Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De opening (9 oktober 2015)

op 10 oktober 2015 door

Na maanden plannen, denken, voorbereiden, verfen en de puntjes op de i zetten, is donderdagmiddag de Fossebieb aan de klaarstaande palen gehangen. We stipten nog wat lelijke plekjes aan met de groene verf en gooiden er een zeil overheen, om het arme ding de eerste nacht nog wat te beschermen tegen de kou. Al die tijd had hij in de schuur en zelfs de woonkamer gestaan. Nou, niet heus hoor, de minibieb mocht natuurlijk nog niet onthuld worden.

Vrijdagochtend hebben we nog wat laatste handelingen verricht. Drank halen natuurlijk. Maar ook de naam op de kast plakken, de planken in de kast zetten, de huisregels opstellen en uitprinten, een vegan recept uitprinten ter ere van Vegan Challenge en een gastenboek klaarzetten.

Oh, en de boeken! Een opening van een lege minibieb is niet zo indrukwekkend. Uit de klaarstaande voorraad selecteerde ik een passende en uitgebalanceerde startvoorraad. Niet te veel, want dan kan niemand zijn eigen boek kwijt. Stipt om vier uur kwam wijkwethouder in Groningen Mattias Gijsbertsen aanfietsen. Na een korte uitleg intro en uitleg over de Fossebieb van Martijn Lindeboom hield de wethouder een kort speech, waarna de minibieb geopend kon worden. Het hangslot aan de ketting werd geopend door Gijsbertsen en hij ruilde het eerste boek. Lang kon hij niet nadenken over zijn keuze, want een hele meute buurtkinderen stond al klaar met hun uitgelezen en ontgroeide boekjes. Op het moment dat de wethouder naar achteren stapte, stormden ze de bieb in en vlogen de boeken je om de oren. Hopelijk worden er vandaag veel nieuwe jeugdboeken gelezen in de wijk.

Inmiddels reikten ook al wat volwassenen over de kinderen naar de hogere boekenplanken, met haviksogen leuke titels spiedend. Er werd driftig geruild en vergeleken. Een uitroep: 'Oh, zat die er ook in!?' klonk. Een buurtbewoonster leverde met haar bakfiets een hele doos titels af.

Beijum Nieuws maakte onderstaand filmpje van de opening, met catchy en toepasselijke muziek. Met dank aan Dunja voor het maken van de foto's, de buurt aan het omarmen van het project, de pers voor het komen opdagen (OOG tv, Beijum Magazine) en wethouder Mattias Gijsbertsen voor het verrichten van de opening.


Reacties op: De opening (9 oktober 2015)

Gesponsorde boeken