Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomerverhaal van Ivonne Schouten-Hoek

op 23 augustus 2019 door

Vandaag een zomerverhaal van de hand van Ivonne Schouten-Hoek, dat zich afspeelt in Friesland. In Eilandhuisje in Friesland, wil hoofdpersoon Elise Dijkstra haar hectische leven in Amsterdam verruilen voor een paar dagen rust in Friesland. Maar dat loopt anders dan ze verwacht. 

Om Ivonne beter te leren kennen interviewden we haar uiteraard ook aan de stamtafel in ons Meet & Greet Café en jullie kunnen haar daar ook het hemd van het lijf vragen of met haar praten over dit verhaal en wat haar verder bezighoudt. 

Happy reading en tot straks in het Meet & Greet Café! 

968c23fdc31cab6e730c6a8f27311ec4.png

Eilandhuisje in Friesland

Door Ivonne Schouten

Er knaagde iets. Ik begreep niet waarom, want ik had alles wat ik ooit gewild had. Het reclamebureau dat Adriaan en ik samen hadden opgebouwd, was zeer succesvol. We reisden met klanten de hele wereld over en verbleven in de duurste hotels. We kregen een uitnodiging voor elk feestje dat ertoe deed en dronken meer champagne dan water.
Het was laat geworden vannacht. Adriaan had nauwelijks geslapen en was om 06.00 uur vertrokken voor de begeleiding van een fotoshoot op Ibiza.
Het was zaterdag. Vaak werkten we in de weekenden allebei door, maar dit kon Adriaan wel alleen af. Voor het eerst sinds maanden had ik een heel weekend vrij.
Adriaan was zachtjes vertrokken. Ik had alleen de lichte klik van de voordeur gehoord. Verder had ik niks gemerkt want we hadden sinds een jaar onze eigen slaapkamers. Het huis was groot genoeg en omdat we vaak voor verschillende klanten op rare tijden over de hele wereld reisden, leek het handiger om eigen kamers te hebben. In bed spatten de vonken er niet meer vanaf en we waren beiden tot de conclusie gekomen dat onze vriendschap en een goede zakelijke samenwerking belangrijker waren dan de liefde. We hadden besloten elkaar vrij te laten. Niet dat deze beslissing veel verschil maakte want tijd voor een andere relatie hadden we toch niet.
Meestal sliep ik door als Adriaan het huis verliet, maar nu was ik wakker en ik kon de slaap niet meer vatten.
Rationeel gezien was alles prima in orde, maar er was iets wat al heel lang aan me knaagde als een boktor in een oude balk. Aan de buitenkant zie je niks bijzonders totdat ineens het hele huis instort. Dat gevoel, ik haatte het, vooral omdat ik het niet kon verklaren. Het gebeurde altijd als ik alleen thuis was en het nog stil was om me heen.

Lees hier het zomerverhaalverhaal van Ivonne Schouten

420521046aef0c75fa91bc6b82a92ecc.png

Heb je een zomerverhaal gemist? In dit overzicht zijn linkjes naar alle verhalen terug te vinden.Reacties op: Zomerverhaal van Ivonne Schouten-Hoek

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ivonne Schouten-Hoek

Ivonne Schouten-Hoek

Auteur feelgood roman Entre Nous, eigenaar uitgeverij Heart for Books, voormalig...