepaard met veel fantasie, I might add), schreef ik. Mijn stukjes bleken voor veel vrouwen herkenbaar te zijn en omdat ze het zo leuk vonden, besloot ik een eigen blog Short Stories of a Single Girl te beginnen. Dat groeide uit tot een platform waarbij ik niet alleen vertelde over mijn datingleven, maar ook tips gaf en lezers hun confessions (anoniem) konden insturen. Ik had altijd al een boek willen schrijven, hield ontzettend van chicklit en met al het materiaal dat ik binnenkreeg, alle avonturen die mijn vriendinnen en ik meemaakten, was het concept voor Short Stories of a Single Girl eigenlijk heel snel bedacht. Het is geen autobiografisch verhaal geworden (gelukkig), maar er zitten genoeg stukjes in die, helaas, waargebeurd zijn. Mocht je je overigens afvragen waarom ik voor een Engelse titel gekozen heb, de blog die ik destijds schreef was in het Engels (tevens ook mijn moedertaal) en omdat het veel lekkerder bekt dan: de korte verhalen van de vrijgezelle vrouw, heb ik het zo gelaten.

Short Stories of a Single Girl staat niet op Hebban vermeld. Als we deze willen lezen, is dit boek nog beschikbaar en hoe kunnen we hieraan komen?

Short Stories of a Single Girl wordt exclusief aangeboden op mijn platform The Black Sheep Indie. Op dit moment is het enkel als eBook verkrijgbaar, maar in september bestaat Short Stories of a Single Girl twee jaar en om dat te vieren, wordt het ook uitgegeven als paperback. Whoehoe!

Short Stories of a Single Girl is een e-book. Welke vijf boeken staan nu op jouw e-reader klaar waarvan je popelt om te beginnen met lezen?

De eBooks die op dit moment bovenaan mijn lijstje staan en op mijn eReader zijn: Surprise Me door Sophie Kinsella, Find Your Why door Simon Sinek, Beet door Sietkse Scholten (ook een indie-auteur), Obsessie door Tatiana de Rosnay en Het Beste van Adam Sharp door Graeme Simsion.

Je hebt voor selfpubbers The Black Sheep Indie opgericht. Kan je hier iets meer over vertellen?

The Black Sheep Indie is een self-publishing distributieplatform. Jeetje, dat is nogal een mondvol. Makkelijker gezegd: wij zijn dé online aanbieder van boeken die bestemd zijn om op te vallen. Boeken die met veel liefde en zorg zijn gemaakt. Boeken die iedereen moet lezen en wij om die reden met iedereen delen! The Black Sheep Indie is het platform dat indie-auteurs echt centraal stelt en zich hard maakt voor de indie-markt. Ben je op zoek naar een goed boek, geschreven door een indie-auteur, dan moet je bij The Black Sheep Indie zijn.

Heb je naast het schrijven en The Black Sheep Indie nog een andere baan/bezigheden, en zo ja, wat doe je?

Yes! Naast The Black Sheep Indie en heb ik nog een tweede onderneming: Solliciteren als Beroep! Met dit bedrijf geef ik samen met Michelle Bonten, eigenaresse van Brand Your Step, sollicitatietrainingen en helpen we mensen bij het vinden en veroveren van hun droombaan. Tevens werk ik als vakdocent op een ROC waar ik word ingehuurd om Marketing & Sales lessen te geven. En in de uurtjes die er nog over zijn, werk ik als freelance Zumba instructrice bij verschillende sportscholen. Evenals bij mijn boeken, wil ik in mijn werk ook mensen een lach op hun gezicht bezorgen en een feelgood moment geven! Dat is voor mij het belangrijkste dat er is!

Je bent naast schrijver ook je eigen uitgever. Wat vind jij het leukste in het uitgeefproces, en wat vind jij de minder leuke kant, of het moeilijkste van alles zelf doen?

Het leukste aan uitgeven in eigen beheer is dat je alles helemaal zelf kan opbouwen en uitwerken; van je verhaal tot de cover, tot hoe je je boek op de markt wil zetten – je bepaalt het allemaal zelf. Heerlijk! Als zzp’er zijn dat dingen waar ik ontzettend veel waarde aan hecht; dingen kunnen doen op je eigen manier, en ook extreem trots kunnen zijn dat je het toch maar allemaal zelf voor elkaar hebt gekregen. Maar, dat is tegelijkertijd ook het moeilijkste. Als eigen uitgever moet je alles zelf doen. Je bent schrijver, maar ook: ondernemer, marketeer, administratief medewerker, boekhouder, etc. Gelukkig groeit de indie-markt in Nederland is hulp overal te vinden. Platforms waaronder The Black Sheep Indie zijn daar een voorbeeld van.

Velen dromen ervan om een eigen boek te schrijven, maar komen er niet aan toe. Wat zou jij diegenen willen zeggen/meegeven?

Geen tijd hebben – ik roep het zelf ook regelmatig – is eigenlijk geen excuus. Het gaat om prioriteiten stellen. Als het je droom is om een boek te schrijven, dan maak je er tijd voor; al is het maar vijf minuten per dag. Zelf ben ik destijds op schrijfretraite gegaan, ook omdat ik het gevoel had er nooit een moment voor te hebben. Voor mij was dat de uitkomst. Voor anderen werkt het blokken van dagen in de week. Een boek hoeft niet binnen een half jaar, jaar of zelf twee jaar geschreven te worden. Sommige mensen doen er hun hele leven over en dat is helemaal niet erg! Maar als jij een verhaal in je hebt zitten, een verhaal dat er echt uit moet, kies dan eens lekker voor jezelf en laat de afwas voor wat het is. Ga lekker schrijven, er is echt niets leukers!

'Short Stories of a Single Girl is een hedendaagse chicklit met een snufje erotiek, een volle schep humor en een heerlijke dosis sarcasme!' Kwante in Wonderland

74a1a838dd088487df3ad4b9a8f42de0.jpg

WINACTIE

Wil jij het e-boek van Short Stories of a Single Girl winnen?

Short Stories of a Single Girl staat inmiddels op Hebban. Ben jij al nieuwsgierig geworden naar dit boek? Pak jouw kans! We bieden twee lezers de mogelijkheid om het e-book te lezen en het in een buddy verslag te bespreken.

Plaats voor 13 augustus a.s. onder dit artikel een reactie waarom jij de aangewezen persoon hiervoor bent. Als je uitgekozen wordt, verplicht je je wel om het boek in de vorm van een buddy read te bespreken en binnen drie weken na ontvangst van het boek een lezersrecensie van minimaal 150 woorden te plaatsen op Hebban.nl. Jullie buddy read verslag wordt als een Feelgood Club-artikel op onze spot geplaatst.

Lastig? Welnee, gewoon een keer proberen en we staan je graag met raad en daad terzijde.Reacties op: We love Indie met Simone Lucchesi + WINACTIE

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken