Advertentie

Botje mini-challenge!

op 07 mei 2018 door

We lieten het de Botje-fans hier stiekem al weten, houd in mei onze spot in de gaten. Morgen, op 8 mei, verschijnt het nieuwe boek Botje & Co geschreven door Janneke Schotveld. Op onze spot gaan wij daar een leuke actie rondom houden en wij nodigen jullie daar allemaal voor uit!

Wat gaan we doen?

Een mini-challenge!

Leuk, maar wat houdt dat in?

Tijdens deze mini-challenge gaan we samen jullie én met onze (klein-)zoon of dochter, neefjes en nichtjes of leerlingen de Botje-boeken lezen. De boeken zijn zowel geschikt voor jongens als meisjes. Samen lezen is leuker wanneer je de ervaringen kunt delen. En dat doen we hier op de Hebban Jeugdliteratuurspot!

Waar gaan de boeken eigenlijk over?

Bibi’s vader heeft een wolwinkeltje, genaamd Bollewol. Soms zou Bibi liever willen dat hij een stoerdere winkel had. Of een restaurant, zoals de vader van haar beste vriend Midas. Op een dag wordt er een vreemd pakketje bezorgd. Er blijkt een robot in te zitten, een meisjesrobot om precies te zijn. Ze heet Botje en is dol op olijfolie en voorgelezen worden. Verder kan ze keiharde boeren laten en supergoed voetballen. Kortom: ze leeft! Tenminste, als ze op tijd wordt opgeladen... Algauw wordt duidelijk dat Botje gezocht wordt door iemand met nare bedoelingen. Bibi doet er alles aan om Botje te beschermen. Maar wie heeft Botje eigenlijk gemaakt? En waarom is ze bij Bibi gebracht?

Okee en wanneer doen we dat dan?

We beginnen op maandag 14 mei met deze mini-challenge. We starten met het lezen van het eerste boek: Botje. Er komt dan een artikel online waarin we onze leeservaringen gaan delen. We vervolgen de challenge op 4 juni, dan nodigen wij jullie uit om het tweede boek samen te gaan lezen, Botje en de zeven schroefjes en op 25 juni gaan we beginnen met het lezen van het nieuwe boek: Botje & Co.

Ik doe graag mee!

Hartstikke leuk! Laat het vooral in een reactie onder dit artikel weten dat je mee doet, dan kunnen we al een beetje zien wie er met ons meedoet.

Ben je nog geen trotse bezitter van de Botje-boeken, maar wil je wel graag meedoen met onze mini-challenge? Klik dan even hier en doe mee met de winactie!

Wie zien we allemaal 14 mei?Reacties op: Botje mini-challenge!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld werkte jarenlang als juf in het basisonderwijs. In 2007 begon ...

Gesponsorde boeken