Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

#ikleesthuis-club 2: Een lied voor Achilles

op 25 maart 2020 door

40e665b380ae0dd40b64060a04ab0f00.pngWat is een #ikleesthuis club?
In tijden van corona geeft lezen je de perfecte afleiding. Met de #ikleesthuis-clubs van Hebban creëren we een mogelijkheid om vanuit huis met elkaar over boeken te praten. Elke maandag verloten we een aantal ebooks van een titel, maar je kunt ook met een eigen exemplaar aanschuiven. Ben je ingeloot voor een gratis ebook, dan schrijf je natuurlijk ook een korte recensie na het lezen ervan. De #ikleesthuis-clubs zijn een samenwerking tussen Hebban en een aantal uitgeverijen.

Naar de aankondiging Schrijf je in voor de Hebban Lunchupdate

e8b3fad9b81105ecca81f3d62f749243.png

#ikleesthuis-club 2:
Een lied voor Achilles van Madeline Miller

5d71ea0e0b9af8.29753117.jpgOver het boek
Achilles, 'de beste onder de Grieken', zoon van de wrede zeegodin Thetis en de legendarische koning Peleus, is sterk, snel en onweerstaanbaar knap. Patroclus is een zachtaardige prins, verbannen uit zijn vaderland na een gewelddadig incident. Achilles neemt Patroclus onder zijn hoede en de twee jongens ontwikkelen een meer dan hechte vriendschap.

Als duidelijk wordt dat de schone Helena van Sparta is ontvoerd, worden alle mannen opgeroepen om Troje te belegeren. Verleid door de belofte van eeuwige roem sluit Achilles zich aan bij het leger, en Patrocles, verscheurd door de liefde voor en angst om zijn vriend, volgt hem. Zij weten niet dat een wreed lot hen tot het uiterste zal testen en een afschuwelijk offer zal vragen.

Een lied voor Achilles is een episch liefdesverhaal, een spannende, ontroerende en unieke hervertelling van de Ilias van Homerus, het verhaal van de legendarische oorlog tussen de Grieken, het verhaal van Helena, Achilles en Hector, van goden en godinnen, van wrok en van wraak.

Over de auteur
Madeline Miller (1978) studeerde Latijn en Oudgrieks en geeft les in beide vakken. Ze schreef 10 jaar aan Een lied voor Achilles, dat werd bekroond met de Orange Prize en in meer dan 30 landen in vertaling verscheen. Haar tweede roman Circe werd genomineerd voor de Women’s Prize for Fiction.

Lees een fragment uit Een lied voor Achilles

e8b3fad9b81105ecca81f3d62f749243.png

We verloten 20 ebooks

Schrijf je in voor woensdag 1 april maart middernacht. De winnaars ontvangen donderdag het ebook in hun mailbox. Niet gewonnen? Je kunt altijd meedoen met een eigen exemplaar. Terug naar Cornwall is verkrijgbaar als boek en ebook bij je favoriete boekhandel. Bestel lokaal online om je favoriete boekhandel in deze moeilijke tijden te ondersteunen.

Volgende week maandag organiseren we weer een nieuwe #ikleesthuis-club. 

Schrijf je in!

Voorwaarden
Delen of illegaal doorsturen van een ebook betekent uitsluiting van alle toekomstige acties en inschrijvingen op Hebban.nl.

  • Persoonlijk gebruik - Een ontvangen digitaal boek (epub, pdf of ander formaat) is voor persoonlijk gebruik door degene die het bestand heeft gedownload en mag niet verder verspreid worden. Met verspreiden wordt bedoeld het delen, verkopen en/of uitlenen van het boek in welke vorm dan ook.
  • Beveiliging - Het illegaal verspreiden van een ebook leidt tot directe verwijdering van het Hebbanaccount. Daarnaast wordt de uitgeverij ingelicht. Illegale verspreiding van ebooks kan tevens leiden tot flinke boetes. Dit geldt ook voor gratis verkregen epubs. 

 

Hoe download en lees ik een epub? 

e8b3fad9b81105ecca81f3d62f749243.pngReacties op: #ikleesthuis-club 2: Een lied voor Achilles

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Madeline Miller

Madeline Miller

Madeline Miller (1978) studeerde Latijn en oud-Grieks aan Brown University en ge...