Advertentie

10 redenen waarom ik stiekem heel graag Fee zou willen zijn...

op 07 juli 2018 door

Met ontzettend veel plezier heb ik het eerste deel Drakendal van de serie Bovenwereld gelezen. Een maandje geleden kwam het tweede boek van deze serie uit: De Magiërs. Uiteraard wilde ik ontzettend graag het vervolg lezen. Na het lezen moet ik het wel bekennen... Stiekem zou ik best graag Fee willen zijn.

Over de auteur

Scarlett Thomas is een Engelse schijfster. Toen ze 6 jaar oud was, wist ze al wat ze wilde worden. Schrijfster! In 1998 -ze was toen pas 25 jaar oud- debuteerde ze met een roman voor volwassenen. Dat leverde haar in 2001 een plekje op de lijst met 20 beste jonge schrijvers van The Indepent op. Thomas bleef voor volwassenen schrijven en maakte in 2017 de keuze om voor kinderen te schrijven. Dat is de serie Bovenwereld geworden. Ik schreef eerder al een recensie over het eerste deel: Drakendal. Die recensie kun je hier vinden. 

Over De Magiërs

De Magiërs is dus het tweede boek uit de Bovenwereld. Fee heeft in het eerste boek de bovenwereld gered van de kwade Govert Grijper. Ze weet dat ze over magische krachten beschikt en hele fijne vrienden heeft. Toch loopt het leven van Fee niet helemaal prettig. Haar vader is koste wat kost op zoek naar haar boek De Magiërs en pas als ze dat boek gevonden heeft, krijgt Fee haar troeven terug waarmee ze naar haar familie in de bovenwereld kan reizen. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft er iemand boze plannen om de meest machtige laatste lezer van het boek De Magiërs te worden en zo de wereld iets aan te doen. Kan Fee die persoon wel tegenhouden als ze haar troeven niet heeft? En wat voor boodschappen stuurt de kosmos toch steeds rond?

10 redenen waarom ik Fee wil zijn!

1. Magie! Fee heeft magische krachten. Zo kan ze bijvoorbeeld reizen naar de bovenwereld en een magisch zwaard hanteren. Dat lijkt me soms wel handig, zomaar kunnen verdwijnen.

2. Fee is echt super goed in tennis. Daar ben ik wel een beetje jaloers op. Fee is ongeslagen in deze sport. Aangezien ik niet zo goed tegen mijn verlies kan en weleens een verliespartij moet incasseren, zou ik heel graag een beetje van haar talent willen hebben. Scarlett Thomas tennisde overigens zelf ook op hoog niveau. 

3. Fee heeft ontzettend fijne en lieve vrieden. Haar vrienden gaan voor haar door het vuur. Het moet ontzettend fijn zijn om blind op zulke trouwe vrienden te kunnen vertrouwen.

4. Fee is de laatste lezer van het boek Drakendal en bezit daarmee over speciale krachten. Als laatste lezer heeft Fee het avontuur uit het boek echt mee gemaakt. Het idee dat niemand na mij een boek nog zou kunnen lezen spreekt mij dan niet echt aan, maar het lijkt me wel leuk om een keer een boekverhaal echt mee te maken. 

5. Fee heeft een plekje in de bovenwereld waar ze kan ontsnappen aan haar leven 'buiten' en waar ze echt zichzelf kan zijn. Iedereen verdient zo'n plekje en Fee heeft ook nog eens de mogelijkheid om daar elk moment van de dag naartoe te reizen. 

6. Fee heeft een talent waardoor ze elke taal kan spreken. Dat lijkt me nou echt super handig, vooral op vakantie...

7. De ring die Fee draagt, De Ring van de Ware Held, zet energie om in levensenergie. Dus als ze tennist, verdient ze extra energie en met die energie kan ze naar de bovenwereld reizen. Energie verdienen met sporten en dus niet moe worden? Ja, dat vind ik wel interessant.

8. Ze bezit een gigantische bibliotheek. In Drakendal heeft Fees opa haar een bibliotheek met 500 boeken nagelaten. Op zo'n collectie boeken ben ik dus echt wel jaloers.

9. Fee beleeft allerlei spannende avonturen. 

10. Fee hoeft niet te wachten tot april 2019. Dan verschijnt namelijk het derde boek. 

Ben jij al bekend met deze serie? Nee? Houd dan goed onze spot in de gaten, want binnenkort verschijnt er een heuse read-a-long rondom Drakendal!Reacties op: 10 redenen waarom ik stiekem heel graag Fee zou willen zijn...

Meer informatie

Gerelateerd

Over