Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zeven perfecte dagen: deel 1B

op 13 juni 2018 door

Eindelijk mochten we weer verder lezen in Zeven perfecte dagen van Rosie Walsh! Vorige week begonnen we aan onze vierweekse feuilleton en we konden niet wachten om verder te gaan. 

- door Janneke -

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Mocht je het gemist hebben. Hier volgt nog even kort het verhaal.

Zeven perfecte dagen

Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…

Feuilleton

Het boek bestaat uit drie delen en is dus niet zo eenvoudig op te splitsen in de tien delen die als feuilleton worden uitgegeven. We besluiten om het te lezen in vier stukken. Deel 1a en 1b, deel II en deel III. 

Vorige week kon je lezen wat we van deel 1a vonden. 

Deze week nemen we jullie opnieuw mee naar onze leesavonturen. Zitten jullie er klaar voor? Hier volgt het verslag van deel 1b (t/m pagina 176)

Eindelijk verder lezen

Een boek lezen in vier weken tijd. Dat blijkt voor ons een hele uitdaging te zijn! Zeker als je lekker in het boek zit en alleen maar door wilt lezen.

Helma: “Eindelijk mochten we weer verder lezen. Het was moeilijk om me in te houden en niet in één keer het hele boek uit te lezen!”

Marieke: “Het was zo vreemd allemaal, Sarah die een geweldige week had met Eddie, en daarna niets meer hoort. De beetjes informatie die ik kreeg over haar verleden waren niet genoeg. Ik wilde zo graag verder lezen en meer weten.”

Janneke: “Heerlijk om weer verder te mogen lezen. Ik moet me echt inhouden om niet stiekem verder te gaan. Ik wil zo graag weten hoe het zit met Eddie en Sarah.”

Ontbrekende puzzelstukjes

Na het lezen van dit deel, hebben we deel één van het boek uit. Wat zijn weten we nu eigenlijk na het eerste deel?

Marieke: “In het tweede deel van deel één word je als lezer nog niet heel veel wijzer. Er komt weer wat meer informatie naar boven, mede door de brieven die Sarah schrijft aan Eddie, waarin ze vertelt over haar leven.”

Sanne: “Het verhaal van Eddie en Sarah is een groot raadsel en het mysterie wordt gedurende het verhaal alleen maar groter. De brieven die af en toe tussen de hoofdstukken zijn geplaatst geven enerzijds voorzichtig wat prijs, maar aan de andere kant ontbreken er ook nog genoeg puzzelstukjes om een volledig beeld te kunnen krijgen.”

Lore: “We weten ook iets meer van het verleden, al vallen de puzzelstukjes nog niet allemaal op zijn plaats.”

Renate: “Hoop dat we in deel twee wat wijzer worden. Ik heb wel een beetje een idee, maar of ik in de juiste richting zit? Tot nu toe vind ik het een mooi verhaal dat nieuwsgierig maakt.”

Brieven

De brieven die hierboven genoemd worden, spelen een belangrijke rol in dit deel. Langzaam komen er stukjes informatie naar boven.

Mandy: “Door de brieven die Sarah schrijft aan Eddie, komen we iets meer over Sarah als persoon en haar verleden te weten, al is nog lang niet alles duidelijk.”

Diana: “Aan het eind van het eerste heel is het duidelijk dat er echt iets niet klopt. Ik ben zo ontzettend benieuwd wat de brieven te betekenen hebben.”

Helma: “Wat ik me wel afvroeg is of de brieven allemaal wel geschreven zijn door Sarah. Er zijn namelijk een paar brieven die beginnen met 'lieve jij' en die ondertekend zijn met 'ik'. Daar staan ook verwijzingen in naar iets wat lang geleden gebeurd is, terwijl Sarah in de andere brieven echt aan Eddie schrijft en waarin ze over haar leven vertelt. Heeft het iets te maken met Sarahs zusje? Ik begin een klein beetje te vermoeden wat er indertijd gebeurd is en wat dat met Eddie te maken zou kunnen hebben.

Personages

Ondanks dat er misschien niet heel veel gebeurt in dit deel en we met een heleboel vragen zitten, leren we ook de personages wat beter kennen.

Nathalie: “We leren de vrienden van Sarah beter kennen: Jo, Tommy en Jenni. Langzaam wordt duidelijk hoe lang zij vrienden zijn en waar zij hen heeft leren kennen.”

Renate: “In dit deel leer je haar familie beter kennen; haar ouders maar ook haar opa, die heeft wel wijze raad vind ik.”

Diana: “Je maakt kennis met veel personages - die gelukkig allemaal goed uit elkaar te houden zijn.”

Lore: “In dit tweede deel gebeurt er niet echt heel veel, maar wel leren we de personages wat beter kennen.”

Begrip voor Sarah

Zeven perfecte dagen en hij belt niet meer terug… Wat zou jij doen?

Nathalie: “Alhoewel ik haar wel wil toeroepen: zet die gast gewoon uit je kop! Dit wordt helemaal niets! Krijg ik toch begrip voor Sarah. Ik begrijp haar wel. Hebben we allemaal wel een keer zo iemand gehad die we niet uit ons hoofd konden krijgen?”

Renate: “Ik vind het knap dat ze hem toch probeert op te zoeken, knap dat ze het niet opgeeft.”

Janneke: “Ik begrijp hoe je soms zou kunnen zeggen, vergeet hem, hij is van gedachten veranderd of de situatie is veranderd. Maar in het geval van Sarah denk ik dit absoluut niet. Het klopt gewoon niet en ze luistert naar haar gevoel. Dus ik hoop dat ze niet opgeeft!”

Humor

Gelukkig was er ook nog een momentje waarop we allemaal even konden lachen.

Helma: “Ik moest trouwens wel erg lachen als ze in haar speurtocht terecht komt in een nogal compromitterende situatie van een klein staaltje van voetbalhumor!”

Renate: “Ik moest wel lachen hoor dat ze opeens in een kleedkamer stond met mannen die net gevoetbald hebben.”

Marieke: “Ze geeft ’t niet op, ze blijft speuren, wat uiteindelijk een hilarisch moment oplevert, vol blote billen!”

Door, door, door!

Na dit eerste deel willen we eigenlijk maar één ding: door met lezen!

Nathalie: “Spannend. Ik wil verder blijven lezen, want ik ben hooked aan dit boek, net zoals dat Sarah hooked is aan Eddie.”

Mandy: “Het zorgt er in ieder geval voor dat je blijft lezen en ik hou er wel van dat er nog genoeg te raden blijft. Ik heb namelijk geen idee wat ik de volgende delen kan verwachten.”

Sanne: “Ik moet mijzelf echt bedwingen om niet, zoals ik dat als kind deed, de laatste bladzijden van het boek te lezen om zo te achterhalen hoe het verhaal in elkaar steekt.”

Diana: “Voor nu heb ik het boek weer braaf aan de kant gelegd; dit weekend mag ik weer door. En geloof me, ik kan niet wachten!”

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Dat was het voor deel 1b. Wij gaan snel verder lezen en volgende week woensdag lees je het vervolg. Ben je al nieuwsgierig geworden?

 Reacties op: Zeven perfecte dagen: deel 1B

Meer informatie

Gerelateerd