Advertentie

Over het boek

op 20 februari 2015 door

De stille Elise is op het eerste oog een normale tiener van zeventien jaar. Maar stille wateren hebben diepe gronden. Hoewel aan de buitenkant niets te merken is, lukt het haar niet meer om van het leven te genieten ̶ zeker niet na die nare ervaring tijdens het vorige schooljaar.

Haar ouders begrijpen haar niet en in de klas kan ze geen aansluiting vinden. Wat begint als een paniekaanval voor een presentatie groeit uit tot een ernstiger probleem. Als het uit de hand dreigt te lopen, wordt ze opgenomen op de open afdeling van een psychiatrische kliniek. Therapie en medicatie doen weinig voor haar en de situatie lijkt uitzichtloos.

Gelukkig heeft ze Sander. Ondanks haar pogingen om het contact te doen verwateren blijft hij haar steunen. Lukt het hem wel om tot Elise door te dringen?

Is dit het einde? is de aangrijpende debuutroman van Christel van Essen (1988). Om jongeren met psychische klachten te steunen en het onderwerp uit de taboesferen te halen, schreef zij op indringende wijze dit verhaal, gebaseerd op haar eigen ervaringen in een psychiatrische kliniek.

“Een leerzaam en informatief boek dat hoop en herkenning biedt!”
Dorieke - psycholoog


Reacties op: Over het boek

Meer informatie

Gesponsorde boeken