Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hoe werkt een Hebban Feuilleton?

op 14 september 2018 door

We zijn toe aan het vierde Hebban Feuilleton rond de Cazaletkronieken, een serie van Elizabeth Jane Howard. Na Lichte jaren en Aftellen en Verwarring zijn we nu toe aan Bevrijding.

We hebben ruimte voor 50 tot 80 lezers. Onder de inzenders selecteren wij de tachtig meest enthousiaste en gemotiveerde lezers voor het feuilleton. Zij krijgen elke week een mail van Hebban met daarin de nieuwe aflevering. Die ga je lekker lezen en dan duik je in de leesclub het discussietopic in om de aflevering met elkaar te bespreken. We verwachten dat je elke week even van je laat horen in de leesclub, zodat we weten hoe ver je bent, hoe het boek je bevalt en welke mooie dingen jij hebt ontdekt.

Na het laatste deel schrijf je op de boekpagina van Bevrijding én op Bol.com een recensie. Je hebt daar tot 25 oktober de tijd voor. Daarna krijg je van ons als cadeautje ook nog de zeer exclusieve voorpublicatie van Veranderingen, het vijfde deel in de Cazalet-kronieken. Uiteraard zijn we voorzichtig met het delen van digitale leesexemplaren en gelden er deze actievoorwaarden. Overigens is dit een ongecorrigeerde drukproef, waardoor allerlaatste foutjes nog in de tekst kunnen zitten.

Een recensie schrijven, kan ik dat wel?

Ja, natuurlijk kun jij dat, iedereen kan een recensie schrijven. Het zijn tenslotte maar een boel woorden in een tekstveldje. We verwachten niet van je dat je een wetenschappelijk onderbouwde beschouwing plaatst of een scherpe analyse over literaire thema's. We verwachten dat je vertelt hoe jij het boek hebt ervaren, wat je er goed aan vond en wat je er niet goed aan vond. Hier, we hebben zelfs handige tips voor je.

Een pdf lezen, hoe doe je dat?

Je krijgt elke week een mail met een link naar de afleveringen. Die kun je gewoon op Hebban lezen en je kunt de letters groter maken als je dat prettig vindt. Je kunt de pdf echter ook downloaden en dan kun je de aflevering offline lezen op de computer, telefoon, tablet en op veel e-readers.

Na inloting verwachten we van je dat je:

  • Je kort voorstelt in de Hebban Spot
  • Het boek op je 'Nu aan het lezen'-plank zet
  • Elke week de toegezonden aflevering (in pdf) leest
  • De toegezonden pdf's niet doorstuurt naar anderen! Zie ook de actievoorwaarden bij digitale exemplaren.
  • In de week na ontvangst die aflevering met je medelezers bespreekt in deze leesclub
  • Na de laatste aflevering en uiterlijk 25 oktober een recensie van minimaal 150 woorden plaatst op Hebban én op Bol.comReacties op: Hoe werkt een Hebban Feuilleton?

Meer informatie