Wij lezen op Sweek

op 23 april 2019 door

Deze maand komt de film After  uit, de verfilming van een boek van Anna Todd. Zij had een groot lezerspubliek op een online leesplatform met haar boek After en is hierdoor ontdekt. Wist je dat er meerdere van dit soort leesplatforms zijn? Iedereen kan zich op deze platforms aanmelden om gratis verhalen te kunnen lezen.

93df4b771b9b156baa4e8efdb12b62c3.jpg

Door Nathalie Koenekoop

Op leesplatform Wattpad, waar Anna Todd is ontdekt kan je Nederlandstalige verhalen vinden, maar leesplatform Sweek is veel actiever bezig met Nederlandstalige auteurs trekken. Zo heeft Kobo momenteel een schrijfwedstrijd lopen en hierdoor staan er tijdelijk veel manucripten online. Het viel mij op dat hier lekker veel chicklit verhalen tussen staan.

Mijn eigen chicklit Minnaar in mineur  is hier nu ook tijdelijk te lezen:
Jay is gitarist bij de populaire band, Thunder Sticks. Hij is een echte player en verslijt vriendinnetjes bij de dag. Totdat hij wordt versierd door Charlotte. Jay is voor de eerste keer in zijn leven echt verliefd, maar hij weet niet dat Charlotte getrouwd is.

Nathalie
Ik las afgelopen maand Pumps, pillen en popcorn  van Angela Stegeman. Een leuk feelgoodverhaal over dertig worden, vriendschap en de ware liefde vinden. Ik had wel het gevoel dat het verhaal nog niet helemaal af was, het einde was iets te abrupt en had voor mij iets langer gemogen, maar dat heeft vast te maken met de tijd waarin het verhaal moest worden geschreven.
Ik vond het leuk om van Sweek te lezen en ben best nieuwsgierig naar Liefde in het kwadraat  van Marleen Ouwerkerk, Als het klikt  van Susan Muskee en Voor haar doet hij alles  van Saskia Oudshoorn. Maar ik ben bang dat het lezen hiervan er niet van gaat komen. Mijn tablet is zo oud dat Sweek hierop niet goed is te openen. En een langere tijd op mijn telefoon of van mijn laptop lezen vind ik gewoon niet prettig. Geef mij maar een papieren boek, of een e-reader.

Marieke
Ik had wel al eens gehoord van Wattpad en Sweek, maar ik had niet echt de behoefte om daar ook nog te gaan lezen, aangezien ik al genoeg leesvoer heb. Maar voor Nathalie haar artikel ben ik er wel even gaan kijken. Ik vond daar Mr Pink  van May Harper. Zij deed mee aan de verhalen wedstrijd van De Valentijnprijs en was tweede geworden. Dat was voor mij genoeg om dit verhaal te gaan volgen. In eerste instantie deed ze mee met Kobotalent, maar nu staat het daar niet meer tussen. Het boek is wel te lezen op Sweek. Het verhaal van Mr Pink is een new adult en verteld het verhaal over de verboden relatie van een leerling en zijn lerares. Ik heb het nog niet uit, maar het verhaal is goed en May Harper heeft zeker talent.
Een tweede boek dat ik nog wel zou willen lezen, is de feelgood van Saskia Oudshoorn, Voor haar doet hij alles. Omdat ik van haar al eerder wat heb gelezen en zijn een fijne schrijfstijl heeft.
Het gebruik van Sweek vind ik niet zo gebruiksvriendelijk. Zeker op een tablet is het ronduit onhandig.

93df4b771b9b156baa4e8efdb12b62c3.jpg

Er staan nog meer feelgood verhalen op Sweek. Wil jij ook lezen op Sweek, check deze link  met lijst van alle boeken die meedingen met de Kobo schrijfwedstrijd.

Heb jij al weleens iets op Sweek of Wattpad gelezen?

 Reacties op: Wij lezen op Sweek

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anna Todd

Anna Todd

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebbe...

Nathalie Koenekoop

Nathalie Koenekoop

Ik ben Nathalie en vind het heerlijk om lekker weg te kunnen dromen in een goed ...

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn

Saskia M.N. Oudshoorn debuteerde in 2015 met de vrouwenthriller "Buiten Spel" d...

Gesponsorde boeken