Leesbeleving 2021: week 36

op 12 september 2021 door

De weken vliegen echt voorbij. We zitten alweer in september, de scholen zijn weer begonnen en het ritme zit er alweer in. Nozem groeit als kool, hij wordt groter dan de dierenarts in eerste instantie had verwacht, dat beloofd wat, maar het is een schat en zo welkom bij ons. Het is nog volop genieten, alhoewel ik hem soms ook achter het behang kan plakken. Hij neemt een aanloop en springt van een afstand, het liefst met vier poten tegelijk, op schoot, je krijgt dan van die maaiende poten, in of vlak langs je gezicht, al honderd keer gezegd dat dit niet mag, maar hij begrijpt het niet helemaal. Ook is het soms rennen wie er het eerste in mijn leesstoel zit. Hij kijkt je dan zo aan, dat je gewoon smelt. Onze vorige hond mocht absoluut niet op de bank of stoelen, nu leg ik er een kleed in en denk waar maakte ik me toch druk om. Scheelt een hoop stress. Genoeg over Nozem, ik kan wel eindeloos doorgaan. 

Deze boeken heb ik gelezen:

Boek 130: Een tweede kans voor Missy - Beth Morrey ***

Dit boek heb ik geluisterd, ik had er meer van verwacht. Het werd voorgelezen door Tanneke Hartzuiker, die dit goed gedaan heeft. Het gaat over een oudere dame, die eenzaam is. Ze ontmoet twee andere vrouwen en daardoor krijgt ze een totaal ander leven. Ik had niet een match met Missy, kreeg niet echt een band/gevoel. Het begin heb ik zelfs twee keer geluisterd omdat ik dacht een gedeelte gemist te hebben. 

Boek 131: De achtbaantester - Nancy Olthoff ***

Een leuk verhaal over Herman van Dusselen, een man die anders is dan anderen. Hij houdt van knikkers en bouwt hele knikkerbanen. Als hij in het pretpark, suikerspinverkoopster Jeanette ontmoet, verandert zijn leven compleet. Hij is aandoenlijk en je leeft zeer met hem mee. Het begin en einde zijn erg goed, in het midden was de vaart uit het verhaal. Ik twijfelde heel erg tussen 3 of 4 sterren, maar als ik dit naar cijfers omzet vind ik een 4 te hoog en een 3 te weinig, toch doordat het middengedeelte me telkens moest dwingen om het boek op te pakken, voor drie sterren gegaan.   

Op mijn spot wil ik alles melden op boekengebied en daardoor wil ik ook melden dat ik gestopt ben met het Thriller Café, ik ga hier verder niet op in, maar wil wel zeggen dat ik het erg jammer vind, dat ik deze keuze heb moeten maken. 

Het was een week van veel extra werken en weinig lezen doordat ik me niet echt kon concentreren. Het leukste deze week was vrijdag, een school vierde dat ze 125 jaar bestaan en elk kind mocht een boek uitkiezen. Woensdagavond heb ik de boeken uitgezocht en per groep in dozen gedaan. Gelukkig had mijn collega Marleen, de kinderboekenexpert, al een groot deel van de titels opgeschreven, waardoor ik nog maar een paar extra boeken erbij hoefde te zoeken. Op school kwamen ze per groep naar de tafel waar wij de boeken uitgestald hadden, de kinderen waren allemaal erg enthousiast. Erg leuk om te zien, er wordt op deze school ook erg veel gedaan op lees en voorleesgebied en dat merk je echt aan de kinderen. Vele titels kenden ze al en er waren maar een paar die het erg moeilijk vonden om een keuze te maken. Super leuke dag en voor de winkel natuurlijk erg fijn, zo'n "grote klant". 

Wat ook erg leuk was, is dat ik twee boeken gewonnen heb. De Godden broers van Meg Rosoff, hier ben ik erg benieuwd naar. Je moest een zonnige emocion plaatsen als je mee wilde doen met de winactie. Ik had voor een zonnehoed gekozen. En het andere boek dat ik gewonnen heb is De geurenverzamelaar van Dominique Roqes, dit boek komt 30 september uit.  

Gisteravond hoopte ik Dit verdronken land van Renske Jonkman uit te lezen, helaas is dit niet gelukt, maar dan gaat het me vast vandaag wel lukken. Mijn buddyreadboek met Laury is De verborgen apotheek van Sarah Penner, ik luister en Laurie leest, kijken of we het boek anders ervaren, dit verslag komt binnenkort in de Luisterboekhoek. Met de Ladies of Crime (Instagram), gaan we Lenoir van Bas Haan lezen, vind je het leuk om mee te lezen, je kan en mag altijd aansluiten. En deze week lees ik Stille aarde van Dave Goulson uit, dit boek heb ik gekregen in ruil voor een recensie. Genoeg leuke leesplannen dus.

Het zonnetje schijnt en iedereen ligt hier nog op één oor, ga ik nog even lekker met mijn boek in mijn leeshoekje lezen. 

Heb jij ook een eigen leesplekje? Reacties op: Leesbeleving 2021: week 36

Gerelateerd

Gesponsorde boeken