Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomerfeuilleton van Jeske en Eduard Meinema - #6

op 11 augustus 2019 door

Vandaag alweer deel 6 van het zomer zondagfeuilleton van Jeske en Eduard Meinema. Zijn jullie ook zo benieuwd wat er in het appje van Chris staat? Vandaag krijgen we hopelijk het antwoord.

Het Meet & Greet Café is nog steeds geopend, dus heb je een vraag of een opmerking, kom dan gezellig even langs!

968c23fdc31cab6e730c6a8f27311ec4.png

Dus moet jij van mij houden - Hoofdstuk 6

Een feuilleton door Jeske en Eduard Meinema

Als ik een adamsappel had, had Núria hem nu van ellende bij mij op en neer zien schieten. Als een balletje in een verticale tenniswedstrijd. Nu merkt ze alleen dat ik moeite heb met slikken. Ze neemt me mijn telefoon uit handen en swiped het scherm soepeltjes uit. ‘Zo. We laten die Chris van jou even bij Louis,’ zegt ze. Geeft mijn telefoon aan het multitalent Louis Enrique en trekt me daarna mee. ‘We gaan jou eens lekker meenemen. Beaune is zo geweldig!’

De speciale pendelbus bracht ons binnen tien minuten van het festivalterrein naar het oude stadje. En Núria had gelijk: Beaune is geweldig. De oude straatjes met de kinderhoofdjes zorgen voor een ontspannen en romantische sfeer. Aanzienlijk minder romantisch als je zoals ik regelmatig je nek breekt over een van die scheef liggende stenen. Maar de zomeravond is zacht. Het zonnetje legt een goudachtige gloed over Beaune. De klimop tegen de muren wiegt ritselend mee met de zomerbries. Louis is achtergebleven. Arme Louis, staat nu weer in zijn eentje het podium voor ons op te bouwen. Niet de knapste jongen die ik ken, niet eens een gevalletje vakantieliefde, maar te goed voor deze wereld.

De ober brengt ons twee flessen wijn. Eén glas is voor mij al genoeg om de wereld op zijn kop te zetten. Dus doe ik rustig aan met mijn glas. Op één of andere manier stijgt de gezelligheid op het terras zonder dat de inhoud van mijn glas daalt. Het niveau van onze gesprekken daalt naar een bedenkelijk niveau. Maar, dat is bekend: stemming stijgt, niveau daalt. Binnen de korte tijd hebben we met ons vijven de grootste lol. En mijn glas… Hé, daar is de ober weer. Met twee nieuwe flessen.

Lees hier deel 6 van het zomerverhaal van Jeske en Eduard Meinema

420521046aef0c75fa91bc6b82a92ecc.png

Heb je eerdere delen van het feuilleton gemist? In dit overzicht zijn linkjes naar alle delen en andere zomerverhalen terug te vinden.



Reacties op: Zomerfeuilleton van Jeske en Eduard Meinema - #6

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Eduard Meinema

Eduard Meinema

Mijn stijl is opwindend en humoristisch. Intense, gepassioneerde en mysterieuze ...

Jeske Meinema

Jeske Meinema

Mijn passie voor schrijven begon bij het slecht bijhouden van dagboeken. Nee, ec...