Advertentie

Zomerverhaal van Renée Olsthoorn

op 08 augustus 2019 door

Het is weer tijd voor een zomerverhaal dat speciaal voor jullie en de Feelgood Club is geschreven. Het verhaal van vandaag is van de hand van Renée Olsthoorn. Romantisch met een knipoog naar Pride en Prejudice.

Om Renée beter te leren kennen interviewden we ook haar uiteraard aan de stamtafel in het Meet & Greet Café. En jullie kunnen haar daar ook het hemd van het lijf vragen of met haar praten over dit verhaal, haar boeken en wat haar verder bezighoudt.

Happy reading en tot straks bij de meet & greet! 

968c23fdc31cab6e730c6a8f27311ec4.png

Tessa Treurniet en de reizende imker

Door: Renée Olsthoorn

`Wat een pietenweer,' verzuchtte Tessa, chagrijnig door een spleet van haar eenpersoonstentje glurend. `Hoe krijg ik straks alles droog mijn rugzak in?'

Studente psychologie Tessa Treurniet, eenentwintig jaar, reisde liftend door Frankrijk voor haar veldonderzoek naar de argumenten van chauffeurs om lifters mee te nemen en tegelijk ook hun ervaringen op te tekenen.

Tessa was altijd dol op Frankrijk geweest, kende de taal redelijk goed, en toen haar moeder zich - ongewild - had laten ontvallen ooit door Frankrijk te hebben gelift was Tessa niet meer te houden geweest. Ze moest en zou in haar moeders voetsporen treden. Bovendien had ze zich suf gepiekerd over een onderzoeksthema, en nu had ze er een.

Een cool staaltje van het nuttige met het aangename verenigen, van messen die aan twee kanten snijden, van twee vliegen in één klap, et cetera.

Ouders zouden echter geen liefhebbende ouders zijn als ze niet hevig geprotesteerd hadden. Hun enige dochter, een mooie meid bovendien, in haar eentje op die manier op reis? Dat was toch zeker de goden verzoeken?

`Had ik het maar nooit gezegd!' had haar moeder vertwijfeld uitgeroepen, haar handen theatraal in de lucht geheven.

`Daar komt niets van in,' had haar vader kortaf gezegd, heftig zijn wijsvinger voor Tessa's neus zwaaiend. `Ik wil niet dat mijn dochter door een of andere griezel... Nou ja, ik durf niet eens te denken aan de gruwelijkheden die mijn meisje zouden kunnen overkomen.'

Lees hier het zomerverhaal van Renée Olsthoorn

420521046aef0c75fa91bc6b82a92ecc.png

Heb je een zomerverhaal gemist? In dit overzicht zijn linkjes naar alle verhalen terug te vinden.Reacties op: Zomerverhaal van Renée Olsthoorn

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Renee Olsthoorn

Renee Olsthoorn

Auteur, blogger en vertaler Engels en Frans. Trotse moeder en grootmoeder. Werkt...

Gesponsorde boeken